Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Veelgestelde vragen over energie

Heeft u een vraag over uw energiecontract of de werkwijze van UnitedConsumers? Dan helpen wij u graag! Bekijk op deze pagina de meestgestelde vragen over energie.

 

Aanvragen en opzeggen

U kunt uzelf eenvoudig online aanmelden voor energie met korting van UnitedConsumers én het is zo geregeld. Binnen 2 minuten weet u al wat u gaat besparen!

Energie aanvragen

Heeft u liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze energie adviseurs. Zij helpen u graag!

Telefoon:  040 – 235 05 60  (ma t/m vrij: 08.00 tot 21.00 uur. Zaterdag: 08.30 tot 17.00 uur).
E-mail: energie@unitedconsumers.com

kalender uc

Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag soepel verloopt. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvangt u de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heeft u 14 dagen bedenktijd en kunt u kosteloos annuleren.
 

papier en pen

Wij zeggen het contract voor u op. Daarbij houden we rekening met de door u gewenste startdatum. Ontvangt u een boete van uw huidige leverancier? Dan vergoeden wij deze in de meeste gevallen voor u. Bekijk hiervoor uw productvoorwaarden.
 

envelop mail pen

Rond de start van de levering ontvangt u een e-mail voor het doorgeven van uw meterstanden. Zo weten wij vanaf welke meterstand uw energieverbruik start. Heeft u een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen.
 

spaarvarken rechts

Het is zover, de levering is gestart! Vanaf nu start u met besparen op uw energierekening. Ook kunt u eenvoudig via Mijn UnitedConsumers uw energiezaken regelen.

Wij regelen de opzegging bij uw huidige leverancier en houden daarbij rekening met de door u gewenste startdatum. Hierbij houden wij ons uiteraard ook aan de opzegtermijn.

De duur van het contract is afhankelijk van de looptijd en het soort tarief dat u gekozen heeft. U heeft bij UnitedConsumers de keuze uit een looptijd van 1 of 3 jaar. U kunt de looptijd altijd terugzien in de leveringsovereenkomst.

Heeft u de sleutels van uw nieuwe woning al ontvangen en een brief gekregen van uw netbeheerder om zo snel mogelijk uw energie te regelen? Of wordt uw huis eerder opgeleverd dan verwacht?

Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Wij beoordelen uw situatie en kijken naar de mogelijkheden.

Het kan zijn dat uw huidige energieleverancier een opzegboete in rekening brengt voor uw overstap naar UnitedConsumers. Wij vergoeden deze boete voor u.

Hiervoor hebben wij, binnen 3 maanden na de overstap, de factuur van de opzegboete van u nodig. Deze kunt u per mail naar ons toesturen. Wij zorgen er dan voor dat u dit bedrag na het eerste volledige uitgediende contractjaar terugkrijgt.

Heeft u uw energiecontract via een prijsvergelijker afgesloten? Dan gelden er mogelijk andere voorwaarden. Raadpleeg hiervoor uw leveringsovereenkomst of neem contact op met onze klantenservice.

Maximale vergoeding
Wij houden ons aan de bedragen die door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn vastgesteld. Bij een 1-jarige overeenkomst vergoeden wij uw overstapboete tot € 100,00 voor stroom én gas (€ 50,00 voor stroom en € 50,00 voor gas). Sluit u een 3-jarige overeenkomst af? Dan vergoeden wij de overstapboete tot € 250,00 voor stroom én gas (€ 125,00 voor stroom en € 125,00 voor gas).

Wilt u uw energiecontract bij UnitedConsumers opzeggen? Dan vinden wij dat natuurlijk hartstikke jammer! Uw opzegging dient u binnen 6 tot 8 weken voor het einde van uw lopende contract door te geven aan onze adviseurs van de klantenservice.

Telefoon:  040 – 235 05 60  (ma t/m vrij: 08.00 tot 21.00 uur. Zaterdag: 08.30 tot 17.00 uur).
E-mail: energie@unitedconsumers.com

Uw maandbedrag wordt berekend op basis van uw gemiddelde (te verwachten) jaarverbruik. U ontvangt een naheffing wanneer u meer heeft verbruikt dan waar u per maand voor heeft betaald.

Bent u net na de wintermaanden overgestapt? Dan is de kans groot dat u een naheffing heeft ontvangen. In de wintermaanden verbruikt u vaak meer gas, dan waar u per maand voor betaalt. In de zomermaanden verbruikt u vaak een stuk minder gas, maar blijft u evenveel betalen als in de wintermaanden. Met de zomermaanden trekt u daarom als het ware het hoge verbruik van de winter weer recht.


 
Overstappen energie grafiek
 

 

Meterstanden, verbruik en netbeheerder

Rond de start van de levering ontvangt u een e-mail om uw meterstanden door te geven. Wanneer wij deze niet op tijd van u ontvangen, sturen wij u een herinneringsmail.

Mochten wij alsnog niets van u vernemen, dan zijn wij genoodzaakt om de meterstanden voor u te berekenen. Bij een te lage of hoge inschatting kan dit gevolgen hebben voor uw jaarrekening. Wij adviseren u om daarom altijd uw meterstanden tijdig aan ons door te geven.

Heeft u een slimme meter? Dan hoeft u niets te doen. Wij lezen uw meterstanden automatisch op het juiste moment voor u uit.

Heeft u een slimme meter? Dan ontvangt u iedere maand een overzicht van uw verbruik. Ligt uw energieverbruik hoger of lager dan u had verwacht? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Denk aan:

  • Nieuwe CV-ketel
  • Gebruik van zonnepanelen
  • Wijziging in uw gezinssituatie
  • Wijzigingen in de isolatie van uw woning
  • Nieuwe apparaten met een hoog verbruik

Zijn er geen aanwijsbare oorzaken voor de verhoging van uw gasverbruik? Dan kunt u overwegen een check op uw CV-ketel uit te laten uitvoeren door een installatiebedrijf. Is uw stroomverbruik hoger zonder aanwijsbare oorzaak? Met een energiemeter kunt u meten welke apparaten in uw woning (te)veel energie verbruiken.

Slimme keuze
Heeft u nog bespaartegoed? In onze Kadoshop vindt u veel producten die u helpen besparen op uw energieverbruik. Denk aan slimme thermostaten of een control station waarmee u uw elektrische apparatuur draadloos kunt bedienen en energiezuinig kan programmeren.

Uw netbeheerder kan u meer informatie geven over uw specifieke situatie. Per regio is één netbeheerder verantwoordelijk voor de aanleg van de netten, het transport van elektriciteit of gas, en voor de slimme meters. Bekijk welke netbeheerder in uw regio actief is.

Ieder huis is aangesloten op het elektriciteits- en gasnetwerk. UnitedConsumers Energie levert gas en stroom via dit netwerk. Als u wisselt van energieleverancier verandert er niets aan uw aansluiting en u houdt gewoon gas en stroom. Uw netbeheerder is verantwoordelijk voor het transport van energie naar uw huis en voor het onderhoud van het netwerk.

Als consument heeft u niet zo vaak te maken met de netbeheerder. Alleen als er storingen zijn of als u vragen heeft over uw meter. U kunt niet zelf een netbeheerder kiezen, deze wordt per regio aangewezen.

Bekijk hier wie uw netbeheerder is

U vindt uw netbeheerder ook altijd op uw jaarrekening, uw fysieke aansluiting of in het online EAN-codeboek.

 

Wijzigingen en storingen

Wanneer u gaat verhuizen zorgen wij voor een soepele overgang. Geef uw verhuizing minimaal 2 weken van tevoren aan ons door via het online verhuisformulier. Of neem contact op met onze klantenservice. Wij zorgen dan voor de afmelding van het oude adres en aanmelding van het nieuwe adres bij uw netbeheerder.

Tip! Maak een foto van de begin-en eindstanden van de nieuwe en oude woning. Zo voorkomt u eventuele discussies achteraf.

Verhuisformulier

Heeft u een gas- of stroomstoring? Of ruikt u een gaslucht? Dan kunt u bellen met het nationale storingsnummer 0800-9009. Zij zorgen ervoor dat uw melding terechtkomt bij de netbeheerder van uw regio. Deze netbeheerder beheert de aansluitingen en het onderhoud van het energienetwerk.

 

Tarieven en betaling

Onze energieprijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde energieprijs van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Hierop geven wij u 10% extra korting. Zo bent u altijd voordelig uit.

U heeft daarbij de keuze uit vaste of variabel tarieven. Met het vaste tarief kiest u voor zekerheid gedurende de hele looptijd. Kiest u voor variabele tarieven? Dan kunnen uw tarieven schommelen. De tarieven worden jaarlijks in januari en juli vastgesteld voor de daaropvolgende periode.

Bereken uw maandbedrag

Heeft u al gas of stroom via UnitedConsumers?
Uw tarieven kunt u altijd terugvinden in uw leveringsovereenkomst.

Uw termijnbedrag baseren wij het eerste contractjaar op het door u doorgegeven verbruik. Na het eerste jaar stellen wij uw nieuwe termijnbedrag vast op basis van het gemiddelde verbruik van uw woning. In uw jaarnota informeren wij u over het nieuwe termijnbedrag.

Verwacht u meer of minder energie te verbruiken? Dan kunt u het termijnbedrag altijd aanpassen. Dat kan eenvoudig via Mijn UnitedConsumers. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice.

Aanpassen termijnbedrag

Iedere maand rond de 27e incasseren wij het maandelijkse termijnbedrag van uw rekening. Ook de jaarnota vindt plaats via automatische incasso.

Neemt u al gas of stroom af en wilt u uw bankrekeningnummer controleren of wijzigen? Via Mijn UnitedConsumers heeft u altijd toegang tot uw persoonsgegevens.

Mijn UnitedConsumers

U ontvangt de jaarnota aan het einde van ieder contractjaar. Hierin vindt u onder andere informatie over uw verbruik, het te ontvangen of te betalen bedrag en uw nieuw termijnbedrag.

Zodra uw jaarnota is opgesteld ontvangt u hierover bericht via e-mail. De jaarnota staat dan voor u klaar in Mijn UnitedConsumers.

 

UC korting en bespaartegoed

De korting wordt jaarlijks, na de jaarnota, toegevoegd aan uw persoonlijke bespaartegoed. Hierna kunt u het bedrag laten uitkeren wanneer u wilt. Gewoon in euro's op uw bankrekening.

Heeft u al gas of stroom en wilt u weten welke korting voor u van toepassing is? Deze informatie kunt u gemakkelijk terugvinden in uw leveringsovereenkomst.

Na het eerste volledige uitgediende jaar schrijven wij de welkomstbonus bij in uw persoonlijke bespaartegoed. Hierna kunt u het bedrag laten uitkeren wanneer u wilt. Gewoon in euro's op uw bankrekening.

Heeft u uw energiecontract via een prijsvergelijker afgesloten? Dan verrekenen wij de welkomstbonus, na het eerste volledige uitgediende jaar, met uw jaarnota.

U betaalt maandelijks uw termijnbedrag zonder korting. Wij storten uw korting en welkomstbonus vervolgens na één jaar in uw bespaartegoed. Uw korting en welkomstbonus worden na één jaar, vanaf de start van de energielevering, bijgeschreven in uw bespaartegoed. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

U kunt uw persoonlijke bespaartegoed gemakkelijk bekijken door in te loggen op Mijn UnitedConsumers. In uw bespaartegoed kunt u aangeven welk bedrag u wilt laten uitkeren. Het bedrag wordt dan binnen een maand op uw IBAN rekening gestort.

Let op: uw korting en welkomstbonus worden na één jaar, vanaf de start van de energielevering, bijgeschreven in uw bespaartegoed.

U kunt er ook voor kiezen om een Leuker Leven Doel in te stellen

Het Leuker Leven Doel maakt besparen nóg leuker. Stel simpelweg een doel naar keuze in en start met (be)sparen. Wie meer bespaart, behaalt zijn of haar doel sneller. U hoeft verder niks te doen, wij houden de tussenstand in de gaten en laten het u weten als uw doel is bereikt. U kunt uw bespaarde tegoed vervolgens uitbetalen en gebruiken voor uw persoonlijke doel.

Via uw persoonlijke account op UnitedConsumers kunt u op elk moment uw bespaartegoed inzien en beheren. Met één druk op de knop kunt u uw bespaartegoed of een deel ervan rechtstreeks op uw bankrekening laten storten. Wanneer u uw korting vóór de 10e van de maand aanvraagt, ontvangt u het bedrag tussen de 15e en de 20e van diezelfde maand op uw bankrekening. Het openstaande bespaartegoed dient daarbij toereikend te zijn.

Let op: uw korting en welkomstbonus worden na één jaar, vanaf de start van de energielevering, bijgeschreven in uw bespaartegoed.

 

Teruglevering zonnepanelen

Wanneer u beschikt over zonnepanelen en stroom teruglevert aan het net, worden bij de periodieke meteropname zowel de meterstanden van de levering als van de teruglevering aan ons doorgegeven.

Op de jaarnota wordt vervolgens de teruglevering in mindering gebracht op de kosten van de levering. Dit wordt ook wel 'salderen' genoemd. Voor het vergoeden van dit gedeelte van uw terug geleverde stroom hanteren wij dus hetzelfde tarief als u betaalt voor de levering van stroom. Indien u meer teruglevert dan verbruikt, ontvangt u voor het overige gedeelte het kale tarief per terug geleverde kWh. Dit is het leveringstarief zonder overheidsheffingen.

Indien er sprake is van een stroommeter die terugloopt bij het registreren van de teruglevering, wordt de teruglevering direct op de meter gesaldeerd en het verbruik dat overblijft wordt door de energieleverancier gefactureerd op de jaarnota.

Wanneer u zonnepanelen heeft, is het belangrijk dat u de teruglevering aanmeldt bij de netbeheerder. Ook wanneer u een salderende meter heeft. Het aanmelden bij uw netbeheerder kan via deze site.


Heeft u een andere vraag?

Staat het antwoord dat u zoekt er niet bij? Stuur dan een mail naar energie@unitedconsumers.com en binnen 1 dag krijgt u altijd antwoord. Spreekt u liever met een van onze medewerkers? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan van maandag t/m zaterdag voor u klaar!