Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Gemiddelde Landelijke Energieprijs

Iedere maand houden onze energie-experts de energieprijzen van de 10 grootste energieleveranciers van Nederland in de gaten. De energieprijzen tellen we op en delen we aan de hand van een verdeelsleutel. Op die manier berekenen wij maandelijks de Gemiddelde Landelijke Energieprijs (GLE) van Nederland. UnitedConsumers geeft altijd 10% korting op de GLE. Goed voor elkaar.

Ik wil ook 10% korting op de GLE

Wat is de Gemiddelde Landelijke Energieprijs (GLE)?

De Gemiddelde Landelijke Energieprijs (GLE) is een gemiddelde van de energieprijzen van de tien grootste energieleveranciers in Nederland. Op die manier kunt u makkelijk in de gaten houden hoe de energieprijs zich heeft ontwikkeld en of u op dit moment te veel betaalt voor gas en stroom. De GLE wordt iedere maand opnieuw geüpdatet. Zo bent u altijd op de hoogte van de meest actuele energieprijzen.

Ontwikkeling Gemiddelde Landelijke Energieprijs (Grafiek)

Energieprijzen en de GLE

De vaste energietarieven in Nederland veranderen iedere maand. De Gemiddelde Landelijke Energieprijs wordt ook maandelijks opnieuw berekend. Deze prijs hangt namelijk af van de energieprijzen van de 10 grootste energieleveranciers. Op basis van het marktaandeel van de leveranciers berekent UnitedConsumers op dat moment het gemiddelde van de energieprijzen. De variabele energieprijs voor gas en stroom verandert twee keer per jaar. De prijs voor stroom en gas wordt op precies dezelfde manier berekend.

Energieleveranciers

Energieleveranciers voorzien de Nederlandse huishoudens en bedrijven van stroom en gas. De energiemarkt in Nederland is een vrije markt en leveranciers mogen dus zelf beslissen hoe hoog de tarieven voor gas en stroom zijn. Door te wisselen van energieleverancier kunt u een hoop geld besparen. De Gemiddelde Landelijke Energieprijs van UnitedConsumers is uniek, waardoor u altijd voordelig uit bent ten opzichte van veel andere energieleveranciers. Bekijk hier de actuele energieprijzen van de 10 grootste energieleveranciers.

Producten UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste prijs
Eenjarig contract - vaste energieprijs

€ 20,00 welkomstbonus

+ Altijd 10% korting op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs 
3 jaar vaste prijs
Driejarig contract - vaste energieprijs

€ 60,00 welkomstbonus

+ Altijd 10% korting op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs 
1 jaar variabele prijs
Eenjarig contract - variabele energieprijs

€ 20,00 welkomstbonus

+ Altijd 10% korting op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs 

Energieprijzen vergelijken hoeft niet meer 

Met de Gemiddelde Landelijke Energieprijs is energie vergelijken op de klassieke manier overbodig. Uw betrouwbare energievergelijker is namelijk de GLE. Geen zin om iedere maand in de gaten te houden welke energieleverancier de goedkoopste is? Dat begrijpen we. Onze experts houden de energiemarkt voor u in de gaten en vergelijken iedere maand opnieuw de energieprijzen. Omdat UnitedConsumers altijd 10 procent korting geeft op de GLE zit u dus altijd goed, wat de energieprijs ook doet.

Overstappen energie

Bij het overstappen van energieleverancier is het verstandig om te kijken naar de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Met de GLE bent u op de hoogte van de gemiddelde energieprijzen en kunt u snel zien of de energieprijzen landelijk stijgen of dalen. Zo ziet u direct de ontwikkelingen van tarieven voor stroom en gas en dat werkt in uw voordeel bij het overstappen. UnitedConsumers geeft altijd 10 procent korting op de gemiddelde energieprijs. Vervolgens kunt u gemakkelijk overstappen van energieleverancier. Overstappen naar UC Energie betekent:

  • Een mooie welkomstbonus van max. € 60,00 
  • Uitstekende service
  • Opzegboete? Die betalen wij
  • Altijd 10% korting op de GLE

Goedkope energie

Goedkope energie is een lastig begrip binnen de energiemarkt, omdat de energieprijzen maandelijkse stijgen en dalen. Daarom is het altijd verstandig om op de hoogte blijven van Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo kunt u makkelijk en snel zien welke energieleverancier de scherpste prijs voor goedkope energie biedt. Daarnaast kunt u de ontwikkeling van de GLE in de gaten houden en krijgt u een beter beeld van de ontwikkeling van goedkope energie.