Heeft UnitedConsumers groene stroom?

Groene stroom bij UnitedConsumers Energie is opgewekt uit honderd procent windenergie. Thuis merkt u geen verschil: stroom is stroom. Het enige verschil is de manier waarop het is opgewekt. Wilt u weten waar uw groene stroom vandaan komt? Bekijk dan ons stroometiket.

Het stroometiket

Omdat u thuis natuurlijk niet kunt zien waar uw stroom vandaan komt, zijn energieleveranciers verplicht om alle klanten jaarlijks te informeren over de gebruikte energiebronnen. Het stroometiket geeft informatie over de manier waarop de stroom is opgewekt. Zo ziet u in één oogopslag welk percentage van de stroom is opgewekt uit zonne-energie, waterkracht en windkracht. Jaarlijks brengen wij u op de hoogte van het stroometiket.

Betaal ik meer voor groene stroom?

Bij UnitedConsumers Energie betaalt u nooit iets extra voor groene stroom. Hoewel het opwekken van duurzame energie wat meer kosten met zich meebrengt, vinden wij dat u daar niets van hoeft te merken. Daarom bieden wij u groene stroom aan voor dezelfde prijs als de traditionele grijze stroom en krijgt u er ook gewoon korting op. Aanmelden is eenvoudig en zo gebeurd. Wij regelen het graag voor u. Goed voor elkaar.

Groene stroom met korting

Betaal ik energiebelasting als ik groene stroom afneem?

Ook voor groene stroom betaalt u energiebelasting. Toen groene stroom pas geïntroduceerd was, werd er geen belasting over geheven. Sinds 2005 is deze regeling gestopt en betaalt iedereen die stroom gebruikt, groen of grijs, energiebelasting. De overheid investeert de energiebelasting in de verdere ontwikkeling van duurzame energie.

De voordelen van groene stroom

Met groene stroom levert u een belangrijke bijdrage aan het milieu. De fossiele brandstoffen dreigen op te raken en bij de productie van energie in traditionele elektriciteitscentrales komt veel CO2 vrij; één van de belangrijkste oorzaken van het versterkte broeikaseffect. Groene stroom heeft vele voordelen:

  • Geen of weinig CO2 uitstoot
  • Onuitputtelijke energiebronnen
  • Investeren in een duurzame toekomst
  • Onafhankelijk van olieproducerende landen

Andere veelgestelde vragen over energie

Wat ga ik betalen?
Hoe kan ik overstappen?
Wat is een slimme meter?
Wat is een termijnbedrag?
Wie is mijn contactpersoon?
Hoe kan ik energie besparen?
Hoe werkt het bespaartegoed?
Hoe werkt energie met korting?
Zonnepanelen en uw energierekening.
Ik ga verhuizen, wat gebeurt er met mijn gas en stroom?

> Vraag en antwoord