Contact
Mijn UnitedConsumers

Groene energie: 100% groene stroom uit Nederland

Bij ons kiest u voor 100% Nederlandse groene stroom. Voordelig voor het milieu en uw portemonnee.

Bovendien krijgt u voordelige energietarieven. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn voordeel

groene stroom


Wat is groene energie?

Groene energie, zoals groene stroom en groen gas, wordt opgewerkt uit duurzame energiebronnen. Groene stroom wordt onder andere geproduceerd door middel van zonnepanelen, windturbines of waterkrachtcentrales. Groen gas is het groene alternatief voor aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen. Bij het produceren van groene energie worden dus geen fossiele brandstoffen, zoals aardolie, aardgas en steenkool gebruikt.

Groene stroom: beter voor het milieu

Het opwekken van groene stroom levert weinig tot geen CO2-uitstoot op. De productie van groene stroom is daardoor minder belastend voor het klimaat en dus een betere keuze voor het milieu. 

1 jaar vast én voordelig
bij UnitedConsumers

Profiteer nu 1 jaar lang van vaste tarieven onder het prijsplafond. Bereken uw voordeel en start direct met besparen!

  • 100% Nederlandse groene stroom
  • Ontvang € 120,00 extra korting
  • 1 jaar lang zekerheid
     
Postcode
Huisnr.
 

Groene stroom van UnitedConsumers

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere stroomleverancier bepaalt zelf deze variabele prijs voor stroom. Wij zijn één van de goedkoopste groene energieleveranciers in Nederland. Iedere maand vergelijken wij de stroomtarieven van grote energiemaatschappijen. Zo wordt groene stroom vergelijken makkelijk en kiest u altijd voor de beste deal.

> Bereken mijn voordeel


Ons stroometiket: 100% groene stroom uit Nederland

Als energieleverancier maken wij ieder jaar een stroometiket. Hierop kunt u precies terugvinden welke energiebronnen wij gebruiken, waar onze groene stroom vandaan komt en welke consequenties onze stroomproductie voor het milieu heeft.

Wij leveren 100% groene stroom uit Nederlandse energiebronnen. Door te kiezen voor groene stroom uit Nederland, helpt u mee het aandeel duurzaam opgewekte stroom in het Nederlandse elektriciteitsnet te vergroten. Op het stroometiket ziet u waar onze groene energie vandaan komt:

Bekijk ons stroometiket


Groene stroom vergelijken

Hoe goedkoper u groene stroom kunt afsluiten, hoe beter voor uw portemonnee. Bij ons kunt u altijd voordelig groene stroom vergelijken. U krijgt:

  • Voordelige energietarieven.
  • 100% groene stroom uit Nederland.
  • Er staat altijd een gekwalificeerde medewerker voor u klaar.

Groene stroom van UnitedConsumers


Postcode
Huisnr.
 

Veelgestelde vragen over groene stroom

Of energie nu is opgewekt door windmolens of kolencentrales, groene energie werkt exact hetzelfde als grijze energie. Uit alle Nederlandse stopcontacten komt namelijk 230 volt. Het grote verschil is dus de manier waarop de energie opgewekt wordt. Wij zetten de duurzame energiebronnen voor u op een rijtje:

Windenergie

De wind raakt nooit op en dat is goed nieuws, want dit levert groene stroom op! Windturbines zetten windkracht om in energie. Al vanaf windkracht 2 waait het hard genoeg om stroom op te kunnen wekken. De grootste windturbines kunnen voldoende stroom produceren om ieder zo’n 2.300 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Zonne-energie

Zonne-energie wordt opgewekt door zonnepanelen. Hierin zitten zonnecellen die de warmte van de zon omzetten in stroom. Hoewel Nederland niet de naam heeft een zonnig land te zijn, is zonne-energie toch een goede en duurzame energiebron. Zonnepanelen werken namelijk ook als het bewolkt is.

Waterkracht

Waterkracht wordt al eeuwenlang gebruikt als energiebron. Denk maar aan de watermolens die worden aangedreven door stromend water. Een andere vorm van waterkracht is getijde-energie, waarbij het verschil tussen eb en vloed wordt gebruikt om stroom te genereren. Tegenwoordig worden waterkrachtcentrales gebruikt om energie uit water op te wekken.

Biomassa

Biomassa is een verzameling van biologisch of organisch afval zoals: hout, mest, groente- en fruitresten of speciale gewassen. Door het verbranden of vergisten van biomassa wordt duurzame energie opgewekt. De organische materialen en resten die voor biomassa worden gebruikt, zijn in principe onuitputtelijk en bij het verbrandings- of vergistingsproces komen enkel klimaatneutrale stoffen vrij.

Groene stroom bij UnitedConsumers

Wilt u ook groene stroom? Via UnitedConsumers kiest u voor 100% Nederlandse groene stroom. Dit kunt u ook terugvinden in ons stroometiket

De overheid verplicht energieleveranciers om informatie te geven over de manier waarop de stroom is opgewekt. Binnen de Europese Unie bestaat daarvoor een systeem voor erkende groene stroom: de GvO (Garantie van Oorsprong). Voor iedere 1.000 kWh die een energieproducent aan groene stroom opwekt, ontvangt het bedrijf een GvO.

Energieleveranciers moeten voldoende GvO’s hebben om groene stroom te mogen verkopen. Als een leverancier 3.000 kWh per jaar aan een huishouden levert, zijn er hiervoor 3 GvO’s nodig. Deze GvO’s koopt het energiebedrijf bij de producent van de groene stroom.

Nederlandse energiebedrijven mogen hun GvO’s ook in andere Europese land kopen. Zo kan het gebeuren dat een Nederlands huishouden - met een groen energiecontract - Nederlandse grijze stroom geleverd krijgt, maar dat de energieleverancier hiervoor een buitenlandse GvO gekocht heeft en de stroom verkoopt als groene stroom. U draagt in dat geval nog steeds bij aan een beter milieu.

Wilt u weten of uw energieleverancier groene stroom levert? Bekijk dan het stroometiket. Op het stroometiket staat gespecificeerd hoe de geleverde stroom is samengesteld.

> Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Dirk Mutsaers

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Dirk Mutsaers, specialist op het gebied van energie. Dirk is sinds 2016 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 9-6-2023 |

dirk expert energie


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!