Veelgestelde vragen over energie

Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Onze energieprijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde energieprijs van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Hierop geven wij u 10% extra verbruikskorting. Zo bent u altijd voordelig uit.

U heeft daarbij de keuze uit vaste of variabel tarieven. Met het vaste tarief kiest u voor zekerheid gedurende de hele looptijd. Kiest u voor variabele tarieven? Dan kunnen uw tarieven schommelen. De tarieven worden jaarlijks in januari en juli vastgesteld voor de daaropvolgende periode.

Bereken uw maandbedrag

Heeft u al gas of stroom via UnitedConsumers?

Uw tarieven kunt u altijd terugvinden in uw Leveringsovereenkomst.

Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag soepel verloopt. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvangt u de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heeft u 14 dagen bedenktijd en kunt u kosteloos annuleren.
Wij zeggen het contract voor u op bij uw huidige energieleverancier. Daarbij houden we rekening met de opzegtermijn van uw contract. Het kan zijn dat uw leverancier een opzegboete in rekening brengt. Deze vergoeden wij volgens onze productvoorwaarden.
Rond de start van de levering ontvangt u een e-mail voor het doorgeven van uw meterstanden. Zo weten wij vanaf welke meterstand uw energieverbruik start. Heeft u een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen.
Het is zover, de levering is gestart! Vanaf nu start u met besparen op uw energierekening. Ook kunt u eenvoudig via Mijn UnitedConsumers uw energiezaken regelen.

Heeft u uw energiecontract via een prijsvergelijker afgesloten? Dan gelden er mogelijk andere voorwaarden. Raadpleeg hiervoor uw leveringsovereenkomst en productvoorwaarden of neem contact op met onze klantenservice.

Het kan zijn dat uw huidige energieleverancier een opzegboete in rekening brengt voor uw overstap naar UnitedConsumers. Wij vergoeden deze boete voor u.

Hiervoor hebben wij, binnen 3 maanden na de overstap, de factuur van de opzegboete van u nodig. Deze kunt u per mail naar ons toesturen. Wij zorgen er dan voor dat u dit bedrag na het eerste volledige uitgediende contractjaar terugkrijgt.

Heeft u uw energiecontract via een prijsvergelijker afgesloten? Dan gelden er mogelijk andere voorwaarden. Raadpleeg hiervoor uw leveringsovereenkomst of neem contact op met onze klantenservice.

Maximale vergoeding

Wij houden ons aan de bedragen die door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn vastgesteld. Bij een 1-jarige overeenkomst vergoeden wij uw overstapboete tot € 100,00 voor stroom én gas (€ 50,00 voor stroom en € 50,00 voor gas). Sluit u een 3-jarige overeenkomst af? Dan vergoeden wij de overstapboete tot € 250,00 voor stroom én gas (€ 125,00 voor stroom en € 125,00 voor gas).

Rond de start van de levering ontvangt u een e-mail om uw meterstanden door te geven. Wanneer wij deze niet op tijd van u ontvangen, sturen wij u een herinneringsmail.

Mochten wij alsnog niets van u vernemen, dan zijn wij genoodzaakt om de meterstanden voor u te berekenen. Bij een te lage of hoge inschatting kan dit gevolgen hebben voor uw jaarrekening. Wij adviseren u om daarom altijd uw meterstanden tijdig aan ons door te geven.

Heeft u een slimme meter? Dan hoeft u niets te doen. Wij lezen uw meterstanden automatisch op het juiste moment voor u uit.

Uw termijnbedrag baseren wij het eerste contractjaar op het door u doorgegeven verbruik. Na het eerste jaar stellen wij uw nieuwe termijnbedrag vast op basis van het gemiddelde verbruik van uw woning. In uw jaarnota informeren wij u over het nieuwe termijnbedrag.

Verwacht u meer of minder energie te verbruiken? Dan kunt u het termijnbedrag altijd aanpassen. Dat kan eenvoudig via Mijn UnitedConsumers. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice.

Aanpassen termijnbedrag

Iedere maand rond de 27e incasseren wij het maandelijkse termijnbedrag van uw rekening. Ook de jaarnota vindt plaats via automatische incasso.

Neemt u al gas of stroom af en wilt u uw bankrekeningnummer controleren of wijzigen? Via Mijn UnitedConsumers heeft u altijd toegang tot uw persoonsgegevens.

Mijn UnitedConsumers

De verbruikskorting wordt jaarlijks, na de jaarnota, toegevoegd aan uw Bespaartegoed. Hierna kunt u het bedrag laten uitkeren wanneer u wilt. Gewoon in euro's op uw bankrekening.

Heeft u al gas of stroom en wilt u weten welke korting voor u van toepassing is? Deze informatie kunt u gemakkelijk terugvinden in uw leveringsovereenkomst.

Na het eerste volledige uitgediende jaar schrijven wij de welkomstbonus bij in uw Bespaartegoed. Hierna kunt u het bedrag laten uitkeren wanneer u wilt. Gewoon in euro's op uw bankrekening.

Heeft u uw energiecontract via een prijsvergelijker afgesloten? Dan verrekenen wij de bonus, na het eerste volledige uitgediende jaar, met uw jaarnota.

U ontvangt de jaarnota aan het einde van ieder contractjaar. Hierin vindt u onder andere informatie over uw verbruik, het te ontvangen of te betalen bedrag en uw nieuw termijnbedrag.

Zodra uw jaarnota is opgesteld ontvangt u hierover bericht via e-mail. De jaarnota staat dan voor u klaar in Mijn UnitedConsumers.

Wanneer u gaat verhuizen zorgen wij voor een soepele overgang. Geef uw verhuizing minimaal 2 weken van tevoren aan ons door via het online verhuisformulier. Of neem contact op met onze klantenservice. Wij zorgen dan voor de afmelding van het oude adres en aanmelding van het nieuwe adres bij uw netbeheerder.

Tip! Maak een foto van de begin-en eindstanden van de nieuwe en oude woning. Zo voorkomt u eventuele discussies achteraf.

Verhuisformulier

Heeft u een slimme meter? Dan ontvangt u iedere maand een overzicht van uw verbruik. Ligt uw energieverbruik hoger of lager dan u had verwacht? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Denk aan:

  • Nieuwe CV-ketel
  • Gebruik van zonnepanelen
  • Wijziging in uw gezinssituatie
  • Wijzigingen in de isolatie van uw woning
  • Nieuwe apparaten met een hoog verbruik

Zijn er geen aanwijsbare oorzaken voor de verhoging van uw gasverbruik? Dan kunt u overwegen een check op uw CV-ketel uit te laten uitvoeren door een installatiebedrijf. Is uw stroomverbruik hoger zonder aanwijsbare oorzaak? Met een energiemeter kunt u meten welke apparaten in uw woning (te)veel energie verbruiken.

Slimme keuze

Heeft u nog bespaartegoed? In onze Kadoshop vindt u veel producten die u helpen besparen op uw energieverbruik. Denk aan slimme thermostaten of een control station waarmee u uw elektrische apparatuur draadloos kunt bedienen en energiezuinig kan programmeren.

Uw netbeheerder kan u meer informatie geven over uw specifieke situatie. Per regio is één netbeheerder verantwoordelijk voor de aanleg van de netten, het transport van elektriciteit of gas, en voor de slimme meters. Bekijk welke netbeheerder in uw regio actief is.

Heeft u geen gas of stroom? Of ruikt u een gaslucht? Dan kunt u bellen met het nationale storingsnummer 0800-9009. Zij zorgen ervoor dat uw melding terechtkomt bij de netbeheerder van uw regio. Deze netbeheerder beheert de aansluitingen en het onderhoud van het energienetwerk.

Heeft u de sleutels van uw nieuwe woning al ontvangen en een brief gekregen van uw netbeheerder om zo snel mogelijk uw energie te regelen? Of wordt uw huis eerder opgeleverd dan verwacht?

Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Wij beoordelen uw situatie en kijken naar de mogelijkheden.

Wanneer u beschikt over zonnepanelen en stroom teruglevert aan het net, worden bij de periodieke meteropname zowel de meterstanden van de levering als van de teruglevering aan ons doorgegeven.

Op de jaarnota wordt vervolgens de teruglevering in mindering gebracht op de kosten van de levering. Dit wordt ook wel 'salderen' genoemd. Voor het vergoeden van dit gedeelte van uw terug geleverde stroom hanteren wij dus hetzelfde tarief als u betaalt voor de levering van stroom. Indien u meer teruglevert dan verbruikt, ontvangt u voor het overige gedeelte het kale tarief per terug geleverde kWh. Dit is het leveringstarief zonder overheidsheffingen.

Indien er sprake is van een stroommeter die terugloopt bij het registreren van de teruglevering, wordt de teruglevering direct op de meter gesaldeerd en het verbruik dat overblijft wordt door de energieleverancier gefactureerd op de jaarnota.

Wanneer u zonnepanelen heeft, is het belangrijk dat u de teruglevering aanmeldt bij de netbeheerder. Ook wanneer u een salderende meter heeft. Het aanmelden bij uw netbeheerder kan via deze site.

Staat het antwoord dat u zoekt er niet bij? Stuur dan een mail naar energie@unitedconsumers.com en binnen 1 dag krijgt u altijd antwoord. Spreekt u liever met een van onze medewerkers? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan van maandag t/m zaterdag voor u klaar!