Veelgestelde vragen over energie

We hebben voor u de meest gestelde vragen over UnitedConsumers Energie op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wanneer komt de energienota?

U krijgt de eerste energienota ongeveer één jaar nadat u bent overgestapt.

Wat wordt mijn maandelijks termijnbedrag?

Uw termijnbedrag hangt af van uw energieverbruik. We berekenen uw termijnbedrag aan de hand van uw persoonlijke situatie en werkelijke verbruik. Op de energienota wordt het bedrag verrekend dat u te veel of te weinig betaalde.

Wie zegt het contract bij mijn oude leverancier op?

Wij zeggen uw huidige contract voor u op. Binnen enkele weken na uw aanmelding maken wij de overstap voor u in orde. Het kan zijn dat uw huidige leverancier een opzegboete bij u in rekening brengt wanneer u overstapt voor de einddatum. Geen zorgen, die boete betalen wij voor u.

Wanneer krijg ik de welkomstbonus?

Na het eerste volledige jaar schrijven wij de welkomstbonus bij in uw online kortingstegoed.

Hoe kan ik een verhuizing doorgeven?

Neem contact op met onze klantenservice of wijzig het adres op uw persoonlijke pagina Mijn UnitedConsumers. Als u de verhuizing tijdig doorgeeft, verhuist UnitedConsumers gewoon met u mee.

Hoe kan ik de meterstanden doorgeven?

U ontvangt van ons een e-mail als het tijd is om uw meterstanden door te geven. Heeft u een slimme meter? Dan worden de meterstanden automatisch voor u uitgelezen.

Hoe snel kan de levering worden gestart?

De levering start enkele weken nadat u zich heeft aangemeld. Wij zeggen uw lopend contract op bij uw huidige leverancier. Let op: bij dreigende afsluiting vanwege wanbetaling bij uw vorige leverancier kunnen wij aanvullende voorwaarden stellen (waarborg).

Welke tarieven hanteert UnitedConsumers Energie?

Bij UnitedConsumers heeft u keuze uit een vast of variabel energietarief. Met ons vaste energietarief kiest u voor zekerheid: u heeft geen prijsstijgingen. Onze energie-experts berekenen elke maand de gemiddelde energieprijs van de tien grootste energieleveranciers. Op dat gemiddelde krijgt u van ons 10% korting, zolang uw contract loopt. Daar hoeft u verder niets voor te doen. Bekijk onze producten en ontdek hoeveel u kunt besparen op energie.

Moet ik bij een overstap een boete betalen aan mijn oude leverancier?

Wij zeggen de leveringsovereenkomst op, rekening houdend met de opzegtermijn. Het kan zijn dat uw huidige energieleverancier u een opzegboete geeft. De ACM heeft maximum bedragen voor boetes vastgesteld: de zogenaamde opzegboete voor energiecontracten. Stapt u over binnen uw contractsperiode en krijgt u hierdoor een boete? Geen zorgen, die betalen wij voor u.

Betaalt UnitedConsumers mijn opzegboete?

Ja. Wanneer u heeft gekozen voor energie van UnitedConsumers en u een opzegboete krijgt van uw oude leverancier, dan betalen wij deze voor u. Wij hebben dan binnen drie maanden na de overstap uw factuur nodig waarop de opzegboete staat. U krijgt dit bedrag na het eerste volledige contractjaar bijgeschreven in uw kortingstegoed. Bekijk de voorwaarden.

Kan ik mijn aanmelding annuleren?

Ja, u kunt uw aanmelding binnen 14 dagen na de aanmeldbevestiging kosteloos annuleren. Annuleren kan telefonisch, per e-mail of door middel van het modelformulier. U krijgt altijd snel een deskundige medewerker aan de lijn en e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Meer vragen over energie