TopImage

Elke maand besparengeeft u energie

Veelgestelde vragen over energie

We hebben voor u de meest gestelde vragen over UnitedConsumers Energie op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wanneer komt de energienota?

U krijgt de eerste energienota ongeveer één jaar nadat u bent overgestapt.

Wat wordt mijn maandelijks termijnbedrag?

Uw termijnbedrag is afhankelijk van uw energieverbruik. Op basis van uw persoonlijke situatie of uw werkelijk verbruik berekenen wij een termijnbedrag. Op de energienota wordt het bedrag verrekend dat u te veel of te weinig betaalde.

Wie zegt het contract bij mijn oude leverancier op?

Wij regelen de opzegging van uw huidige contract. Binnen enkele weken na uw aanmelding maken wij de overstap voor u in orde. Het kan zijn dat uw huidige leverancier een opzegboete bij u in rekening brengt wanneer u overstapt voor de einddatum. Geen zorgen, die boete vergoeden wij voor u.

Wanneer krijg ik de welkomstbonus?

Na het eerste volledige jaar schrijven wij de welkomstbonus bij in uw online kortingstegoed. Let op: de welkomstbonus is alleen van toepassing bij aanbieding Stapelkorting.

Hoe kan ik een verhuizing doorgeven?

Neem contact op met onze klantenservice of wijzig het adres op uw persoonlijke pagina Mijn UnitedConsumers. Als u de verhuizing tijdig doorgeeft, verhuist UnitedConsumers gewoon met u mee.

Hoe kan ik de meterstanden doorgeven?

U ontvangt van ons een e-mail als het tijd is om uw meterstanden door te geven. Heeft u een slimme meter? Dan worden de meterstanden automatisch voor u uitgelezen.

Hoe snel kan de levering worden gestart?

De levering start enkele weken nadat u zich heeft aangemeld. Wij zeggen uw lopend contract op bij uw huidige leverancier. Let op: bij dreigende afsluiting vanwege wanbetaling bij uw vorige leverancier kunnen wij aanvullende voorwaarden stellen (waarborg).

Welke tarieven hanteert UnitedConsumers Energie?

UnitedConsumers Energie heeft geen vaste energieprijzen. Wij volgende de leveringstarieven van uw oorspronkelijke regioleverancier en geven daarop altijd korting. Bekijk onze producten en ontdek hoeveel u kunt besparen op energie.

Ik heb zonnepanelen. Hoe werkt de teruglevering van energie?

Uw meter geeft aan hoeveel energie u verbruikt en hoeveel energie uw zonnepanelen opwekken. Levert uw zonnesysteem meer op dan u verbruikt? Dan krijgt u voor ieder kWh dat u 'teruggeeft' hetzelfde bedrag als u betaalt voor levering. Let op: UnitedConsumers Energie saldeert de teruggeleverde stroom op de energienota voor uw verbruik. U ontvangt een creditering voor de teruggeleverde kWh's stroom.

Moet ik bij een overstap een boete betalen aan mijn oude leverancier?

Wij zeggen de leveringsovereenkomst op, rekening houdend met de opzegtermijn. Het kan zijn dat uw huidige energieleverancier een boete in rekening brengt. De ACM heeft maximum bedragen voor boetes vastgesteld: de zogenaamde opzegboete voor energiecontracten. Stapt u over binnen uw contractsperiode en krijgt u hierdoor een boete? Geen zorgen, die vergoeden wij voor u.

Betaalt UnitedConsumers mijn opzegboete?

Ja. Wanneer u heeft gekozen voor energie met Stapelkorting en u een opzegboete krijgt van uw oude leverancier, dan vergoeden wij deze voor u. Wij hebben dan binnen drie maanden na de overstap uw factuur nodig waarop de opzegboete staat. U krijgt dit bedrag in drie delen bijgeschreven in uw kortingstegoed, na elk jaar een deel. Na drie jaar is uw opzegboete dus volledig door ons vergoed. Bekijk de voorwaarden.

Kan ik mijn aanmelding annuleren?

Ja. U kunt uw aanmelding binnen 14 dagen na de aanmeldbevestiging kosteloos annuleren door contact met ons op te nemen. U krijgt altijd snel een deskundige medewerker aan de lijn en e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Meer vragen over energie

Bereken uw energiekorting

U kunt het gemiddeld jaarverbruik aanpassen naar uw jaarverbruik.

 
Stroom
Gas

Jaarverbruik
kWh
m3
Vast
80,00
80,00
Verbruik
120,00
60,00

 
200,00
140,00
Totale korting
(in 3 jaar)
340,00

Direct aanmelden