Altijd goedkoop tanken

Brandstofpomp
Altijd korting op alle brandstoffen
Brandstofpomp
Tankkaart is geheel gratis bij gebruik
Brandstofpomp
Korting bij ruim 600 tankstations

Verkeerde brandstof getankt, wat te doen?

Het overkomt de besten: even niet opletten aan de pomp en u tankt de verkeerde brandstof. U bent niet de enige, want een hoop mensen vergissen zich jaarlijks tijdens het tanken, maar wat moet u doen als u per ongeluk de bezine voor diesel verwisselt?

  • Stop direct met tanken, dat scheelt een hoop werk
  • Ga niet rijden! De motor loopt direct schade op
  • Neem contact op met een pechhulpdienst
  • Laat de motor leegpompen door de pechhulpdienst

Schakel direct pechhulp in

Het is heel belangrijk dat u de auto laat staan na het tanken van verkeerde brandstof. Benzine heeft een smerende werking en diesel is een schrale brandstof die helemaal niet smeert. Stop ook niet uw sleutels in het contact, want dan lopen de leidingen al vol. Als u toch rijdt met verkeerde brandstof zorgt dit voor onherstelbare schade aan de motor. De pechhulp heeft de juiste materialen om de brandstof netjes uit de motor te verwijderen en de auto weer veilig de weg op te krijgen.

Ben ik verzekerd bij verkeerd tanken?

De schade aan een auto als gevolg van het tanken van verkeerde brandstof is eigenlijk nooit verzekerd. De pechhulp kan wel vallen onder uw autoverzekering als dit aanvullend verzekerd is of een abonnement is afgesloten. Sommige pechhulpdiensten berekenen een vast bedrag voor hulp bij verkeerd tanken. Vraag dat dus altijd even na als u de pechhulpdienst belt.

tanken

Ongeluk in een klein hoekje

Er zijn natuurlijk heel wat soorten autbrandstoffen op de markt en een vergissing is zo gemaakt. Vraag in bepaalde situaties dus altijd even na wat voor brandstof u moet tanken. Bijvoorbeeld in het buitenland of als u een auto huurt of leent. Zeker in het geval van huurautos wordt vaak speciaal vermeld dat schade door verkeerd tanken voor eigen rekening is.

Tanken met korting

Lees meer
Benieuwd naar de brandstofnamen in het buitenland
Lees meer over de opbouw van brandstofprijzen
Bekijk het overzicht van alle soorten brandstof
Bekijk hier de meest actuele brandstofprijzen
Waar in Europa tankt u het goedkoopst?