Zomervakantietips

Jaarlijks gaan er miljoenen Nederlanders met de auto op vakantie naar het buitenland. De absolute Europa top 3 vakantiebestemmingen zijn Spanje, Frankrijk en Italië. Slechts een paar honderd kilometer rijden en u kunt genieten van een zonnige bestemming.

UnitedConsumers stuurt u graag veilig en goed voorbereid op pad. We hebben daarom handige vakantietips voor u opgesteld. Houd de checklist erbij tijdens de voorbereidingen zodat u zeker weet dat u overal aan heeft gedacht.

Download de zomervakantiechecklist

Goedkoop tanken op vakantie

Wilt u ook in het buitenland goedkoop tanken? Wij hebben voor u de brandstofprijzen in Europa verzameld. Met uw UnitedConsumers tankkaart tankt u in Nederland altijd goedkoper dan de adviesprijs. 

Vraag nu uw tankkaart aan!

Op vakantie naar de bergen

De meeste Nederlanders zijn niet gewend om in de bergen te rijden. Voorkom overbelasting van uw auto en rijd daarmee zo zuinig mogelijk om te besparen op brandstof.

Rijdt u bergopwaarts, zorg ervoor dat u in de juiste versnelling rijdt. Een te lage versnelling zorgt voor een hoog toerental wat kan leiden tot overbelasting van de motor. Met een te laag toerental in een hogere versnelling kan de motor niet gekoeld worden waardoor deze oververhit raakt. Probeer tijdens het bergopwaarts rijden het toerental tussen de 3000 en 4000 te houden.

Controleer uw bandspanning

Het is verstandig om voor vertrek de bandenspanning van uw auto te controleren. Zeker wanneer uw auto zwaarder geladen is tijdens de vakantie, kan de bandenspanning veranderen. De juiste hoeveelheid druk is belangrijk voor uw veiligheid en zorgt voor een betere grip tussen de banden en de weg. Banden met de juiste spanning verbruiken bovendien tot 25% minder brandstof, wat beter voor het milieu is én uw portemonnee.

Temperatuur van de motor

Let tijdens het rijden -zeker als het buiten erg warm is- op de temperatuurmeter van de auto. Als de motor erg heet is wil het wel eens helpen om de airco uit te zetten en de blower in de auto aan, zodat de motor zijn overtollige warmte kwijt kan. Stop meteen als de motor te heet wordt.

Caravan achter de auto

Op vakantie met de caravan? Wees goed voorbereid. Zorg voor de juiste belading in de caravan zodat deze niet scheef hangt. Dit kunt u testen met de kogeldruk.

Vermijd zwarte zaterdag

Richting de populaire vakantielanden staan elk jaar opnieuw ontzettend veel files, met name op zaterdagen. Het is daarom aan te raden om rijden op zaterdag te mijden. Vertrek liever op donderdag of zondag, dan is het wat rustiger op de weg. Niemand heeft zin om in de file te staan en door files zo veel mogelijk te vermijden, verbruikt u ook minder brandstof.

Zomerbanden en winterbanden

Als de temperatuur boven de 7 graden blijft, is het tijd om uw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Het zachte rubber van winterbanden slijt sneller en met hoge temperaturen gaat u met zomerbanden veiliger de weg op.

Lees ook

Bespaartips voor de winter
Alles over tanken en brandstof