Contact
Mijn UnitedConsumers

Met de auto op vakantie: 5 tips

Jaarlijks gaan miljoenen Nederlanders met de auto op vakantie naar het buitenland. De meest populaire bestemmingen? Spanje, Frankrijk en Italië. In slechts een paar honderd kilometer rijden bent u al op een zonnige bestemming. Maar niets is zo vervelend dan een rood lampje dat knippert wanneer u net de grens overgaat of een oververhitte motor. Wij helpen u veilig op pad! Goed voor elkaar.

UnitedConsumers stuurt u graag veilig en goed voorbereid op pad. We hebben daarom handige vakantietips voor u opgesteld. Houd de checklist erbij tijdens de voorbereidingen zodat u zeker weet dat u overal aan heeft gedacht.

Download hier de zomervakantiechecklist

Tips om veilig met de auto op vakantie te gaan

De auto is nog steeds een populair vervoersmiddel als het om vakanties gaat. Hij staat altijd voor de deur en brengt u op uw bestemming ook nog eens van a naar b. Maar dan moet wel alles voorspoedig verlopen. Met de volgende tips komt dat vast en zeker goed. 

auto-vakantie-tips

1. Op vakantie naar de bergen? Pas uw rijstijl aan!

De meeste Nederlanders zijn niet gewend om in de bergen te rijden. Voorkom overbelasting van uw auto en rijd zo zuinig mogelijk om te besparen op brandstof.

Rijdt u bergopwaarts, zorg ervoor dat u in de juiste versnelling rijdt. Een te lage versnelling zorgt voor een hoog toerental wat kan leiden tot overbelasting van de motor. Met een te laag toerental in een hogere versnelling kan de motor niet gekoeld worden waardoor deze oververhit raakt. Probeer tijdens het bergopwaarts rijden het toerental tussen de 3000 en 4000 te houden.

2. Controleer uw bandspanning

Het is verstandig om voor vertrek de bandenspanning van uw auto te controleren. Zeker wanneer uw auto zwaarder geladen is tijdens de vakantie, kan de bandenspanning veranderen. De juiste hoeveelheid druk is belangrijk voor uw veiligheid en zorgt voor een betere grip tussen de banden en de weg. Je wil de vakantie immers niet starten met een lekke band. Banden met de juiste spanning verbruiken bovendien tot 25% minder brandstof, wat beter voor het milieu is én uw portemonnee.

3. Let op de temperatuur van de motor

Let tijdens het rijden -zeker als het buiten erg warm is- op de temperatuurmeter van de auto. Als de motor erg heet is wil het wel eens helpen om de airco uit te zetten en de blower in de auto aan, zodat de motor zijn overtollige warmte kwijt kan. Stop meteen als de motor te heet wordt.

4. Caravan achter de auto? Pas extra op

Op vakantie met de caravan? Wees goed voorbereid. Zorg voor de juiste belading in de caravan zodat deze niet scheef hangt. Dit kunt u testen met de kogeldruk. Zorg er ook voor dat u weet hoe u met een caravan rijdt, want er gebeuren elk jaar veel ongelukken. Belaad hem niet te zwaar en zorg dat u een auto heeft die de caravan ook daadwerkelijk mag trekken. Gaat de caravan slingeren? Geef dan gas bij en trap niet op de rem, want dan gaat hij scharen.

auto-vakantie-tips

5. Vermijd zwarte zaterdag

Richting de populaire vakantielanden staan elk jaar opnieuw ontzettend veel files, met name op zaterdagen. Het is daarom aan te raden om rijden op zaterdag te mijden. Vertrek liever op donderdag of zondag, dan is het wat rustiger op de weg. Niemand heeft zin om in de file te staan en door files zo veel mogelijk te vermijden, verbruikt u ook minder brandstof.

6. Zomerbanden en winterbanden

Als de temperatuur boven de 7 graden blijft, is het tijd om uw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Het zachte rubber van winterbanden slijt sneller en met hoge temperaturen gaat u met zomerbanden veiliger de weg op.

Goedkoop tanken op vakantie

Wilt u ook in het buitenland goedkoop tanken? Wij hebben voor u de brandstofprijzen in Europa verzameld, zo kunt u uw route precies aanpassen op de goedkoopste brandstof. Met uw UnitedConsumers tankkaart tankt u in Nederland altijd goedkoper dan de adviesprijs. 

Vraag nu uw tankkaart aan!

Terug naar boven