TopImage
Tanken met korting

Zomervakantietips

Jaarlijks gaan er miljoenen Nederlanders met de auto op vakantie naar het buitenland. De absolute Europa top 3 vakantiebestemmingen zijn Spanje, Frankrijk en Italië. Slechts een paar honderd kilometer rijden en u kunt genieten van een zonnige bestemming.

UnitedConsumers stuurt u graag veilig en goed voorbereid op pad. We hebben daarom handige vakantietips voor u opgesteld. Houd de checklist erbij tijdens de voorbereidingen zodat u zeker weet dat u overal aan heeft gedacht.

Download de zomervakantiechecklist

Goedkoop tanken op vakantie

Wilt u ook in het buitenland goedkoop tanken? Wij hebben voor u de brandstofprijzen in Europa verzameld. Met uw UnitedConsumers tankkaart tankt u in Nederland altijd goedkoper dan de adviesprijs. 

Vraag nu uw tankkaart aan!

Op vakantie naar de bergen

De meeste Nederlanders zijn niet gewend om in de bergen te rijden. Voorkom overbelasting van uw auto en rijd daarmee zo zuinig mogelijk om te besparen op brandstof.

Rijdt u bergopwaarts, zorg ervoor dat u in de juiste versnelling rijdt. Een te lage versnelling zorgt voor een hoog toerental wat kan leiden tot overbelasting van de motor. Met een te laag toerental in een hogere versnelling kan de motor niet gekoeld worden waardoor deze oververhit raakt. Probeer tijdens het bergopwaarts rijden het toerental tussen de 3000 en 4000 te houden.

Temperatuur van de motor

Let tijdens het rijden -zeker als het buiten erg warm is- op de temperatuurmeter van de auto. Als de motor erg heet is wil het wel eens helpen om de airco uit te zetten en de blower in de auto aan, zodat de motor zijn overtollige warmte kwijt kan. Stop meteen als de motor te heet wordt.

Caravan achter de auto

Op vakantie met de caravan? Wees goed voorbereid. Zorg voor de juiste belading in de caravan zodat deze niet scheef hangt. Dit kunt u testen met de kogeldruk.

Zomerbanden en winterbanden

Als de temperatuur boven de 7 graden blijft, is het tijd om uw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Het zachte rubber van winterbanden slijt sneller en met hoge temperaturen gaat u met zomerbanden veiliger de weg op.

Lees ook

Bespaartips voor de winter
Alles over tanken en brandstof

Bespaar jaarlijks tot € 50,00 door tanken met korting!

  • Garantie 1: u betaalt nooit te veel
  • Garantie 2: altijd extra korting in uw persoonlijk kortingstegoed
  • Korting op alle brandstoffen
  • Bespaar jaarlijks tot € 50,00
  • Tanken bij ruim 600 tankstations