Altijd goedkoop tanken

Brandstofpomp
Korting op alle brandstoffen
Brandstofpomp
Tankkaart is gratis bij gebruik
Brandstofpomp
Korting op ruim 600 locaties

Een zuinige auto: minder vaak tanken?

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om brandstof te besparen. Door uw auto goed te onderhouden en bijvoorbeeld de bandenspanning op peil te houden, rijdt uw auto zuiniger. UnitedConsumers heeft voor u een aantal bespaartips op een rijtje gezet waarmee u het brandstofverbruik van uw auto kunt terugdringen.

U kunt altijd goedkoop tanken met de UnitedConsumers tankkaart.

Tankkaart aanvragen

Wilt u het groter aanpakken, dan kunt u er ook voor kiezen op een zuinige auto aan te schaffen. Deze auto’s hebben verschillende nieuwe technieken waardoor u zuiniger rijdt en dus minder vaak hoeft te tanken.

Besparen met een start-stop systeem

Een start-stop systeem zorgt ervoor dat de motor van de auto automatisch afslaat wanneer u stopt voor bijvoorbeeld een verkeerslicht. Zodra u de koppeling intrapt of gas geeft, start de motor vanzelf weer. Het kost weliswaar ook brandstof om de motor te starten, maar lang niet zoveel als wanneer uw motor stationair draait terwijl u staat te wachten. Bovendien is de CO2 uitstoot aanzienlijk minder.

Een lichte auto is een zuinige auto

Hoe minder uw auto weegt, hoe minder brandstof hij verbruikt. Een minder zware auto betekent vaak een kleine(re) auto. Maar er zijn ook andere opties. Door lichte materialen zoals aluminium en glasvezel te gebruiken, kan er veel gewicht gespaard worden. Zo kunt u een ruime auto blijven rijden en toch zuinig rijden. Niet alleen de auto zelf bepaalt het gewicht, ook hulpstukken aan en op de auto tellen mee. Berg de fietsendrager dus meteen op na dat gezellige weekendje weg.

Benzine, diesel of hybride?

Het soort brandstof heeft invloed op hoe zuinig uw auto rijdt. Een dieselmotor is vele malen zuiniger dan een motor die op benzine loopt. Als u regelmatig lange afstanden aflegt kunt u dus beter voor een auto met dieselmotor kiezen.

Nog goedkoper is een hybride auto. Dit type auto heeft twee motoren; een verbrandingsmotor die op benzine of diesel draait en een electromotor die energie uit een accu of waterstof verkrijgt. U hoeft dus minder vaak te tanken waardoor u bij de pomp goedkoper uit bent. Een elektrische auto verbruikt helemaal geen fossiele brandstof en staat daarmee bovenaan de lijst van zuinige auto’s.

Is een zuinige auto echt zo zuinig als ze zeggen?

Een auto kan heel zuinig zijn op papier, maar in de praktijk blijkt het beloofde brandstofverbruik niet altijd overeen te komen met het werkelijk verbruik. De rijstijl van de bestuurder bepaalt namelijk voor het grootste deel hoe zuinig uw auto rijdt.