Alles over zorgtoeslag

De zorgtoeslag is in 2006 in het leven geroepen als onderdeel van het nieuwe zorgstelsel. Het is bedoeld om mensen met een lager inkomen tegemoet te komen in de kosten voor de basis zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag u krijgt is afhankelijk van uw gezinssamenstelling en de hoogte van uw gezamenlijk inkomen.

Wilt u ook korting op de zorgverzekering ontvangen? Sluit u aan bij het ZorgCollectief van UnitedConsumers en ontvang korting op de premie. Dit geldt ook voor de zorgverzekering van 2019. Goed voor elkaar.

Heb ik recht op zorgtoeslag?

U kunt zorgtoeslag aanvragen indien u recht heeft op zorgtoeslag. U hebt recht op zorgtoeslag als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U heeft een Nederlandse zorgverzekering
  • Uw (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog
  • Uw (gezamenlijke) vermogen is niet te hoog
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning

Kijk op de website van de Belastingdienst voor de uitgebreide voorwaarden. U kunt hier ook uw zorgtoeslag berekenen.

Zorgverzekering voor € 6,95 per maand!

De maximale zorgtoeslag bedraagt in 2019 € 99,00 per maand. In combinatie met onze lage premies betaalt u zo slechts € 6,95 voor uw Bewuzt zorgverzekering en slechts € 9,85 voor uw VGZ Ruime Keuze verzekering!

Ik moet zorgtoeslag altijd terug betalen!
De zorgtoeslag die u iedere maand op uw bankrekening ontvangt is een voorschot. Bij dit voorschot wordt uitgegaan van uw inkomen in een voorgaand jaar. Aan het eind van het jaar berekent de Belastingdienst uw definitieve zorgtoeslag. Als u bijvoorbeeld meer bent gaan verdienen kan het zijn dat u zorgtoeslag terug moet betalen. U kunt terugbetalen voorkomen door uw jaarinkomen voor dit jaar aan te passen. Dit kunt u online doen bij de Belastingdienst in Mijn Toeslagen.

Wanneer wordt zorgtoeslag uitbetaald?

Standaard wordt de zorgtoeslag overgemaakt op de 20e van de maand. Als deze datum in het weekend valt, wordt het de eerstvolgende werkdag overgemaakt. De Belastingdienst heeft met de banken afgesproken dat de zorgtoeslag nog dezelfde dag op uw rekening wordt bijgeschreven.
 

Toeslag voor de maand

Uitbetaling Zorgtoeslag

Januari 20 december 2018
Februari 22 januari 2019
Maart 20 februari 2019
April 20 maart 2019
Mei 20 april 2019
Juni 22 mei 2019
Juli 20 juni 2019
Augustus 20 juli 2019
September 20 augustus 2019
Oktober 20 september 2019
November 22 oktober 2019
December 20 november 2019

Lees ook

Eigen risico
Daarom VGZ
Zorgtoeslag 18 jaar
Basis zorgverzekering
Collectieve zorgverzekering
Aanvullende zorgverzekering

> Alles over zorgverzekeringen