Contact
Mijn UnitedConsumers

Budgetpolis

Een budgetpolis is vaak de goedkoopste basisverzekering die u kunt kiezen. Met een budget zorgverzekering heeft u ruime keuze in zorgverleners én een zeer scherpe premie.

Kies voor onze budget zorgverzekering en bereken direct uw voordeel! 

Kies een budget zorgverzekering
vink Binnen 2 minuten geregeld

Budgetpolis


Wat is een budgetpolis? 

Een budgetpolis is een basisverzekering met een geselecteerd aanbod gecontracteerde zorgverleners. Daarom wordt de budgetpolis ook wel een selectieve naturapolis genoemd. Met een budget zorgverzekering krijgt u alle zorgkosten uit de basisverzekering volledig vergoed, mits u kiest voor een zorgverlener met contract.


Vergoeding budget zorgverzekering

Bij een budgetpolis krijgt u altijd de volledige vergoeding bij een zorgverlener met contract. Kiest u met de budget zorgverzekering voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u 60% van uw zorgkosten vergoed. Daarnaast geldt het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

Budgetpolis en gemiddeld gecontracteerd tarief

De vergoeding van de budget zorgverzekering die u krijgt bij zorgverleners zonder contract is op basis van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Dit is het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling. Er gelden ook maximale vergoedingen bij zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.


Budget zorgverzekering kiezen

Het kiezen voor een budgetpolis geeft u de zekerheid dat u voldoende keuze in zorgverleners met contract heeft. Met onze budget zorgverzekering Bewuste Keuze profiteert u daarnaast van een zeer scherpe premie.

UnitedConsumers door VGZ collectief


Bewuste Keuze
Budgetpolis
€ 127,45 per maand


  • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
     
  • 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
     
  • Keuze uit 3 aanvullende verzekeringen
     

Kies Bewuste Keuze


advies van onze expert Advies van onze expert

"Het grootste voordeel van een budget zorgverzekering is veel lagere maandelijkse premie. Gaat u bijna altijd naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan is de budgetpolis zeker iets voor u."

Nienke Wuits - Expert in zorgverzekeringen

nienke expert zorgverzekeringen


Verschil budgetpolis en naturapolis

Feitelijk gezien is een budgetpolis een soort naturapolis, namelijk een selectieve naturapolis. Toch zijn er een aantal verschillen tussen de budgetpolis en naturapolis. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

Budget zorgverzekering Naturapolis
Voldoende keuze in zorgverleners Ruime keuze in zorgverleners
100% vergoeding bij zorgverleners met contract 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract 70% tot 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract

Veelgestelde vragen over de budgetpolis

De budgetpolis heeft een zeer scherpe premie en voldoende keuze in zorgverleners met contract. Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, krijgt u 60% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed bij een budgetpolis.

Wilt u liever een hogere vergoeding bij een zorgverlener zonder contract? Dan is een budgetpolis niet de beste keuze voor u.

Bekijk alle basisverzekeringen

Het is een goed idee om van tevoren na te gaan of de belangrijkste zorgverleners bij u in de buurt een contract hebben afgesloten met uw zorgverzekeraar. Bij ons kunt u alle zorgverleners met contract vinden in de UnitedConsumers Zorgzoeker. Door naar een zorgverlener met contract te gaan, voorkomt u dat u een gedeelte van de zorgkosten zelf moet betalen.

Het grootste nadeel van een budget zorgverzekering is dat u een beperkte keuze heeft uit zorgverleners met contract. En gaat u toch naar een zorgverlener zorgverlener zonder contract? Dan betaalt u een groot gedeelte van de zorgkosten zelf bij een budgetpolis.

Dit kan hoog oplopen, want de kosten van een ziekenhuisopname zijn niet mals. Het kan daarom zo zijn dat u verder moet reizen om toch naar een zorgverlener met contract te kunnen gaan.

Ja, dat kan zeker! Een budgetpolis is een basisverzekering en dat betekent dat u deze kunt uitbreiden met een aanvullende verzekering. Heeft u fysiobehandelingen of vergoeding voor brillen en/of lenzen nodig? Dan is het slim om een aanvullende verzekering af te sluiten.

U kunt er daarnaast ook voor kiezen om uw budget verzekering uit te breiden met een tandartsverzekering. Hiermee krijgt u bijvoorbeeld uw periodieke controle en andere tandartskosten vergoed.

Bekijk het aanbod

> Bekijk alle veelgestelde vragen


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!