Contact
Mijn UnitedConsumers

Budgetpolis

besparing per jaar

Bespaar gem. € 140,00
per jaar

zorgverlener dichtbij

Altijd een zorgverlener
met contract dichtbij

complete basisdekking

Complete
basisdekking

Gezondshop

€ 40,00 tegoed voor 
onze Gezondshop

Budgetpolis afsluiten halverwege het jaar

Een budgetpolis afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

budgetpolis

Budgetpolis Bewuste Keuze

Met onze budget zorgverzekering Bewuste Keuze heb je voldoende keuze in zorgverleners én een zeer scherpe premie.

 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
 • 60% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 • Uitstekend verzekerd voor € 138,95 per maand
 • Kies uit 3 aanvullende verzekeringen
 • Verzekerd voor basiszorg

   

Kies een budget zorgverzekering

 

Vergoeding budget zorgverzekering

Bij een budgetpolis krijg je altijd een volledige vergoeding bij een zorgverlener met contract. Kies je met de budget zorgverzekering voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je 60% van je zorgkosten vergoed. Daarnaast geldt het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

Budgetpolis en gemiddeld gecontracteerd tarief

De vergoeding van de budget zorgverzekering die je krijgt bij zorgverleners zonder contract is op basis van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Dit is het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling. Er gelden ook maximale vergoedingen bij zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet je bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over de vergoeding.

Nienke Wuits

goed om te weten... zorgverzekeringen expert Advies van onze expert

"Het grootste voordeel van een budget zorgverzekering is een veel lagere maandelijkse premie. Ga je bijna altijd naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan is de budgetpolis zeker iets voor jou."

Nienke Wuits - Expert in zorgverzekeringen

Verschil budgetpolis en naturapolis

Feitelijk gezien is een budgetpolis een soort naturapolis, namelijk een selectieve naturapolis. Toch zijn er een aantal verschillen tussen de budgetpolis en naturapolis. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Budget zorgverzekering Naturapolis
Voldoende keuze in zorgverleners Ruime keuze in zorgverleners
100% vergoeding bij zorgverleners met contract 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract 70% tot 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract

Budgetverzekering kiezen
bij UnitedConsumers

 • Gratis Leuk & Gezond extra's
 • 20% korting op aanvullende pakketten
 • Gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullende verzekering
   

Budgetpolis 2024300.000 deelnemers gingen je voor!

Veelgestelde vragen over de budgetverzekering

 

Het is een goed idee om van tevoren na te gaan of de belangrijkste zorgverleners bij jou in de buurt een contract hebben afgesloten met jouw zorgverzekeraar. Bij ons kun je alle zorgverleners met contract vinden in de UnitedConsumers Zorgzoeker. Door naar een zorgverlener met contract te gaan, voorkom je dat je een gedeelte van de zorgkosten zelf moet betalen.

Het grootste nadeel van een budget zorgverzekering is dat je een beperkte keuze hebt in zorgverleners met contract. En ga je toch naar een zorgverlener zonder contract? Dan betaal je een groot gedeelte van de zorgkosten zelf bij een budgetpolis.

Dit kan hoog oplopen, want de kosten van een ziekenhuisopname zijn niet mals. Het kan daarom zo zijn dat je verder moet reizen om toch naar een zorgverlener met contract te kunnen gaan.

Ja, dat kan zeker! Een budgetpolis is een basisverzekering en dat betekent dat je deze kunt uitbreiden met een aanvullende verzekering. Heb je fysiobehandelingen of een vergoeding voor brillen en/of lenzen nodig? Dan is het slim om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om je budget verzekering uit te breiden met een tandartsverzekering. Hiermee krijg je bijvoorbeeld je periodieke controle en andere tandartskosten vergoed.

Bekijk het aanbod
 

Ik heb een andere vraag