Zwangerschapscursussen in de zorgverzekering

U bent zwanger en wilt zich goed voor kunnen bereiden op de bevalling. Veel zorgverzekeraars bieden in de aanvullende pakketten vergoedingen voor zwangerschapscursussen. Zo doet u in korte tijd veel kennis op en krijgt u handvatten voor uw eigen zwangerschap, bevalling en de mooie periode die daarna komt.

UnitedConsumers en VGZ
Al jaren biedt UnitedConsumers ZorgCollectief een goedkope zorgverzekering aan in samenwerking met VGZ. Zo krijgt u kwalitatieve zorg en betaalt u een lage premie.

Wat voor zwangerschapscursussen biedt een zorgverzekering?

Niet iedere verzekeraar biedt vergoedingen voor zwangerschapscursussen. Het merendeel wel, en die hebben het allemaal weer iets anders geregeld. Voor welke zwangerschapscursussen u in aanmerking komt hangt volledig af van uw aanvullende verzekering. Kijk hiervoor op de website van uw zorgverzekeraar of lees het na in uw polis.

Om u een idee te geven wat er allemaal mogelijk is binnen de aanvullende verzekering:

  • Cursussen ‘Na de bevalling’ (om sneller te herstellen)
  • Cursus voorbereiden op de bevalling
  • Cursus samen bevallen
  • Cursus borstvoeding
  • Zwangerschapsyoga
  • Cesar/Mensendieck
  • Hypnobirthing

Waar let u op bij vergelijken van zorgverzekeringen?

Bent u bezig met zorgverzekeringen vergelijken en vindt u het belangrijk om een goede dekking te hebben voor alles omtrent de zwangerschap? Meestal is op een vergelijkingssite niet meteen zichtbaar wat er precies vergoed wordt. Voor een compleet overzicht van vergoedingen, kunt u het beste op de website van de betreffende verzekeraar kijken.

De meeste verzekeraars bieden een budget aan voor zwangerschapscursussen wat u als verzekerde kunt gebruiken voor de verschillende cursussen die door de zorgverzekeraar worden aangeboden. Vergelijk bij verschillende zorgverzekeraars de hoogte van dit bedrag. Houd er rekening mee dat er ook andere (prijzigere) posten zijn rond de bevalling die uit aanvullende verzekeringen vergoed moeten kunnen worden.

Weten welke zwangerschapscursussen bij u passen? Vraag een verloskundige om advies. Bekijk ook hoe u kunt besparen door gezond te leven.