Uw eigen risico gespreid betalen

Denkt u volgend jaar uw verplichte eigen risico helemaal te gebruiken en wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Bij zowel VGZ als Bewuzt kunt u uw eigen risico gespreid betalen. Van maart tot en met december betaalt u iedere maand een bedrag van € 38,50 per volwassene, ook wanneer u nog geen zorgkosten maakt. Wanneer u aan het einde van het jaar teveel heeft betaald ontvangt u dit bedrag gewoon automatisch terug.

Waar kan ik dat regelen?

In Mijn VGZ kunt u vanaf november een regeling aanvragen voor het gespreid betalen van uw eigen risico in het volgende jaar. Wilt u in de tussentijd graag een betalingsregeling voor openstaande facturen? Dat kunt u hier regelen.

Gespreid betalen bij Bewuzt

Heeft u een zorgverzekering bij Bewuzt? Dan kunt u ook in november een regeling aanvragen voor het gespreid betalen van uw eigen risico in het daaropvolgende jaar. Dit doet u in Mijn Bewuzt. Tussendoor een betalingsregeling treffen voor openstaande facturen kan hier.

Betalingsregeling aanvragen

Wilt u een betalingsregeling aanvragen voor een factuur die u ontvangen heeft? Neem dan contact op met de klantenservice van VGZ (telefoon 0900 0750, lokaal tarief) of Bewuzt (088 131 01 39, lokaal tarief). U maakt met een klantadviseur een afspraak over het bedrag dat u maandelijks wilt betalen. Ook legt hij of zij u de voorwaarden voor gespreid betalen uit.

Als u een factuur heeft ontvangen die u liever in termijnen betaalt, kunt u ook heel eenvoudig via Mijn VGZ of Mijn Bewuzt een betalingsregeling afsluiten. Op de pagina Facturen in Mijn VGZ/Mijn Bewuzt ziet u het bedrag waarvoor u een betalingsregeling kunt afsluiten. Ook ziet u welke openstaande facturen dit zijn. U kunt aangeven in hoeveel termijnen u het bedrag wilt betalen.

Contact met UnitedConsumers

Heeft u uw VGZ of Bewuzt zorgverzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief? U mag dan ook altijd contact opnemen met ons voor vragen over uw eigen risico. Wij kunnen uw zorgverzekering inhoudelijk niet inzien, maar kunnen u wel adviseren. U verdient meer.