Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Gespreid betalen eigen risico

Het eigen risico gespreid betalen is handig voor wie niet het vermogen heeft om in één keer € 385,- te betalen. Door het eigen risico in gespreid te betalen, voorkomt u dit risico! Eigen risico gespreid betalen, hoe regelt u dat? 

 

Eigen risico gespreid betalen, waarom?

In Nederland kent de zorgverzekering een verplicht eigen risico die u betaalt voor zorg die u vergoed krijgt vanuit de basisverzekering. Momenteel is het eigen risico vastgesteld op € 385,-. Het eigen risico is ingevoerd om de zorgpremie zo laag mogelijk te houden én om u zich bewust te laten zijn van de kosten van zorg. 

Het eigen risico is niet hetzelfde als de eigen bijdrage; u kunt dus voor zowel het eigen risico als eigen bijdrage een rekening krijgen. Daarnaast geldt het eigen risico niet voor vergoedingen uit aanvullende verzekeringen. Wilt u meer weten over het eigen risico?

Eigen risico   


 

Eigen risico gespreid betalen: voorwaarden

Heeft u een botbreuk opgelopen? Of moet u een grote operatie ondergaan? Dan is de kans groot dat u ineens een rekening ontvangt van € 385,-. Voor veel personen in Nederland is dit een te grote rekening om in één keer te betalen. Voor hen is het erg fijn om het eigen risico gespreid te betalen.

Het eigen risico gespreid betalen regelt u van tevoren, dus niet wanneer u een rekening binnenkrijgt van het eigen risico. Het gespreid betalen van het eigen risico doet u in 10 maandtermijnen - van maart tot en met december. Als u het eigen risico gespreid wilt betalen, dient u rekening te houden met enkele voorwaarden, zoals:

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U verwacht uw eigen risico te gaan gebruiken.
  • U heeft naast het verplicht eigen risico geen vrijwillig eigen risico.
  • U bent vanaf 1 januari verzekerd in het jaar waarover u het eigen risico gespreid wilt betalen.

 

Eigen risico gespreid betalen: zo regelt u dat!

UnitedConsumers biedt goede en voordelige verzekeringen aan in samenwerking met VGZ. Als u via ons bij VGZ of Bewuzt bent verzekerd, kunt u het eigen risico gespreid betalen met een bedrag van € 38,50 per maand - voor 10 maanden lang. Gespreid betalen van het eigen risico? Dat regelt u zo:

Eigen risico gespreid betalen: VGZ

Bij VGZ kunt u vanaf november tot en met eind januari een regeling aanvragen voor gespreid betalen van uw eigen risico voor het komende jaar. Het gespreid betalen doet u dan in 10 termijnen, van maart tot en met december. Eigen risico gespreid betalen regelt u online.

Inloggen Mijn VGZ

Eigen risico gespreid betalen: Bewuzt

Heeft u een zorgverzekering bij Bewuzt? Dan kunt u vanaf november tot en met januari een regeling aanvragen om uw eigen risico gespreid te betalen. Ook bij Bewuzt betaalt u in 10 termijnen, van maart tot en met december. Regel het gespreid betalen eigen risico online. 

Inloggen mijn Bewuzt


 

Eigen risico niet opgemaakt: wat nu?

Als achteraf blijkt dat u het eigen risico niet heeft opgemaakt - of zelfs geen eigen risico heeft verbruikt - dan krijgt u het eigen risico in het nieuwe jaar gewoon teruggestort op uw bankrekening. Vaak ontvangt u de eindafrekening van het eigen risico in februari van het nieuwe jaar. 


 

Eigen risico in termijnen betalen: betalingsregeling 

Heeft u ineens een factuur ontvangen die u niet in een keer kunt betalen? Neem dan contact op met de klantenservice van VGZ (telefoon 0900–0750) of Bewuzt (088–131 01 39). De klantadviseur vertelt u dan over de termijnen en de voorwaarden voor gespreid betalen. Een betalingsregeling kunt u ook online aanvragen via Mijn VGZ of Mijn Bewuzt.

Terug naar boven