TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Betalingsregeling aanvragen voor eigen risico

Het eigen risico kan u een aardige rekeningen opleveren. Zeker als u ook nog een vrijwillig eigen risico heeft en u door een dure behandeling in één keer het volledige bedrag moet meebetalen.

VGZ en Bewuzt houden er rekening mee dat het niet voor iedereen mogelijk is om dit bedrag in één keer te betalen. Daarom kunt u een betalingsregeling aanvragen of u kunt uw eigen risico vooraf gespreid betalen. U betaalt het verschuldigde bedrag dan in termijnen aan VGZ of Bewuzt. De betalingsregeling is verder kosteloos en u betaalt geen rente.

Eigen risico gespreid betalen
Weet u nu al zeker dat u komend jaar uw eigen risico gaat verbruiken? Zowel VGZ als Bewuzt bieden de mogelijkheid om uw eigen risico gespreid te betalen. Om hiervan gebruik te maken kunt u het online formulier op de website van VGZ of Bewuzt invullen. VGZ of Bewuzt zal dan voor het einde van het jaar contact met u opnemen om de regeling vast te leggen.

De regeling kunt u alleen aanvragen voor uw verplicht eigen risico en u betaalt dit vervolgens in 10 termijnen (maart tot en met december). Als blijkt dat u aan het einde van het jaar niet uw volledige eigen risico verbruikt heeft, betaalt VGZ of Bewuzt het teveel betaalde bedrag automatisch terug.

Betalingsregeling aanvragen

Wilt u een betalingsregeling aanvragen voor een factuur die u ontvangen heeft? Neem dan contact op met de klantenservice van VGZ (telefoon 0900 0750, lokaal tarief) of Bewuzt (088 131 01 39, lokaal tarief). U maakt met een klantadviseur een afspraak over het bedrag dat u maandelijks wilt betalen. Ook legt hij of zij u de voorwaarden voor gespreid betalen uit.

Als u een factuur heeft ontvangen die u liever in termijnen betaalt, kunt u ook heel eenvoudig via Mijn VGZ of Mijn Bewuzt een betalingsregeling afsluiten. Op de pagina Facturen in Mijn VGZ/Mijn Bewuzt ziet u het bedrag waarvoor u een betalingsregeling kunt afsluiten. Ook ziet u welke openstaande facturen dit zijn. U kunt aangeven in hoeveel termijnen u het bedrag wilt betalen.

Contact met UnitedConsumers

Heeft u uw VGZ of Bewuzt zorgverzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief? U mag dan ook altijd contact opnemen met ons voor vragen over uw eigen risico. Wij kunnen uw zorgverzekering inhoudelijk niet inzien, maar kunnen u wel adviseren. U verdient meer.

Andere veelgestelde vragen over het eigen risico

Andere informatie over de zorgverzekering

AWBZ
Zorgtoeslag
Restitutiepolis
Eigen bijdrage
Zorgverzekeraar VGZ
Kind & zorgverzekering
Bestaande verzekerden