Contact
Mijn UnitedConsumers

Tandartsverzekering TandZeker 250

Met de tandartsverzekering TandZeker 250 krijgt u periodieke controles vergoed en heeft u een budget van € 250,- voor tandheelkundige zorg. 

Op deze tandartsverzekering krijgt u 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

€ 14,10 per maand

zorgzeker 3Vergoedingen TandZeker 250

TandZeker 250 is een mooie aanvulling op uw basisverzekering als u extra tandzorg nodig heeft. De volgende vergoedingen zijn opgenomen in deze tandartsverzekering:

 • Tandheelkundige zorg vanaf 18 jaar: € 250,- per jaar.
 • Periodieke controles: 100% vergoed. 
 • Overige tandzorg: 80% vergoed.

> Alle vergoedingen tandarts

UC door VGZ

TandZeker 250

€  14,10 per maand


 • Incl. 20% korting + gratis tandongevallenverzekering
   

Kies dit pakket


Tandartsverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een tandartsverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Tandartsverzekering afsluiten


Met welke basisverzekering kan ik TandZeker 250 afsluiten?

U kunt de tandartsverzekering TandZeker 250 afsluiten in combinatie met de basisverzekering UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Tandartsverzekering afsluiten

Heeft u extra tandzorg nodig en wordt deze niet uit de basisverzekering vergoed? Dan is de tandartsverzekering TandZeker 250 een uitstekende én voordelige keuze.

Tandzeker 250 van UnitedConsumers
 

 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,1.
 • 20% korting op deze tandartsverzekering.
 • Gratis tandongevallenverzekering bij deze tandartsverzekering.
 

voordelen unitedconsumers

TandZeker 250 kiezen


zorgverlener vinden

Zorgverlener in de buurt

Voor reguliere tandheelkundige zorg, zoals controles, vullingen en gebitsreiniging, kunt u terecht bij de tandarts van uw keuze. Deze hoeft geen contract met ons te hebben. Benieuwd naar alle zorgverleners met contract? Bekijk het in de UC ZorgZoeker.

> Vind een zorgverlener

 

UC zorg app

Zorgkosten declareren

Dankzij de UC Zorg app kunt u eenvoudig uw zorgkosten declareren, uw eigen risico inzien en heeft u uw zorgpas (EHIC) altijd bij de hand. Bovendien logt u gemakkelijk in met uw pincode of vingerafdruk. Wel zo veilig!

> Naar de UC Zorg app


Tandartsverzekering vergelijken

Heeft u een hogere vergoeding nodig of bent u op zoek naar een orthodontie vergoeding? Dan is TandZeker 500 een betere keuze voor u. Door tandartsverzekeringen te vergelijken, kiest u altijd een pakket dat bij u past! 


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Veelgestelde vragen over de tandartsverzekering

Een tandverzekering is een uitbreiding van uw basisverzekering. Dit betekent dat u altijd een basisverzekering nodig heeft, voordat u een tandverzekering af kunt sluiten. Een losse tandartsverzekering afsluiten is daarom niet mogelijk. Naast een tandartsverzekering heeft u tevens de mogelijkheid om ook een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra zekerheid.

Kies basisverzekering + tandverzekering

De meest voorkomende tandartsbehandelingen worden wel vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Dit zijn behandelingen zoals:

 • (Half)jaarlijkse controles bij de tandarts.
 • Wortelkanaalbehandelingen.
 • Verwijderen van tandsteen.
 • Fluoridebehandelingen.
 • Röntgenfoto’s.
 • Vullingen.

Alle vergoedingen

Tandartsverzekering

Heeft uw kind een veelvoorkomende tandartsbehandeling nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering voor kinderen tot 18 jaar niet nodig.

Alleen noodzakelijke tandartsbehandelingen bij ernstige aandoeningen worden voor volwassenen uit de basisverzekering vergoed. Hier betaalt u nog wel een eigen risico voor. Welke kosten worden dan wel vergoed uit de basisverzekering? Bij de volgende behandelingen worden uw tandartskosten wel vergoed en heeft u dus geen losse tandartsverzekering nodig:

 • Bij een ernstige ontwikkelstoornis, groeistoornis of afwijking aan uw mond of het gebit.
 • Bij ernstige problemen aan uw tanden of kaken waarbij bijzondere tandzorg is vereist.
 • Als u een uitneembaar kunstgebit nodig heeft. Hierbij betaalt u wel een eigen risico.
 • Voor bijzondere tandzorg bij preventie, zodra uw gebit niet verder achteruitgaat.
 • Ook worden de meeste kosten voor de kaakchirurg vergoed.

Alle vergoedingen

Tandartsverzekering

Wanneer u geen ernstige aandoening heeft, worden tandartskosten voor volwassenen vanaf 18 jaar niet uit de basisverzekering vergoed. Hiervoor kunt u wel een tandartsverzekering afsluiten. Met een tandverzekering krijgt u tandartskosten namelijk wel vergoed.

Voor de UC TandZeker 500 tandverzekering geldt een wachttijd van 12 maanden vanaf de start van de tandartsverzekering. U heeft vervolgens na 12 maanden pas recht op een vergoeding voor de volgende behandelingen:

Een tandartsverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw tandartsverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van tandartsverzekering kan in de volgende gevallen:

Tandartsverzekering afsluiten

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Meer informatie


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!