VGZ Jong Basis

De basisverzekering, die verplicht is voor iedere Nederlander van 18 jaar of ouder, dekt maar een beperkt aantal zaken. De huisarts, een ziekenhuisverblijf, geneesmiddelen en kraamzorg zijn daar de belangrijkste van. Deze basis zorgverzekering is verplicht in Nederland, zodat iedere Nederlander verzekerd is voor de basiszorg.

Voor zaken als tandzorg en fysiotherapie, die niet uit de basisverzekering vergoed worden, betaal je zelf alle kosten. Tenzij je een aanvullende verzekering afsluit. VGZ biedt verschillende Alles-In-1 Pakketten, waarvan het VGZ Jong Basis pakket perfect voor jongeren is. Op deze pagina lees je meer over de dekking en de vergoedingen van deze aanvullende zorgverzekering.

VGZ Jong Basisdekking

Jongeren zijn over het algemeen gezond en fit. De VGZ Jong Basis verzekering sluit goed aan bij de beperkte zorgbehoeften van jongeren. Deze goedkope aanvullende verzekering vergoedt o.a. tandartszorg, vaccinaties en fysiotherapie.

Wil je een uitgebreidere dekking voor deze zaken met daarnaast vergoedingen voor brillen en anticonceptiemiddelen, dan is de VGZ Jong Uitgebreid misschien een betere keuze. In de tabel hieronder zie je welke behandelingen elk pakket vergoedt.

Vergoedingen VGZ jongerenverzekeringen

VGZ Jong Basis: € 12,79 per maand VGZ Jong Uitgebreid € 28,50 per maand
 

Tandartsverzekering: € 150 per jaar. 100% vergoeding voor preventieve controle en het probleemgericht consult.

Overige mondzorg: 80% vergoed.

 

Tandartsverzekering: € 450 per jaar. 100% vergoeding voor preventieve controle en het probleemgericht consult.

Overige mondzorg: 80% vergoed.

 
Beweegzorg, zoals fysiotherapie: 6 behandelingen per jaar.
 
Beweegzorg, zoals fysiotherapie: 18 behandelingen per jaar.
 
Voor condooms € 20 per jaar. Te bestellen via de Nationale Apotheek.
 
Anticonceptiemiddelen vanaf 21 jaar: vergoeding (voor sommige middelen geldt een eigen bijdrage). Voor condooms € 20 per jaar. Te bestellen via de Nationale Apotheek.
 
Budget preventie, zoals vaccinaties: € 75 per jaar.
 
Budget preventie, zoals vaccinaties: € 200 per jaar.
   
 
Brillen en contactlenzen: per 3 jaar een vergoeding voor één bril uit het assortiment van onze gecontracteerde leveranciers. Of € 75 bij een niet-gecontracteerde leverancier. Of € 125 voor lenzen bij een opticien naar keuze.
   
 
Budget huidbehandelingen, zoals acne: € 300 per jaar.

Benieuwd wat de budgetten voor huidbehandelingen en preventie allemaal dekken? Bekijk het volledige overzicht van de vergoedingen van Jong Basis in de vergoedingenzoeker van VGZ.

button verzekeringskaart

VGZ Jong Basis afsluiten

VGZ Jong Basis is een aanvullende verzekering. Let op! Je kunt deze verzekering alleen afsluiten als je ook de VGZ-basiszorgverzekering via United Consumers hebt afgesloten.

VGZ Jong Basis afsluiten