VGZ Vitaal Uitgebreid

Ieders zorgbehoeften zijn weer anders. Kraamzorg is een voorbeeld van zorg die slechts voor een selecte groep verzekerden in een bepaalde levensfase relevant is. VGZ biedt allerlei aanvullende verzekeringen die bij de zorgvraag van een levensfase geldt. Door de zorg te passen op uw behoeften, voorkomt u dat u voor zorg betaalt die u niet nodig heeft. 

VGZ Vitaal Uitgebreid is zo’n Alles-in-1 pakket. Het is bedacht voor de latere levensfasen, alhoewel er geen leeftijdsminimum of -grens aan gesteld is. Op deze pagina leest u alles over de dekking en vergoedingen van dit pakket.

VGZ Vitaal Uitgebreid Pakket

De VGZ Vitaal Uitgebreid verzekering is ideaal voor stellen bij wie de kinderen al (jaren) de deur uit zijn. Orthodontie is bijvoorbeeld niet meer aan de orde, maar wél relevant voor u zijn dekkingen van o.a. voetbehandelingen, beweegzorg, mantelzorg en brillen of lenzen.

VGZ biedt ook een andere aanvullende verzekering voor deze doelgroep: VGZ Vitaal Basis. Deze heeft geen dekking voor voetbehandelingen en brillen of contactlenzen. En biedt een lagere vergoeding voor de overige dekking.

Welke aanvullende verzekering het beste bij u past, hangt af van uw (verwachte) zorgbehoeften voor het komende jaar. Kies verstandig, want wisselen van (aanvullende) zorgverzekering kan maar één keer per jaar.

Vergoedingen VGZ Vitaal Uitgebreid en VGZ Vitaal Basis

In onderstaande tabel vatten wij de dekkingen en vergoedingen voor u samen. Welke verzekering past het beste bij uw behoeften?

VGZ Vitaal Basis: € 25,10 per maand VGZ Vitaal Uitgebreid € 52,89 per maand
Beweegzorg, waaronder fysiotherapie: 9 behandelingen per jaar Beweegzorg, waaronder fysiotherapie: 32 behandelingen per jaar
Tandzorg: € 250 per jaar. 100% vergoeding voor preventieve controle en probleemgericht consult. Overige mondzorg: 80% vergoeding Tandzorg: € 450 per jaar. 100% vergoeding voor preventieve controle en probleemgericht consult. Overige mondzorg: 80% vergoeding
Mantelzorg: 4 dagen vervangende mantelzorg en € 250 voor de mantelzorgmakelaar Mantelzorg: 10 dagen vervangende mantelzorg en € 750 voor de mantelzorgmakelaar
Budget voor preventie, zoals overgangszorg: € 75 per jaar Budget voor preventie, zoals overgangszorg: € 500 per jaar
Alternatieve zorg: € 150 per jaar (max € 45 per dag) Alternatieve zorg: € 300 per jaar (max € 45 per dag)
  Budget voor voetbehandelingen: € 300 per jaar
  Brillen en contactlenzen: per 3 jaar één complete bril uit het assortiment van gecontracteerde leveranciers. Ook mogelijk: € 75 vergoeding voor een bril of € 125 voor lenzen bij een opticien naar keuze

button verzekeringskaart

Dit overzicht laat uitsluitend de belangrijkste vergoedingen uit het Vitaal Pakket zien. Kijk voor een uitgebreid overzicht van alle vergoedingen in de Vergoedingenzoeker van VGZ. Bekijk voor de zekerheid ook eens de zes andere aanvullende verzekeringen.

VGZ Vitaal Uitgebreid afsluiten

VGZ Vitaal Uitgebreid is een aanvullende verzekering. Let op! U kunt deze verzekering alleen afsluiten als u ook uw VGZ-basiszorgverzekering via United Consumers heeft afgesloten.

VGZ Vitaal Uitgebreid afsluiten