Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Borstprothese vergoeding

Een borstprothese kan om verschillende redenen nodig zijn. En in de meeste gevallen wordt een borstprothese vergoed vanuit uw zorgverzekering. Wanneer wordt een borstprothese precies vergoed? Wij leggen het graag aan u uit. 

Borstprothese vergoeding

Een borstprothese wordt vergoed als u deze om medische redenen nodig heeft. Dit kan zijn wanneer u na een operatie een borstprothese nodig heeft, maar ook wanneer er geen borstvorming is. In de volgende gevallen komt u voor een vergoeding in aanmerking: 

  • Na een hele of gedeeltelijke borstamputatie. 
  • Na het wegsnijden van het kapsel in de borst.
  • Als er geen plooi onder de borst aanwezig is (inframammairplooi). 
  • Na het verwijderen van een bestaande borstprothese, bijvoorbeeld bij lekkage of ernstige kapselvorming. 
  • Als er op een echo minder dan 1 centimeter klierweefsel te zien is Dit geldt voor vrouwen en man-vrouw transgenders.

Borstprothese vergoeding basisverzekering

Een borstprothese wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft hier dus niet aanvullend verzekerd voor te zijn. Maar het betekent wel dat het eigen risico hierop van toepassing is. Ook heeft u een verwijsbrief van uw arts of mammacare-verpleegkundige nodig. Een borstprothese wordt niet vergoed indien hier geen medische reden voor is, of wanneer dit uit cosmetische redenen wordt gedaan.

Prothese borst aanvullende verzekering

Sommige aanvullende verzekering bieden een extra vergoeding voor hulpmiddelen bij een borstprothese, zoals bijvoorbeeld een prothese bh. Afhankelijk van het aanvullende pakket dat u heeft gekozen, worden tot een bepaald bedrag de kosten van deze hulpmiddelen vergoed. Het is daarom altijd verstandig om na te gaan of uw aanvullende verzekering nog extra kosten dekt.

Terug naar boven