Contact
Mijn UnitedConsumers

Borstprothese vergoeding

Een borstprothese kan om verschillende redenen nodig zijn. En in de meeste gevallen wordt een borstprothese vergoed vanuit uw zorgverzekering. Wanneer wordt een borstprothese precies vergoed? Wij leggen het graag aan u uit. 


Borstprothese vergoeding

Een borstprothese wordt vergoed als u deze om medische redenen nodig heeft. Dit kan zijn wanneer u na een operatie een borstprothese nodig heeft, maar ook wanneer er geen borstvorming is.

Borstprothese vergoeding basisverzekering

Een borstprothese wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft hier dus niet aanvullend verzekerd voor te zijn. Maar het betekent wel dat het eigen risico hierop van toepassing is. Ook heeft u een verwijsbrief van uw arts of mammacare-verpleegkundige nodig. Een borstprothese wordt niet vergoed indien hier geen medische reden voor is, of wanneer dit uit cosmetische redenen wordt gedaan.

Prothese borst aanvullende verzekering

Sommige aanvullende verzekeringen bieden een extra vergoeding voor hulpmiddelen bij een borstprothese, zoals bijvoorbeeld een prothese bh. Afhankelijk van het aanvullende pakket dat u heeft gekozen, worden tot een bepaald bedrag de kosten van deze hulpmiddelen vergoed. Het is daarom altijd verstandig om na te gaan of uw aanvullende verzekering nog extra kosten dekt.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

> Plastisch chirurgie
Transgenderzorg
Borstcorrectie