Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding borstprothese

Als u om medische redenen een borstprothese nodig heeft, bent u hiervoor verzekerd. Er zijn verschillende situaties waarin uw verzekering de borstprothese vergoedt. Op deze pagina leest u wat er wel en niet mogelijk is.

Voorwaarden borstprothese vergoeding

Een borstprothese wordt vergoed wanneer u deze om medische redenen nodig heeft. Dit kan zijn wanneer u na een operatie een borstprothese nodig heeft, maar ook wanneer er geen borstvorming is. In de volgende gevallen komt u voor een vergoeding in aanmerking: 

  • Na een hele of gedeeltelijke borstamputatie. 
  • Na het wegsnijden van het kapsel in de borst.
  • Als er geen plooi onder de borst aanwezig is (inframammairplooi). 
  • Na het verwijderen van een bestaande borstprothese, bijvoorbeeld bij lekkage of ernstige kapselvorming. 
  • Als er op een echo minder dan 1 centimeter klierweefsel te zien is Dit geldt voor vrouwen en man-vrouw transgenders.

Vergoeding borstprothese uit basisverzekering

Een vergoeding van een borstprothese komt uit de basisverzekering. U hoeft hier dus niet aanvullend verzekerd voor te zijn, maar het betekent wel dat het eigen risico hierop van toepassing is. Ook heeft u een verwijsbrief van uw arts of mammacare-verpleegkundige nodig. Een borstprothese wordt niet vergoed wanneer hier geen medische reden voor is of wanneer dit uit cosmetische redenen wordt gedaan.

Vergoedingen uit aanvullende verzekering

Sommige aanvullende verzekering bieden extra vergoedingen voor hulpmiddelen bij een borstprothese. Afhankelijk van het aanvullende pakket dat u heeft gekozen, worden tot een bepaald bedrag de kosten van deze hulpmiddelen vergoed. Het is daarom altijd verstandig om na te gaan of uw aanvullende verzekering nog extra kosten dekt.