Contact
Mijn UnitedConsumers

Cursus dementie

Een cursus dementie is fijn een naaste plotseling dementie krijgt: het roept allerlei vragen op. Hoe ga je met veranderend gedrag om? Of plotselinge stemmingswisselingen? Hoe beslis je over de situatie van degene die je verzorgt? Om je daarbij te helpen, kun je een cursus omgaan met dementie volgen. 


Cursus omgaan met dementie

Een cursus dementie helpt je bij de omgang met iemand die dementie heeft. Je leert de symptomen herkennen, ontdekt wat voor invloed dementie op de omgeving heeft en leert dementie door de ogen van de patiënt zien. Dit alles helpt je om de beste zorg te bieden of professionele hulp in te schakelen wanneer dit nodig is. Een cursus omgaan met dementie wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering.

Cursus dementie

Cursussen dementie zijn er in allerlei vormen en maten, variërend van online programma’s tot groepsgesprekken en begeleidingstrajecten. Welke dementie cursus je kunt volgen, hangt af van de gemeente waar je woont en ook de kosten kunnen sterk verschillen.


Cursus dementie: DementieOnline

Gelukkig heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om een cursus dementie online te volgen. De gratis online cursus DementieOnline werd ontwikkeld door het Trimbos Instituut in samenwerking met Alzheimer Nederland en Stichting Geriant en is dus zeker een kwalitatieve cursus omgaan met dementie. 

Dit programma bestaat uit vijf lessen over dementie en de omgang ermee. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan jou: hoe je gedachten ombuigt die je niet verder helpen, hoe je tijd maakt voor jezelf en hoe je zorgt dat je niet overbelast raakt door de verzorgende taken.

Middels huiswerkopdrachten die je online verstuurt, kun je oefenen. Een online coach/psycholoog reageert op de opdrachten. Niet met de rode pen, maar met persoonlijke tips en adviezen.


Meer vergoedingen naast cursus dementie

Zorg je voor een naaste met dementie? Dan ben je officieel mantelzorger. Als mantelzorger kun je een cursus omgaan met dementie specifiek voor mantelzorgers volgen. Maar omdat mantelzorgers alle ondersteuning en hulp kunnen gebruiken, ondersteunen we mantelzorgers intensief. Er zijn daarom niet alleen vergoedingen voor cursussen voor mantelzorgers, maar voor heel wat meer zaken waar je als mantelzorger mee te maken krijgt.

Mantelzorgmakelaar

Extra toeslagen aanvragen of zorg regelen? Als mantelzorger kom je er soms niet aan toe. De mantelzorgmakelaar kan je in zo’n geval helpen.  

Respijtzorg

Als je ziek bent of op vakantie gaat, kan een professional de zorgverlening van je overnemen. Het kan gaan om dagopvang buitenshuis, maar ook bijvoorbeeld om thuiszorg. 

Psychologische hulp

Als mantelzorger loop je een (verhoogd) risico op een burn-out, stress, angsten of relatieproblemen. De aanvullende verzekering vergoedt in zo'n situatie ook behandelingen van een psycholoog of psychiater.

Bekijk hier de volledige lijst met vergoedingen voor mantelzorgers.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

 

Terug naar alle vergoedingen