Contact
Mijn UnitedConsumers

Cursus dementie

Een cursus dementie is fijn een naaste plotseling dementie krijgt: het roept allerlei vragen op. Hoe gaat u met veranderend gedrag om? Of plotselinge stemmingswisselingen? Hoe beslist u over de situatie van degene die u verzorgt? Om u daarbij te helpen, kunt u een cursus omgaan met dementie volgen. 


Cursus omgaan met dementie

Een cursus dementie helpt u bij de omgang met iemand die dementie heeft. U leert de symptomen herkennen, ontdekt wat voor invloed dementie op de omgeving heeft en leert dementie door de ogen van de patiënt zien. Dit alles helpt u om de beste zorg te bieden of professionele hulp in te schakelen wanneer dit nodig is. Een cursus omgaan met dementie wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering.

Cursus dementie

Cursussen dementie zijn er in allerlei vormen en maten, variërend van online programma’s tot groepsgesprekken en begeleidingstrajecten. Welke dementie cursus u kunt volgen, hangt af van de gemeente waar u woont en ook de kosten kunnen sterk verschillen.

Cursus dementie: DementieOnline

Gelukkig heeft u tegenwoordig ook de mogelijkheid om een cursus dementie online te volgen. De gratis online cursus DementieOnline werd ontwikkeld door het Trimbos Instituut in samenwerking met Alzheimer Nederland en Stichting Geriant en is dus zeker een kwalitatieve cursus omgaan met dementie. 

Dit programma bestaat uit vijf lessen over dementie en de omgang ermee. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan uzelf: hoe u gedachten ombuigt die u niet verder helpen, hoe u tijd maakt voor uzelf en hoe u zorgt dat u niet overbelast raakt door uw verzorgende taken.

Middels huiswerkopdrachten die u online verstuurt, kunt u oefenen. Een online coach/psycholoog reageert op uw opdrachten. Niet met de rode pen, maar met persoonlijke tips en adviezen.

Meer vergoedingen naast cursus dementie

Zorgt u voor een naaste met dementie? Dan bent u officieel mantelzorger. Als mantelzorger kunt u een cursus omgaan met dementie specifiek voor mantelzorgers volgen. Maar omdat mantelzorgers alle ondersteuning en hulp kunnen gebruiken, ondersteunen we mantelzorgers intensief. Er zijn daarom niet alleen vergoedingen voor cursussen voor mantelzorgers, maar voor heel wat meer zaken waar u als mantelzorger mee te maken krijgt.

Mantelzorgmakelaar

Extra toeslagen aanvragen of zorg regelen? Als mantelzorger komt u er soms niet aan toe. De mantelzorgmakelaar kan u in zo’n geval helpen.  

Respijtzorg

Als u ziek bent of op vakantie gaat, kan een professional de zorgverlening van u overnemen. Het kan gaan om dagopvang buitenshuis, maar ook bijvoorbeeld om thuiszorg. 

Psychologische hulp

Als mantelzorger loopt u een (verhoogd) risico op een burn-out, stress, angsten of relatieproblemen. De aanvullende verzekering vergoedt in zo'n situatie ook behandelingen van een psycholoog of psychiater.

Bekijk hier de volledige lijst met vergoedingen voor mantelzorgers.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen