Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding gehoorapparaat

Een vergoeding voor uw gehoorapparaat krijgt u vanuit de basisverzekering. U betaalt hier wel eigen risico en een eigen bijdrage voor. De eigen bijdrage kunt u eventueel opvangen met een aanvullende verzekering. Op deze pagina leggen wij uit hoe het zit met de vergoeding voor uw gehoorapparaat.

Vergoeding hoortoestel basisverzekering

Is uw gehoorverlies minimaal 35 dB? Dan krijgt u de gehoorapparaat vergoeding uit de basisverzekering. Uw audicien bepaalt in welke categorie uw gehoorverlies valt. Valt uw gehoorverlies in categorie 4 of 5, dan wordt u doorverwezen naar een audiologisch centrum. Ook voor tinnitusklachten (oorsuizen) wordt u hiernaar doorverwezen.

Hoortoestel vergoeding eigen risico

Voor vergoedingen uit de basisverzekering betaalt u eigen risico. Dit is alleen van toepassing voor iedereen van 18 jaar of ouder. Nadat de eigen bijdrage is aangesproken wordt bij de declaratie uw eigen risico aangesproken. Het resterende bedrag betaalt de verzekeraar.

Vergoeding hoortoestel aanvullende verzekering

Krijgt u een gehoorapparaat vergoeding uit uw basisverzekering? Dan betaalt u naast uw eigen risico ook een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage kunt u opvangen met de vergoeding uit een aanvullende verzekering. In verschillende aanvullende verzekeringen is een budget voor hulpmiddelen opgenomen. Deze kunt u gebruiken voor de eigen bijdrage en voor accessoires zoals batterijen en opladers.

Of een aanvullende verzekering aan te raden is, hangt af van de kosten van uw gehoortoestel. Zet de kosten van de eigen bijdrage tegenover de maandpremie om te kijken of een aanvullende verzekering voordeliger is.

Welke hoortoestellen worden vergoed?

Er zijn ontzettend veel verschillende hoortoestellen en hoorhulpmiddelen. Uw audicien bepaalt daarom welk gehoorapparaat of hoorhulpmiddel u nodig heeft. Dit is afhankelijk van in welke categorie uw gehoorverlies valt. In totaal zijn er 5 categorieën waarin gehoorverlies wordt ingedeeld. Alle audiciens werken met dezelfde schaal. Zo krijgt u altijd het meest geschikte gehoorapparaat of hoorhulpmiddel.

Terug naar boven