Vergoeding hoortoestel

Een gehoorapparaat vergoeding krijgt u vanuit uw basisverzekering. U betaalt hier eigen risico en een eigen bijdrage voor. De eigen bijdrage kunt u eventueel opvangen met een aanvullende verzekering. Op deze pagina leggen wij uit op welke vergoedingen u recht heeft.

Vergoeding hoortoestel basisverzekering

Is uw gehoorverlies minimaal 35 dB? Dan krijgt u de vergoeding voor een gehoorapparaat of een ander hulpmiddel uit de basisverzekering. Uw audicien bepaalt in welke categorie uw gehoorverlies valt. Valt uw gehoorverlies onder categorie 4 of 5, dan wordt u doorverwezen naar een audiologisch centrum. Ook voor tinnitusklachten (oorsuizen) wordt u hiernaar doorverwezen.

Welke hoortoestellen worden vergoed?

Er zijn ontzettend veel verschillende hoortoestellen en hoorhulpmiddelen. Uw audicien bepaalt daarom welk gehoorapparaat of hoorhulpmiddel u nodig heeft. Dit is afhankelijk van in welke categorie uw gehoorverlies valt. In totaal zijn er 5 categorieën waarin gehoorverlies wordt ingedeeld. Alle audiciens werken met dezelfde schaal. Zo krijgt u altijd het meest geschikte gehoorapparaat of hoorhulpmiddel.

Eigen risico hoortoestel

Voor vergoedingen uit de basisverzekering betaalt u eigen risico. Dit is alleen van toepassing voor iedereen van 18 jaar of ouder. Nadat de eigen bijdrage is aangesproken wordt bij de declaratie uw eigen risico aangesproken. Het resterende bedrag betaalt de verzekeraar.

Vergoeding hoortoestel aanvullende verzekering

Krijgt u een gehoorapparaat vergoeding uit uw basisverzekering? Dan betaalt u naast uw eigen risico ook een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage kunt u opvangen met de vergoeding uit een aanvullende verzekering. In verschillende aanvullende verzekeringen is een budget voor hulpmiddelen opgenomen. Deze kunt u gebruiken voor de eigen bijdrage en voor accessoires zoals batterijen en opladers.

Of een aanvullende verzekering aan te raden is, hangt af van de kosten van uw gehoortoestel. Zet de kosten van de eigen bijdrage tegenover de maandpremie om te kijken of een aanvullende verzekering voordeliger is.