Vergoeding laserontharing

Vergoeding laserontharing wordt in sommige gevallen aangeboden door uw zorgverzekeraar. U heeft hier wel een aanvullende verzekering voor nodig en er gelden voorwaarden voor de laserontharing vergoeding. Wat de voorwaarden van de laser ontharen vergoeding zijn en wat u precies vergoed kunt krijgen, leest u op deze pagina.

Laserontharing vergoeding: aanvullende verzekering

Aangezien u geen laser ontharen vergoeding vanuit uw basisverzekering krijgt, heeft u een aanvullende verzekering nodig. Let u hierbij wel op de maximale vergoeding van laserontharing – dit verschilt namelijk per aanvullend pakket. Eventuele hogere kosten moet u in dat geval zelf betalen.

Als u een laserontharing vergoeding krijgt vanuit een aanvullende verzekering, hoeft u geen eigen bijdrage of eigen risico te betalen. Wel gelden ervoor de ontharing vergoeding enkele voorwaarden:

  • Laserontharing vergoeding geldt voor vrouwen met extreme haargroei in gezicht en/of hals.
  • Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor laserontharing, dient de behandeling worden uitgevoerd door een gecontracteerde zorgverlener.

Hoe werkt laserontharing?

Als u last heeft van ongewenste haargroei kunt u het haar laten verwijderen door middel van laserontharing. Hierbij worden de haartjes met een gebundelde laserstraal geraakt. De warmte van de laser verschroeit het haarzakje met als gevolg dat het haartje afsterft, uitvalt en niet meer terug groeit.

Omdat haartjes zich in wisselende groeifases bevinden, is het niet mogelijk om alle haarzakjes in één behandeling te vernietigen. U heeft dus altijd meerdere behandelingen nodig. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden bij uw keuze voor een aanvullende verzekering.

 
Terug naar boven