Vergoeding laserontharing

Laserontharing wordt in sommige gevallen vergoedt door uw zorgverzekeraar. U heeft hier wel een aanvullende verzekering voor nodig en er gelden voorwaarden om de laserontharing vergoed te krijgen. Hoe dit precies werkt, leest u op deze pagina.

Laserontharing uit aanvullende verzekering

Aangezien laserontharing niet onder de basisverzekering valt, heeft u een aanvullende verzekering nodig om een vergoeding voor laserontharing te krijgen. Let u hierbij wel op het maximale bedrag dat vergoed wordt – dit verschilt namelijk per pakket.

Als de laserontharing door uw aanvullende verzekering wordt gedekt, hoeft u geen eigen bijdrage of eigen risico te betalen. Wel gelden er enkele voorwaarden:

  • Laserontharing wordt alleen vergoed voor vrouwen met extreme haargroei in gezicht en/of hals
  • De behandeling moet uitgevoerd worden door een gecontracteerde zorgverlener
  • U heeft een verwijzing van uw arts nodig

Hoe werkt laserontharing?

Als u last heeft van ongewenste haargroei kunt u het haar laten verwijderen door middel van laserontharing. Hierbij worden de haartjes met een gebundelde laserstraal geraakt. De warmte van de laser verschroeit het haarzakje met als gevolg dat het haartje afsterft, uitvalt en niet meer terug groeit.

Omdat haartjes zich in wisselende groeifases bevinden, is het niet mogelijk om alle haarzakjes in één behandeling te vernietigen. U heeft dus altijd meerdere behandelingen nodig. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden bij uw keuze voor een aanvullende verzekering.