Vergoeding laserontharing

Laserontharing wordt in sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. U heeft hier wel een aanvullende verzekering voor nodig en er gelden voorwaarden voor de laserontharing vergoeding. Wat deze voorwaarden zijn en wat u precies vergoed kunt krijgen, leest u op deze pagina.

Laserontharing uit uw aanvullende verzekering

Aangezien laserontharing niet onder de vergoedingen van de basisverzekering valt, heeft u een aanvullende verzekering nodig om een vergoeding voor laserontharing te krijgen. Let u hierbij wel op het maximale bedrag dat vergoed wordt – dit verschilt namelijk per aanvullend pakket. Eventuele hogere kosten moet u in dat geval zelf betalen.

Als u een laserontharing vergoeding krijgt vanuit een aanvullende verzekering, hoeft u geen eigen bijdrage of eigen risico te betalen. Wel gelden er enkele voorwaarden:

  • Laserontharing wordt alleen vergoed voor vrouwen met extreme haargroei in gezicht en/of hals.
  • De behandeling moet uitgevoerd worden door een gecontracteerde zorgverlener.

Hoe werkt laserontharing?

Als u last heeft van ongewenste haargroei kunt u het haar laten verwijderen door middel van laserontharing. Hierbij worden de haartjes met een gebundelde laserstraal geraakt. De warmte van de laser verschroeit het haarzakje met als gevolg dat het haartje afsterft, uitvalt en niet meer terug groeit.

Omdat haartjes zich in wisselende groeifases bevinden, is het niet mogelijk om alle haarzakjes in één behandeling te vernietigen. U heeft dus altijd meerdere behandelingen nodig. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden bij uw keuze voor een aanvullende verzekering.