Contact
Mijn UnitedConsumers

Overgewicht en obesitas vergoedingen

Bij overgewicht en obesitas is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Om te bepalen wanneer er sprake is van een te hoog gewicht wordt de Body Mass Index (BMI) berekend.

UnitedConsumers door VGZ

Wanneer heb je overgewicht of obesitas?

De Body Mass Index (BMI) geeft de verhouding aan tussen je gewicht en je lichaamslengte. Je berekent je BMI als volgt: je gewicht / (je lengte x je lengte).

Voorbeeld: je weegt 100 kilo en bent 1,80 lang. Je BMI is dan 100 / (1,80 x 1,80 = 3,24) = 30,9. Een te hoge BMI, want de ideale BMI zit tussen de 18,5 en 25.

  • Zit je BMI tussen de 25 en 29,9? Dan spreken we van overgewicht.
  • Zit je BMI tussen de 30 en 39,9? Dan spreken we van obesitas.
  • Is je BMI 40 of hoger? Dan spreken we van extreme obesitas.

Vergoedingen bij overgewicht of obesitas

Leefstijlcheck
 

De leefstijlcheck geeft inzicht in je leefstijl. Zo wordt onder andere je cholesterol, glucose en buikomvang gemeten. Daarna bespreek je dit met een online coach.

Leefstijlcheck

 

Gewichtsconsulent
 

Heb je gewichtsproblemen, maar ben je verder gezond? Dan kun je een vergoeding krijgen voor voedingsadviezen en bewegingsvoorlichting door een gewichtsconsulent.

Gewichtsconsulent

 

Gecombineerde Leestijl Interventie (GLI)

De GLI is een leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht. Je krijgt advies over voeding, beweging, gedrag en ontspanning. Zo kun je een gezondere leefstijl krijgen.

GLI vergoeding

 

Maagoperatie

Een maagband, gastric bypass of een maagverkleining helpt mensen met ernstig overgewicht om weer naar een gezond gewicht te gaan.

Ziekenhuiszorg

 

Dieetadvies

Vanuit je basisverzekering krijg je een vergoeding voor dieetadvies. Je krijgt dan voorlichting over voeding en eetgewoonten.
 

Dieetadvies

 
 

Terug naar alle vergoedingen