Vergoeding Podotherapie

Vergoeding voor podotherapie krijgt u helaas niet uit de basisverzekering. Wel kunt u een vergoeding voor podotherapie uit een aanvullende verzekering krijgen. Wanneer komt u in aanmerking voor deze vergoeding en hoe werkt dit precies?

Vergoeding podotherapie basisverzekering

Een vergoeding voor podotherapie krijgt u alleen uit de basisverzekering in zeer uitzonderlijke gevallen van een diabetische voet. Bij een diabetische voet heeft u vaak last van koude voeten, tintelingen of pijnscheuten en minder gevoel in uw voet. Met een diabetische voet is er een verhoogd - tot zeer hoog risico op het ontstaan van wondjes (zorgprofiel 2 en hoger).

Uw podotherapeut kan dan een pedicurebehandeling aanraden om bepaalde behandelingen uit te voeren. De pedicure declareert dit vervolgens via de podotherapeut. Deze zorg wordt dan vaak vergoed onder uw zorgprogramma voor diabetes. U betaalt voor deze podoloog vergoeding dan ook geen eigen risico.

Vergoeding podotherapie uit aanvullende verzekering

Voor een vergoeding voor podotherapie in andere gevallen heeft u een aanvullende verzekering nodig. Vanuit de aanvullende verzekering krijgt u per kalenderjaar een budget voor voetbehandelingen. Dit budget kunt u besteden aan behandelingen bij de podotherapeut. De hoogte van het budget hangt af van uw aanvullende verzekering. Mogelijke redenen voor voetbehandelingen zijn:

  • Problemen aan het bewegingsapparaat
  • Aandoeningen aan de huid en nagels
  • Reumatoïde artritis
  • Diabetische voeten

Eigen risico podotherapie

Een podotherapie vergoeding komt bijna altijd uit de aanvullende verzekering. Op zorg uit de aanvullende verzekering is geen eigen risico van toepassing. Krijgt u vergoeding voor de podoloog uit de basisverzekering als onderdeel van uw zorgprogramma? Ook dan betaalt u hier geen eigen risico voor.