Vergoeding Podotherapie

Vergoeding voor podotherapie krijgt u helaas niet uit de basisverzekering. Wel kunt u deze vergoeding voor podotherapie uit een aanvullende verzekering krijgen. Wanneer komt u in aanmerking voor deze vergoeding en hoe werkt dit precies?

Vergoeding podotherapie basisverzekering

U krijgt een podotherapie vergoeding alleen uit de basisverzekering in zeer speciale gevallen van een diabetische voet. Bij een diabetische voet heeft u vaak last van koude voeten, tintelingen of pijnscheuten en minder gevoel in uw voet. Heeft u een diabetische voet, dan heeft u een verhoogd tot zeer hoog risico op het ontstaan van wondjes (zorgprofiel 2 en hoger).

Uw podotherapeut kan dan een pedicurebehandeling aanraden om bepaalde behandelingen uit te voeren. De pedicure declareert dit via de podotherapeut. Deze zorg wordt dan vaak vergoed onder uw zorgprogramma voor diabetes. U betaalt dan geen eigen risico.

Vergoeding podotherapie uit aanvullende verzekering

Voor een vergoeding voor podotherapie heeft u een aanvullende verzekering nodig. Vanuit de aanvullende verzekering krijgt u per kalenderjaar een budget voor voetbehandelingen. Dit budget kunt u besteden aan behandelingen bij de podotherapeut. De hoogte van het budget hangt af van uw aanvullende verzekering. Mogelijke voetbehandelingen zijn:

  • Problemen aan het bewegingsapparaat
  • Aandoeningen aan de huid en nagels
  • Reumatoïde artritis
  • Diabetische voeten

Eigen risico podotherapie

Een podotherapie vergoeding komt bijna altijd uit de aanvullende verzekering. Op zorg uit de aanvullende verzekering is geen eigen risico van toepassing. Krijgt u podotherapie vergoeding uit de basisverzekering als onderdeel van uw zorgprogramma? Ook dan betaalt u geen eigen risico.