Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding Podotherapie

Podotherapie vergoeding wordt niet gedekt vanuit de basisverzekering. Wel kunt u een podotherapie vergoeding krijgen uit een aanvullende verzekering. Wanneer komt u in aanmerking voor een podoloog vergoeding en hoe werkt dit precies?

Vergoeding podotherapie basisverzekering

Een vergoeding voor podotherapie krijgt u alleen uit de basisverzekering in zeer uitzonderlijke gevallen van een diabetische voet. Bij een diabetische voet heeft u vaak last van koude voeten, tintelingen of pijnscheuten en minder gevoel in uw voet. Met een diabetische voet is er een verhoogd - tot zeer hoog risico op het ontstaan van wondjes (zorgprofiel 2 en hoger).

De podoloog kan dan een pedicurebehandeling aanraden om bepaalde behandelingen uit te voeren. De pedicure declareert dit vervolgens via de podotherapeut. Deze zorg wordt dan vaak vergoed onder uw zorgprogramma voor diabetes. U betaalt voor deze podoloog vergoeding dan ook geen eigen risico.

Vergoeding podotherapie uit aanvullende verzekering

In andere gevallen heeft u voor een podotherapie vergoeding een aanvullende verzekering nodig. Vanuit de aanvullende verzekering krijgt u per kalenderjaar een podoloog vergoeding in de vorm van een budget. Dit budget kunt u besteden aan behandelingen bij de podoloog. De hoogte van uw podotherapie vergoeding hangt af van het budget van uw aanvullende verzekering.

Waarom zou u een podotherapie vergoeding nodig hebben? Mogelijke redenen voor voetbehandelingen zijn:

  • Problemen aan het bewegingsapparaat.
  • Aandoeningen aan de huid en nagels.
  • Reumatoïde artritis.
  • Diabetische voeten.

Vergoeding podoloog: eigen risico

Een podotherapie vergoeding komt bijna altijd uit de aanvullende verzekering. Op zorg uit de aanvullende verzekering is geen eigen risico van toepassing. Krijgt u vergoeding voor de podoloog uit de basisverzekering als onderdeel van uw zorgprogramma? Ook dan betaalt u hier geen eigen risico voor.

 
Terug naar boven