Vergoeding Podotherapie

Podotherapie is de behandeling van voetklachten. Heeft u voetklachten dan is het belangrijk om hier naar te laten kijken. U krijgt een vergoeding voor podotherapie vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer komt u in aanmerking voor deze vergoeding en hoe werkt dit precies?

kruisje Vergoeding uit basisverzekering
vinkje Vergoeding uit aanvullende verzekering
kruisje Eigen risico van toepassing
kruisje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wat is podotherapie?

Podotherapie is de behandeling van voetklachten om de afwijkingen in de voetstand te verminderen, te compenseren of te laten verdwijnen. Heeft u voetklachten dan is het goed om een afspraak met de podotherapeut te maken. Wacht niet te lang want de klachten kunnen erger worden wanneer u er niets aan doet.

Vergoeding podotherapie

Podotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen diabetes patiënten kunnen vanuit de basisverzekering mogelijk een vergoeding krijgen voor voetzorg. Voor voetbehandelingen heeft u dus een aanvullende verzekering nodig.

Vanuit uw aanvullende verzekering van VGZ krijgt u per kalenderjaar een budget voor voetbehandelingen. Dit budget kunt u besteden aan behandelingen die u nodig heeft. De hoogte van het budget hangt af van uw aanvullende verzekering.

Mogelijke voetbehandelingen zijn:

  • Problemen aan het bewegingsapparaat.
  • Aandoeningen aan de huid en nagels.
  • Reumatoïde artritis.
  • Diabetische voeten.

Budget voor voetbehandelingen per aanvullende verzekering:

VGZ Aanvullend Goed: € 100,- per kalenderjaar
VGZ Aanvullend Beter: € 200,- per kalenderjaar
VGZ Aanvullend Best: € 500,- per kalenderjaar
VGZ Jong Basis Pakket: geen vergoeding
VGZ Jong Uitgebreid Pakket: geen vergoeding
VGZ Single/Duo Basis Pakket: geen vergoeding
VGZ Single/Duo Uitgebreid Pakket: € 300,- per kalenderjaar
VGZ Gezin Basis Pakket: geen vergoeding
VGZ Gezin Uitgebreid Pakket: € 300,- per kalenderjaar
VGZ Vitaal Basis Pakket: geen vergoeding
VGZ Vitaal Uitgebreid Pakket: € 300,- per kalenderjaar

Afhankelijk van hoeveel behandelingen u nodig denkt te hebben en van mogelijk andere zorg die u nodig heeft uit de aanvullende verzekering, kiest u de verzekering die bij u past. U kunt met uw podotherapeut overleggen hoeveel behandelingen u ongeveer nodig gaat hebben.

Heeft u voetklachten en wilt u advies over welke aanvullende verzekering bij u past? Neem dan contact met ons op via 040 235 05 60. U krijgt direct iemand aan de lijn die u helpt bij uw keuze. Dat is wat we doen.

Eigen risico niet van toepassing

Op vergoeding van zorg uit de aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing.

Geen verwijzing nodig

Voetbehandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. U heeft hiervoor geen verwijzing van uw huisarts nodig. Heeft u last van uw voeten, dan kunt u dus rechtstreeks contact opnemen met een podotherapeut.

Naar welke podotherapeut?

Uw podotherapeut moet aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten en ingeschreven zijn in het Kwaliteitsregister Paramedici om de vergoeding te krijgen. 

Podotherapie voor kinderen

Podotherapie komt ook veel voor bij kinderen. Uw kind onder de 18 jaar krijgt dezelfde aanvullende verzekering als de hoogst verzekerde op de polis en heeft dus recht op dezelfde vergoeding.

Kies voor een goedkope verzekering

Met het UnitedConsumers ZorgCollectief profiteert u niet alleen van de beste service en van een goedkope zorgverzekering. U bespaart iedere maand 10% korting op uw VGZ zorgverzekering of u krijgt voor een voordelige premie een Bewuzt zorgverzekering, zodat u meer geld overhoudt voor bijvoorbeeld een weekend weg! Benieuwd naar uw premie? Bereken uw korting direct online.

Bereken direct uw premie

Lees ook

Vergoeding krukken
Vergoeding tandarts
Vergoeding logopedie
Vergoeding steunzolen
Vergoeding psycholoog
Vergoeding chiropractie
Vergoeding dermatologie
Vergoeding gynaecologie
Vergoeding homeopathie
Vergoeding elastische kousen
Vergoeding bij pijn in ledematen