Wij willen jou en anderen zo goed mogelijk helpen. Daarom gebruiken wij cookies voor het verzamelen van data waar we van kunnen leren. Zo kunnen we onze website en gebruikerservaring verbeteren. Vind je het oké als we cookies plaatsen?
Een podotherapeut behandelt klachten aan je voeten, tenen en nagels. Ook helpt podotherapie bij rug-, knie- of heupklachten door een verkeerde voetstand of looppatroon. Podotherapie wordt alleen in zeer uitzonderlijke medische gevallen vergoed door je zorgverzekering. Wil je weten of podotherapie door jouw zorgverzekering vergoed wordt? Selecteer hieronder je basis- en aanvullende verzekering en je ziet direct wat je voor podotherapie vergoed krijgt.
Basisverzekering:
je krijgt podotherapie vergoed als je diabetes of een andere aandoening met een verhoogd eigen risico op voetwonden hebt.
Aanvullende verzekering:
bij sommige aanvullende verzekeringen kun je podotherapie (deels) vergoed krijgen wanneer je geen diabetes of andere aandoening hebt.
Zorgverlener:
kies je voor een zorgverlener die voldoet aan alle voorwaarden? Dan krijg je de behandelingen vergoed tot je budget op is.
Eigen risico:
je betaalt geen eigen risico voor podotherapie.
Eigen bijdrage:
je betaalt geen eigen bijdrage voor podotherapie.
Verwijzing:
je hebt geen verwijzing nodig.
Vergoeding podotherapie in het kort
Drukverdeling onder je voeten (bijvoorbeeld bij likdoorns) verbeteren.
Problemen aan het bewegingsapparaat.
Aandoeningen aan de huid en nagels.
Reumatoïde artritis.
Diabetische voeten.
Mogelijke redenen voor podotherapie
Als je een podotherapeutische behandeling nodig hebt, is het prettig om te weten dat hier een vergoeding voor mogelijk is. Zo hoef je de kosten niet (volledig) zelf te betalen. Mogelijke redenen voor voetbehandelingen zijn:
Voor de vergoeding van podotherapie heb je een maximaal budget. Als het budget op is betaal je de volgende behandeling zelf. Daarom is het goed om te weten hoeveel je van je budget verbruikt hebt. In onze