Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Kosten röntgenfoto vergoeding

Een röntgenfoto is een veelgebruikte methode om botten en kraakbeen te bekijken en te beoordelen. Een arts laat een röntgenfoto maken als hij of zij denkt dat er hieraan iets beschadigd kan zijn. Worden de kosten van een röntgenfoto vergoed door uw zorgverzekering? Dat vertellen wij u graag. 

Röntgenfoto

Middels röntgenstraling wordt er een foto gemaakt van het inwendige van een deel van uw lichaam. Röntgenfoto's worden gemaakt om een botbreuk te bekijken, of om te zien of er vocht in de longen zit. Ook wordt er vaak na een operatie een röntgenfoto gemaakt - ter controle. 

Röntgenfoto vergoeding

Als u door uw (huis)arts doorverwezen wordt voor een röntgenfoto, worden de kosten hiervan vergoed door de basisverzekering. Houd er echter wel rekening mee dat hierop het eigen risico van toepassing is, dus dat u mogelijk toch (een deel van) de kosten zelf moet betalen.

Kosten röntgenfoto

Wat kost een röntgenfoto? Er zit verschil in de prijs van röntgenfoto’s. Het deel van het lichaam waarvan een röntgenfoto gemaakt wordt, is bepalend voor de kosten. De kosten van de meest voorkomende röntgenfoto’s zijn als volgt:

  • Röntgenfoto van de borstkas - € 46,21. 
  • Röntgenfoto van de voet - € 70,39.
  • Röntgenfoto van de hand - € 41,87. 
  • Röntgenfoto van de rug - € 81,41.
 
Terug naar boven