UnitedConsumers
Achtergrond

Kosten MRI scan vergoeding

De kosten van een MRI scan kunnen erg oplopen. Maar een MRI scan kan toch noodzakelijk zijn om beter te beoordelen waar de klachten vandaan komen. De kosten van een MRI scan worden vaak vergoed door je zorgverzekering. Hieronder ziet je wat er in welke situatie je een MRI scan vergoeding krijgt.

MRI scan vergoeding

Wordt een MRI scan vergoed? Ja, een MRI scan krijg je vergoed van je zorgverzekeraar. Een MRI scan valt onze ziekenhuiszorg en dit type zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor heb je wel een verwijzing nodig van bijvoorbeeld je huisarts of medisch specialist. Houd bij de vergoeding van een MRI scan uit de basisverzekering rekening met het betalen van je eigen risico.

Bekijk hierboven de vergoeding van een MRI scan uit onze UnitedConsumers door VGZ verzekeringen.

Hoeveel kost een MRI scan?

Wat kost een MRI scan? De kosten van een MRI-scan zijn afhankelijk van het deel van het lichaam dat onderzocht wordt. Zo zijn de kosten voor een MRI scan van je hoofd anders dan een MRI-scan van de knie.

MRI scan

MRI is een afkorting voor Magnetic Resonance Imaging. Dit betekent dat er via een sterke magneet en radiogolven beelden worden gemaakt van je lichaam. Een MRI scan wordt gemaakt in een kleine, smalle tunnel en tijdens het scannen hoor je een hard, bonkend geluid. Vaak krijg je daarom een koptelefoon met muziek op.

Met een MRI scan kunnen artsen van vrijwel ieder lichaamsdeel beoordelen waar de klachten precies plaatsvinden. Voorbeelden van MRI scans zijn:

  • MRI scan hoofd.
  • MRI scan knie.
  • MRI scan hart.
  • MRI scan rug.
  • MRI scan nek.

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

Vind een zorgverlener

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

Bekijk zorgverzekeringen
Terug naar alle vergoedingen
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies