Vergoeding Thuiszorg

Thuiszorg is hulp bij u thuis. Dit kan een aantal uur vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering, maar wordt meestal geregeld door de gemeente. Hoe werkt dit precies en wanneer komt u in aanmerking voor thuiszorg?

Wat is thuiszorg precies?

Thuiszorg is zorg bij mensen aan huis. Wanneer iemand niet meer voor zichzelf kan zorgen of verpleegkundige hulp nodig heeft, is thuiszorg de uitkomst. Iemand kan hierdoor zo lang mogelijk thuis blijven wonen, in de eigen leefomgeving. Thuiszorg kan onder andere verpleging, huishoudelijke verzorging of persoonlijke verzorging zijn.

Vergoeding thuiszorg

Thuiszorg kan op verschillende manieren vergoed worden. Gaat het voornamelijk om huishoudelijke hulp zoals hulp in het huishouden? Dan wordt dit vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Hieronder valt ook het aanvragen van een traplift of rolstoel. U kunt deze zorg bij de gemeente aanvragen, want de gemeente is verantwoordelijk voor deze zorg.

Thuiszorg kan ook gaan om verpleging of persoonlijke zorg. Dit wordt vergoed vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), waar u automatisch voor verzekerd bent als u een zorgverzekering hebt. Dit gaat niet via de gemeente. Om deze zorg vergoed te krijgen moet u een indicatie van Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) hebben.

U krijgt maximaal drie uur thuiszorg per dag vergoed. Daarnaast moet u een wettelijke eigen bijdrage betalen voor thuiszorg. De eigen bijdrage van de WMO bepaalt iedere gemeente zelf en verschilt dus per gemeente. De eigen bijdrage van de AWBZ hangt af van uw leeftijd, situatie, benodigde zorg en inkomen.

Wilt u meer weten over de vergoeding van thuiszorg? Neem dan contact op via 040 235 05 60. U krijgt direct iemand aan de lijn die samen met u uw zorgbehoeftes doorneemt. Wij geven u gratis advies op maat. Dat is wat we doen.

VGZ zorgverzekering met voordeel

Bij VGZ of Bewuzt bent u uitstekend verzekerd. UnitedConsumers biedt 10% korting aan op de VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op de Bewuzt zorgverzekering. Hierdoor heeft u niet alleen de beste zorg, maar ook een goedkope zorgverzekering. Zo houdt u maandelijks meer over, om bijvoorbeeld te sparen of om te besteden aan iets leuks!

Bereken uw voordeel

Lees ook

Vergoeding GGD
Vergoeding PGB
Vergoeding huisarts
Vergoeding apotheek
Vergoeding jeugdzorg
Vergoeding sportmasseur
Vergoeding spoedeisende hulp
Vergoeding intensieve kindzorg