Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Reiskostenvergoeding aanvragen

Voor zittend ziekenvervoer krijgt u soms de reiskosten van en naar uw behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. U vraagt een reiskostenvergoeding al in 3 stappen aan:


 

Stap 1: vraag een machtiging aan voor uw reiskostenvergoeding

Met een machtiging wordt getoetst of u voldoet aan de voorwaarden van een vergoeding. U kunt de machtiging online aanvragen zodra u de startdatum van uw behandeling weet. Het is belangrijk dat u de aanvraag volledig invult. Anders kan de aanvraag niet in behandeling genomen worden. U dient een aanvraag voor een machtiging via VGZ in.

Machtiging online aanvragen


Heeft u vervoer nodig voor de volgende zorg?

  • Oncologische behandelingen met chemotherapie, radiotherapie en/of immunotherapie
  • Geriatrische revalidatiezorg
  • Intensieve kindzorg
  • Nierdialyse

Dan kunt u de machtiging ook aanvragen via de Vervoersdesk op 088 - 131 16 00 (bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur).


 

Stap 2: Houd uw reizen bij

Houd uw reizen bij op het declaratieformulier vervoerskosten. Reizen met een gecontracteerde taxivervoerder hoeft u niet zelf bij te houden. Het taxibedrijf doet dat voor u en declareert de kosten rechtstreeks bij VGZ.


 

Stap 3: Declareer uw reiskosten

Dien het ingevulde declaratieformulier in. U kunt dit gemakkelijk online declareren in de UnitedConsumers Zorg app.

Goed om te weten: houd rekening met eigen kosten die u mogelijk nog betaalt, zoals: het eigen risico en de eigen bijdrage. 


afbeelding

Eigen vervoer

U reist met uw (eigen) auto van en naar een behandeling.
 

> Bekijk vergoeding

 

afbeelding

Openbaar vervoer

U reist bijvoorbeeld met de trein of bus van en naar een behandeling.

> Bekijk vergoeding

 

afbeelding

Taxivervoer

U reist met de taxi van en naar uw behandeling.
 

> Bekijk vergoeding


Vervoer naar ziekenhuis vergoed

In specifieke situaties - of als u bepaalde behandelingen ondergaat - krijgt u  een vergoeding voor vervoer naar het ziekenhuis. Er wordt geen extra vergoeding ziekenvervoer geboden vanuit een aanvullende verzekering.

Vergoeding taxivervoer ziekenhuis

Wanneer u zelf niet in staat bent om te rijden, kunt u een taxi regelen. U krijgt maximaal 200 km enkele reis vergoed. Voor een vergoeding voor taxivervoer naar het ziekenhuis heeft u een machtiging nodig. Dit kunt u eenvoudig zelf aanvragen via een formulier van

Rolstoelvervoer vergoeding

Mensen die in een rolstoel zitten - en zelf niet over aangepast vervoer beschikken - hebben vaak taxivervoer nodig. Rolstoelvervoer valt onder dezelfde vergoeding als ander ziekenvervoer. U heeft voor een rolstoelvervoer vergoeding wel eerst toestemming nodig van uw zorgverzekeraar.


Veelgestelde vragen

Een machtiging voor vervoer voor kwetsbare patiënten (GZSP) wordt door uw zorgverleners (instellingen) aangevraagd. Het is dus niet nodig om dit apart aan te vragen. Let op: dit geldt niet voor vervoer bij de ziekte van Huntington. Hiervoor moet u zelf de machtiging vervoer online aanvragen.

Als u een machtiging heeft voor taxivervoer, maar toch liever gebruik wilt maken van uw eigen vervoer of het openbaar vervoer, dan kan dat. Andersom is dat niet zo. Heeft u een machtiging voor eigen vervoer, maar wilt u toch liever met de taxi? Dan heeft u een nieuwe machtiging nodig voor taxivervoer.

Machtiging online aanvragen

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024
 

Terug naar alle vergoedingen