Voedingsadvies vergoeding

Voeding is ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid. Wanneer het medisch noodzakelijk is kunt u daarom een beroep doen op de drie uur dieetadvies uit de basisverzekering. Wanneer u gezond bent, maar toch problemen heeft met uw gewicht of met voeding, kunt u naar een gewichtsconsulent.

Wat doet de gewichtsconsulent?

Een gewichtsconsulent helpt gezonde mensen die problemen hebben met hun gewicht. De behandeling kan bestaan uit advies over voeding en beweging, maar de gewichtsconsulent kan iemand ook begeleiden en coachen. Het kan bijvoorbeeld gaan om verantwoord afvallen of aankomen. Vaak stelt de gewichtsconsulent een schema op voor voeding en beweging. Wanneer de persoon medische of psychische problemen heeft, zal de gewichtsconsulent hem of haar doorsturen naar een diëtiste.

Vergoeding gewichtsconsulent en advies over voeding

De gewichtsconsulent wordt alleen vergoed vanuit alle VGZ aanvullende verzekeringen. U krijgt een budget voor preventie, wat u onder andere aan de gewichtsconsulent kunt besteden. U krijgt een vergoeding tot het maximum van uw budget voor preventie. Alles boven dat bedrag moet u zelf betalen.

Binnen dit budget heeft u een ruime vergoeding voor de gewichtsconsulent, wanneer u dit budget niet of nauwelijks aan andere preventieve zorg besteed zoals vaccinaties of cursussen. Het eigen risico is niet van toepassing bij vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Naar welke gewichtsconsulent kunt u gaan?

Een gewichtsconsulent moet aangesloten zijn bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). U krijgt de zorg dan volledig vergoed tot het maximum bedrag voor preventie.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Vanaf 2019 wordt ook het Gecombineerde Leefstijl Interventieprogramma (GLI) opgenomen in het basispakket. Zo wordt dit een extra middel wat ingezet kan worden in de strijd tegen obesitas. De huisarts kan u doorverwijzen als u een (matig) verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico loopt. U krijgt dan gedurende 24 maanden advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag.

Goedkope VGZ zorgverzekering

Bij UnitedConsumers krijgt u 10% korting op uw VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op uw Bewuzt zorgverzekering. Dit betekent dat u iedere maand minder kwijt bent aan uw vaste lasten, waardoor u meer overhoudt. Een extraatje om te sparen of om leuke dingen van te doen. Meld u direct aan. Geen gedoe, wel het voordeel.

Meld u direct aan