Zorgverzekering VGZ en obesitas

Met een gezond gewicht zit u lekkerder in uw vel, voelt u zich fitter en is de kans op ziektes veel kleiner. Meer dan de helft van alle volwassen Nederlanders heeft overgewicht. Wilt u op een gezond gewicht komen en heeft u daar hulp bij nodig? De goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers biedt verschillende relevante vergoedingen. Daarnaast helpen we u met informatie en handige tips.

Relevante vergoedingen basis zorgverzekering

Heeft u hulp nodig om een gezonde structuur aan te brengen in uw eet- en bewegingspatronen? In de basisverzekering wordt drie uur dieetadvies per jaar vergoed. De behandeling  die voor een bypass of maagband nodig is wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering voor kinderen met obesitas, en volwassenen met morbide obesitas. In de Zorggids vindt u alle zorgaanbieders bij wie u met diabetes terecht kunt.

Relevante vergoedingen aanvullende verzekering

Heeft u een VGZ Aanvullend Best of het Alles-in-1 Pakket VGZ Vitaal Uitgebreid? Dan zit daarin een verdere vergoeding voor de diëtiste. Tot € 250,00 per jaar krijgt u vergoed, mits u naar een diëtiste gaat waarmee verzekeraar VGZ een contract heeft. Op zoek naar een diëtiste bij u in de buurt? Die vindt u in de Zorggids.

In veel aanvullende pakketten van VGZ zit een zorgtegoed. Dat is een potje dat u naar eigen inzicht kunt besteden. Er is bijvoorbeeld het preventiebudget. U kunt dit budget onder andere besteden aan een gezondheidstest, de gewichtconsulent, preventieve cursussen en sportmedisch advies.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Vanaf 2019 wordt het Gecombineerde Leefstijl Interventieprogramma (GLI) opgenomen in het basispakket. De huisarts kan u doorverwijzen als u een (matig) verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico loopt. U krijgt dan gedurende 24 maanden advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag.

Zorg goed voor uzelf

Uw zorgverzekering helpt u op weg naar een gezond gewicht. Maar het meeste moet u zelf doen. Om u te ondersteunen in de strijd heeft VGZ op de website Eigen Gezondheid alle bewezen kennis rond obesitas voor u verzameld.

Andere zorgsituaties

Lees ook

Tips over uw zorgverzekering
Overstappen zorgverzekering
VGZ informatie per zorgsituatie