Contact
Mijn UnitedConsumers

Betalingsregeling zorgverzekering

Krijgt u een rekening binnen van een zorgverlener en komt dat financieel niet goed uit? Dan biedt een betalingsregeling vaak de uitkomst. In de meeste gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling voor uw zorgverzekering af te sluiten zonder bijkomende kosten.


Betalingsregeling mogelijk in de volgende gevallen

U kunt een betalingsregeling afsluiten voor uw zorgkosten, zoals: uw eigen risico, eigen bijdrage of uw premie. Hier zijn wel enkele regels aan verbonden:

  • De rekening is € 50,- of hoger.
  • U betaalt minimaal € 25,- per keer.
  • U betaalt het bedrag in minimaal 2 en maximaal 12 keer terug.
  • U kunt maximaal 4 betalingsregelingen tegelijk bij ons hebben.

Betalingsregeling zorgverzekering aanvragen

Via de UC Zorg app kunt u een aanvraag indienen voor een betalingsregeling*. Log in op de UC Zorg app, ga naar uw facturen en kies vervolgens voor betalingsregeling aanvragen. Doorloop vervolgens de 3 stappen die in de app weergegeven worden. Na uw aanvraag voor een betalingsregeling ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging.

Aanvragen in de UC Zorg app

* U kunt de aanvraag ook indienen in Mijn VGZ.


Vragen over de zorgverzekering betalingsregeling

In dat geval wordt de betalingsregeling gestopt. U dient het openstaande bedrag van de rekening dan in één keer te betalen.

Als u via automatische incasso betaalt en een betalingsregeling wilt treffen, is het belangrijk dat u de afschrijving tegenhoudt voordat deze plaatsvindt. Regel dit een aantal dagen van tevoren bij uw bank. Is het bedrag al van uw rekening geschreven? Dan kunt u deze - door uw bank - terug laten storten op uw rekening.

U ontvangt in beide gevallen bericht van VGZ dat de automatische incasso niet gelukt is. Zodra u dit bericht heeft gekregen, kunt u een betalingsregeling voor uw zorgverzekering afsluiten. Dit doet u gemakkelijk via de UC Zorg app.

Goed om te weten: VGZ schrijft nooit bedragen hoger dan € 385,- automatisch af. In het geval van deze hoge bedragen kunt u direct een betalingsregeling afsluiten in Mijn VGZ.

Dat kan. Dit kunt u alleen telefonisch regelen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

U kunt geen betalingsregeling aanvragen als uw openstaande rekening aan een incassobureau overgedragen is. In dit geval is het belangrijk dat u contact opneemt met het betreffence incassobureau. Zij kunnen u verder informeren over de mogelijkheden.

Ook in het geval dat u aangemeld bent bij een schuldhulpinstantie is het aanvragen van een betalingsregeling van uw zorgverzekering niet mogelijk. Neem in dit geval contact op met de schuldhulpinstantie, zodat zij samen met u naar een passende oplossing kunnen zoeken.

Heeft u een betalingsachterstand van uw zorgverzekering van 6 maanden of langer en bent u aangemeld bij het CAK? Dan kunt u geen betalingsregeling voor uw zorgverzekering treffen.


 

Wij staan voor u klaar

Heeft u een andere vraag, advies of hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze WFT-gecertificeerde medewerkers. vraagteken Wij helpen u graag!

service

Terug naar boven