Contact
Mijn UnitedConsumers

Betalingsregeling zorgverzekering

Hulp nodig bij betalen? Wij helpen je graag op weg!

Rekeningen komen niet altijd goed uit. Om te voorkomen dat kosten te hoog oplopen, helpen wij je graag. Helpt het bijvoorbeeld als de rekening tijdelijk wordt uitgesteld? Of helpt het als je in termijnen kunt betalen? VGZ kijkt samen met jou naar de beste oplossing. Neem contact op met VGZ via het telefoonnummer 0900 - 0750.


Wat is mogelijk?

VGZ kijkt samen met jou naar de beste oplossing. Er zijn een aantal mogelijkheden om een betalingsregeling aan te vragen. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Betalen in termijnen

Soms kan het fijn zijn om je rekening in meerdere termijnen betalen. De betalingsregeling is in minimaal 2 en maximaal 12 termijnen mogelijk. In de Zorg App kun je eenvoudig een betalingsregeling aanvragen.

> Aanvragen via Mijn VGZ

 

Eigen risico gespreid betalen

Verwacht je komend jaar dat je veel zorg nodig hebt? Dan kan het fijn zijn om je eigen risico gespreid te betalen. Dit wordt per maand afgeschreven. Je vraagt gespreid betalen eenvoudig aan via de Zorg App.

> Aanvragen via Mijn VGZ

 

Je factuur later betalen

Komt de rekening nu niet goed uit? In sommige gevallen kun je ervoor kiezen om de factuur later te betalen. Je kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice van VGZ. Zij helpen je graag verder!

> Neem contact op met VGZ


Betalingsregeling mogelijk in de volgende gevallen

Je kunt een betalingsregeling afsluiten voor je zorgkosten, zoals: je eigen risico, eigen bijdrage of premie. Hier zijn wel enkele regels aan verbonden:

  • De rekening is € 50,- of hoger.
  • Je betaalt minimaal € 25,- per keer.
  • Je betaalt het bedrag in minimaal 2 en maximaal 12 keer terug.
  • Je kunt maximaal 4 betalingsregelingen tegelijk bij ons hebben.

Betalingsregeling zorgverzekering aanvragen

Via de Zorg app kun je een aanvraag indienen voor een betalingsregeling*. Log in op de Zorg app, ga naar facturen en kies vervolgens voor betalingsregeling aanvragen. Doorloop vervolgens de 3 stappen die in de app weergegeven worden. Na je aanvraag voor een betalingsregeling ontvang je altijd een ontvangstbevestiging.

Aanvragen in de Zorg app

*Je kunt de aanvraag ook indienen in Mijn VGZ.


Hulp bij betaalproblemen

Er is meer mogelijk dan je wellicht denkt. Heb je hulp nodig bij betaalproblemen? Lees hieronder meer over de partijen waar je mee te maken kunt krijgen bij een betalingsachterstand.

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag helpt je bij het betalen van de maandelijkse zorgpremie. De zorgtoeslagen worden betaald door de Belastingdienst. Of je hier recht op hebt, hangt af van je inkomen.

> Zorgtoeslag aanvragen

 

Meer over het CAK

Betaal je 6 maanden geen premie? Dan word je aangemeld bij het CAK. Je betaalt een nieuwe hogere premie aan het CAK. VGZ helpt je graag om weer de lagere premie te betalen.

> Neem contact op met VGZ

 

Meer over het incassobureau

Heb je namens VGZ post ontvangen van een incassobureau? Dan heeft VGZ je betalingsachterstand overgedragen. Het incassobureau neemt contact met je op.

> Meer over jouw incassobureau


 

Krijg grip op je geldzaken

Maak je je zorgen om je financiële situatie? Als men geldzorgen heeft, ervaren zij daar vaak stress van. Minder geldzorgen is een eerste stap om je financiën weer op orde te krijgen. Wij helpen je graag!

Gratis workshop Geldzorgen voor onze verzekerden

In onze gratis workshop Geldzorgen kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met je geldzorgen. Je krijgt uitleg, tips en oefeningen om je geldzorgen onder controle te krijgen en je leert om op eigen kracht stressoorzaken te verminderen. Ook krijg je tips over handige sites of mogelijkheden waar je eventueel om hulp kunt vragen als je er zelf niet meer uitkomt.

> Bekijk de workshop Geldzorgen in Mijn UnitedConsumers


Vragen over de zorgverzekering betalingsregeling

Als je na 70 dagen de factuur van je premie niet betaalt, wordt je aanvullende verzekering automatisch stopgezet. Is je aanvullende verzekering stopgezet? Dan is het slim te bekijken welke vergoedingen je nog wel en niet krijgt.

Wil je weer gebruikmaken van een aanvullende verzekering? Hier zitten een aantal voorwaarden aan verbonden, namelijk:

  • Je achterstand moet volledig betaald zijn. Alleen dan kun je voor het volgende verzekeringsjaar weer een aanvullende verzekering afsluiten.
  • Je kunt ook je aanvullende verzekering herstellen. Zo krijg je dezelfde verzekering weer terug. Deze gaat dan in op de datum waarop je verzekering eerder stopte. Goed om te weten: dit kan alleen als je de achterstand binnen 3 maanden na het stoppen van de aanvullende verzekering hebt betaald. Herstel over vorig jaar kan uiterlijk tot 31 januari van het nieuwe jaar.
  • Zit je in een schuldregeling? Dan kun je voor het volgende verzekeringsjaar weer kiezen voor een aanvullende verzekering. Het is slim om in dat geval te overleggen met je bewindvoerder of schuldhulpverlener.

In dat geval wordt de betalingsregeling gestopt. Je dient het openstaande bedrag van de rekening dan in één keer te betalen.

Als je via automatische incasso betaalt en een betalingsregeling wil treffen, is het belangrijk dat je de afschrijving tegenhoudt voordat deze plaatsvindt. Regel dit een aantal dagen van tevoren bij je bank. Is het bedrag al van je rekening geschreven? Dan kun je deze - door je bank - terug laten storten op je rekening.

Je ontvangt in beide gevallen bericht van VGZ dat de automatische incasso niet gelukt is. Zodra je dit bericht hebt gekregen, kun je een betalingsregeling voor je zorgverzekering afsluiten. Dit doe je gemakkelijk via de Zorg app.

Goed om te weten: VGZ schrijft nooit bedragen hoger dan € 385,- automatisch af. In het geval van deze hoge bedragen kun je direct een betalingsregeling afsluiten in Mijn VGZ.

Dat kan. Dit kun je alleen telefonisch regelen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van VGZ.

Je kunt geen betalingsregeling aanvragen als je openstaande rekening aan een incassobureau overgedragen is. In dit geval is het belangrijk dat je contact opneemt met het betreffence incassobureau. Zij kunnen je verder informeren over de mogelijkheden.

Ook in het geval dat je aangemeld bent bij een schuldhulpinstantie is het aanvragen van een betalingsregeling van je zorgverzekering niet mogelijk. Neem in dit geval contact op met de schuldhulpinstantie, zodat zij samen met jou naar een passende oplossing kunnen zoeken.

Heb je een betalingsachterstand van je zorgverzekering van 6 maanden of langer en ben je aangemeld bij het CAK? Dan kun je geen betalingsregeling voor je zorgverzekering treffen.


Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!