Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgtoeslag 2024

Zorgtoeslag is een financiële tegemoetkoming voor de zorgpremie die u maandelijks betaalt. Jaarlijks wordt de hoogte van de zorgtoeslag opnieuw bepaald door de overheid. Lees hier alles over de zorgtoeslag 2024.


Zorgtoeslag 2024

Op Prinsjesdag 2023 werd aangekondigd dat de zorgtoeslag in 2024 maximaal € 127,- per maand wordt. Naar verwachting zijn de definitieve bedragen van de zorgtoeslag in 2024 in december bekend. Zodra de bedragen definitief zijn, vindt u dit terug op deze pagina.

Recht op zorgtoeslag 2024

Of u recht heeft op zorgtoeslag in 2024, hangt af van een aantal voorwaarden. Zo mogen bijvoorbeeld uw vermogen en inkomen niet boven een bepaalde grens uitkomen. Benieuwd naar alle voorwaarden? Bekijk of u recht heeft op zorgtoeslag. 

Huidige zorgtoeslag 2023

De definitieve zorgtoeslag bedragen van 2024 zijn nog niet bekend, maar de bedragen van 2023 zijn wel bekend. De maximale zorgtoeslag in 2023 zonder toeslagpartner bedraagt € 1.848,-. Voor mensen met een toeslagpartner bedraagt de maximale zorgtoeslag € 3.180,- in 2023.


nienke expert zorgverzekeringen

lamp Goed om te weten

"In december 2023 volgen de definitieve bedragen van de zorgtoeslag in 2024. Ook worden dan de voorwaarden van de zorgtoeslag in 2024 bekend."

Nienke Wuits - Expert in zorgverzekeringen


Uitbetaling zorgtoeslag 2024

De uitbetaling van de zorgtoeslag vindt op of rond de 20e van de maand plaats. Valt de 20e in het weekend of op een feestdag? Dan ontvangt u uw zorgtoeslag op de eerstvolgende werkdag. Uw zorgtoeslag staat altijd nog diezelfde dag op uw rekening. De eerste uitbetaling van de zorgtoeslag voor januari 2024 vindt plaats op woensdag 20 december 2023. 


Zorgtoeslag 2024 aanvragen en stopzetten

Heeft u recht op zorgtoeslag? Dan kunt u zorgtoeslag aanvragen. U kunt ook een proefberekening maken, zodat u er direct achter komt of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Misschien is uw situatie juist veranderd en heeft u geen recht meer op zorgtoeslag. In dat geval kunt u zorgtoeslag ook gemakkelijk weer stopzetten.

Zorgtoeslag aanvragen

U kunt zorgtoeslag aanvragen via de website van de Belastingdienst. Zorgtoeslag doet u met uw DigiD en een overzicht van uw gezamenlijk inkomen.

> Lees meer

 

Zorgtoeslag stopzetten

Gaat u meer verdienen? Kijk dan goed of uw recht op zorgtoeslag vervalt. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen en opzeggen van uw zorgtoeslag.

> Lees meer

 

Zorgtoeslag berekenen

Het maken van een proefberekening voor zorgtoeslag is slim. Zo komt u erachter of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag en de hoogte van de zorgtoeslag.

> Lees meer


Alles over zorgtoeslag