Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Zorgtoeslag studenten

Zorgtoeslag geldt ook voor studenten, want vanaf uw 18e moet u verplicht een zorgverzekering afsluiten. En wie een zorgverzekering heeft, kan zorgtoeslag ontvangen. Als student heeft u vaak nog geen hoog inkomen, een zorgverzekering is dan al gauw duur. Om u tegemoet te komen in de kosten van de zorgverzekering keert de Belastingdienst maandelijks een zorgtoeslag uit. U dient hiervoor wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.


Zorgtoeslag studenten: de voorwaarden

Zorgtoeslag kan voor studenten maandelijks een hoop ademruimte bieden. Als student heeft u het vaak niet zo breed. Voordat u als student zorgtoeslag aanvraagt, is het wel handig om te weten of u hier recht op heeft. U heeft namelijk pas recht op zorgtoeslag als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U heeft een Nederlandse zorgverzekering.
  • Uw (gezamenlijk) vermogen is niet te groot.
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.
  • Uw (gezamenlijk) inkomen komt niet boven de inkomensgrens zorgtoeslag uit.

Zorgtoeslag aanvragen student

Zorgtoeslag aanvragen als student kunt u eenvoudig regelen via Mijn Toeslagen of via de app Mijn Zorgtoeslag. Let op: om in te loggen heeft u wel een DigiD nodig. Heeft u geen DigiD? Dan kun u online een DigiD aanvragen. Zo kunt u veel overheidszaken makkelijk zelf online regelen.


Zorgtoeslag studenten thuiswonend

De ene student woont op zichzelf en de ander blijft nog even thuis wonen, maar wat heeft dit voor invloed op uw zorgtoeslag? Het antwoord is simpel: helemaal niets. Uw zorgtoeslag verandert pas als u niet meer aan de voorwaarden voldoet. Uw zorgtoeslag kan ook veranderen als u een toeslagpartner krijgt.

U bent niet zomaar toeslagpartner van iemand. Hier zijn namelijk ook een aantal voorwaarden aan verbonden. Voldoet u verder aan alle voorwaarden, dan ontvangt u ook als thuiswonende student gewoon zorgtoeslag.


Zorgtoeslag berekenen student

De zorgtoeslag kan ingewikkeld lijken, want hoe komt u erachter hoeveel zorgtoeslag u krijgt? De Belastingdienst maakt het u gemakkelijk. Op hun website kunt u een proefberekening maken. U hoeft maar een aantal gegevens in te vullen om te zien hoeveel zorgtoeslag u ontvangt.


Studenten zorgverzekering

Als student heeft u meestal niet veel zorg nodig en daarom wilt u het liefst zo goedkoop mogelijk uit zijn. UnitedConsumers biedt passende zorgverzekeringen voor studenten. Daarmee bent u verzekerd van de goedkoopste zorgverzekering met een uitstekende dekking. 

Terug naar boven