Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Zorgkosten declareren met de UC Zorg app

Zorgkosten declareren? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Vaak gaat de factuur van zorgkosten direct naar uw zorgverzekering. Maar met een restitutieverzekering, of bij zorg uit de aanvullende verzekering, dient u de rekening vaak zelf voor te schieten. Daarna kunt u de zorgkosten declareren bij uw verzekeraar.


Zorgkosten declareren met de UC Zorg App

U kunt uw zorgkosten declareren met de UnitedConsumers Zorg App. Log in met uw DigiD en declareer uw zorgkosten gemakkelijk via de app.

In de UnitedConsumers Zorg App kunt u daarnaast uw vergoedingen inzien, uw eigen risico bekijken en heeft u altijd uw zorgpas (EHIC) bij de hand.

UC Zorg App-sfeer

UnitedConsumers Zorg App


Declaratietermijn

Heeft u een declaratie ingediend in de UC Zorg App of in Mijn VGZ? Dan ontvangt u, indien u hier recht op heeft, binnen 6 werkdagen uw vergoeding. In het geval van een declaratie per post ontvangt u binnen 10 werkdagen, indien u hier recht op heeft, uw vergoeding.


Zorgkosten wel of niet declareren?

Ook bij twijfel of de kosten vergoed worden, is het verstandig om de zorgkosten te declareren. Het kan zijn dat een verzekeraar de voorwaarden in uw voordeel interpreteert of dat deze voorwaarden net veranderd zijn en u een vergoeding krijgt wanneer u dit niet verwacht.


Tot wanneer mag ik zorgkosten van mijn zorgverzekering declareren?

Heeft u een naturapolis, dan hoeft u uw zorgkosten (die vergoed worden) nooit te betalen. De rekening gaat dan direct van de zorgverlener naar de verzekeraar.

Bij de restitutiepolis of zorg uit een aanvullende verzekering krijgt u wel te maken met het declareren van zorgkosten. Wettelijk gezien heeft u drie jaar de tijd om een zorgdeclaratie in te dienen.


Ik heb een zorgverzekering van Bewuzt

Heeft u een Bewuzt zorgverzekering via UnitedConsumers afgesloten? Zij bieden een vergelijkbare manier aan om uw zorgkosten te declareren. Log in op Mijn Bewuzt om diverse zaken omtrent uw zorgverzekering te beheren, waaronder de declaraties. Zorgkosten declareren bij Bewuzt kan ook met de Bewuzt Zorg app: u maakt een foto van de factuur en binnen 6 werkdagen ontvangt u de vergoeding op uw bankrekening, indien u hier recht op heeft.

Terug naar boven