Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Zorgkosten declareren met de Zorg app

Zorgkosten declareren? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Vaak gaat de factuur van zorgkosten direct naar uw zorgverzekering. Maar met een combinatieverzekering, of bij zorg uit de aanvullende verzekering, dient u de rekening vaak zelf voor te schieten. Daarna kunt u de zorgkosten declareren bij uw verzekeraar.


Zorgkosten declareren met de Zorg app

U kunt uw zorgkosten declareren met de UnitedConsumers Zorg app. Log in met uw DigiD en declareer uw zorgkosten gemakkelijk via de app.

In de UnitedConsumers Zorg app kunt u daarnaast uw vergoedingen inzien, uw eigen risico bekijken en heeft u altijd uw zorgpas (EHIC) bij de hand.

UC Zorg App-sfeer

UnitedConsumers Zorg app


Declaratietermijn

Heeft u een declaratie ingediend in de Zorg app of in Mijn VGZ? Dan ontvangt u, indien u hier recht op heeft, binnen 4 werkdagen uw vergoeding. In het geval van een declaratie per post ontvangt u binnen 10 werkdagen, indien u hier recht op heeft, uw vergoeding.


Deze gegevens hebben we nodig

We gaan snel aan de slag met uw declaratie. Dat doen we graag in 1 keer goed. Daarom hebben we deze gegevens van u nodig:

  • Naam, adres en geboortedatum van verzekerde
  • Soort behandeling (inclusief prestatiecode vraagteken )
  • Het bedrag per behandeling
  • De datum van de behandeling
  • Naam en adres van de zorgverlener en praktijk
  • Uniek factuurnummer

Zorgkosten wel of niet declareren?

Ook bij twijfel of de kosten vergoed worden, is het verstandig om de zorgkosten te declareren. Het kan zijn dat een verzekeraar de voorwaarden in uw voordeel interpreteert of dat deze voorwaarden net veranderd zijn en u een vergoeding krijgt wanneer u dit niet verwacht.


Tot wanneer mag ik zorgkosten van mijn zorgverzekering declareren?

Heeft u een naturapolis, dan hoeft u uw zorgkosten (die vergoed worden) nooit te betalen. De rekening gaat dan direct van de zorgverlener naar de verzekeraar.

Bij de combinatiepolis of zorg uit een aanvullende verzekering krijgt u wel te maken met het declareren van zorgkosten. Wettelijk gezien heeft u drie jaar de tijd om een zorgdeclaratie in te dienen.