Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgkosten declareren met de Zorg app

Zorgkosten declareren? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Vaak gaat de factuur van zorgkosten direct naar je zorgverzekering. Maar met een combinatieverzekering, of bij zorg uit de aanvullende verzekering, dien je de rekening vaak zelf voor te schieten. Daarna kun jij de zorgkosten declareren bij jouw verzekeraar.


Zorgkosten declareren met de Zorg app

Je kunt jouw zorgkosten declareren met de UnitedConsumers Zorg app. Log in met je DigiD en declareer jouw zorgkosten gemakkelijk via de app.

In de UnitedConsumers Zorg app kun je daarnaast jouw vergoedingen inzien, je eigen risico bekijken en heb je altijd je zorgpas (EHIC) bij de hand.

UC Zorg App-sfeer

UnitedConsumers Zorg app


Declaratietermijn

Heb jij een declaratie ingediend in de Zorg app of in Mijn VGZ? Dan ontvang je, indien je hier recht op hebt, binnen 4 werkdagen jouw vergoeding. In het geval van een declaratie per post ontvang je binnen 10 werkdagen, indien je hier recht op hebt, jouw vergoeding.


Deze gegevens hebben we nodig

We gaan snel aan de slag met je declaratie. Dat doen we graag in 1 keer goed. Daarom hebben we deze gegevens van jou nodig:

  • Naam, adres en geboortedatum van verzekerde
  • Soort behandeling (inclusief prestatiecode vraagteken )
  • Het bedrag per behandeling
  • De datum van de behandeling
  • Naam en adres van de zorgverlener en praktijk
  • Uniek factuurnummer

Zorgkosten wel of niet declareren?

Ook bij twijfel of de kosten vergoed worden, is het verstandig om de zorgkosten te declareren. Het kan zijn dat een verzekeraar de voorwaarden in jouw voordeel interpreteert of dat deze voorwaarden net veranderd zijn en jij een vergoeding krijgt wanneer je dit niet verwacht.


Tot wanneer mag ik zorgkosten van mijn zorgverzekering declareren?

Heb je een naturapolis, dan hoef jij jouw zorgkosten (die vergoed worden) nooit te betalen. De rekening gaat dan direct van de zorgverlener naar de verzekeraar.

Bij de combinatiepolis of zorg uit een aanvullende verzekering krijg je wel te maken met het declareren van zorgkosten. Wettelijk gezien heb je drie jaar de tijd om een zorgdeclaratie in te dienen.