Zorgverzekering als u zwanger bent

Bent u zwanger? Gefeliciteerd! Er gaat veel veranderen in uw leven. In de zorgverzekering met korting zijn verschillende vergoedingen opgenomen voor zwangere vrouwen. Wij maken het u graag gemakkelijk en hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet. Dit rijtje geldt ook voor de zorgverzekering 2019.

Zwangerschapscursus

Met een zwangerschapscursus krijgt u veel informatie en tips over uw zwangerschap, bevalling en de periode daarna. Uw zorgverzekering vergoedt zwangerschapscursussen die worden georganiseerd door een thuiszorgorganisatie, kraamcentrum, verloskundige(praktijk) of een yogadocent die lid is van de Vereniging Yogaleerkrachten Nederland (VYN).

Bevalling en verloskundige zorg

De basisverzekering vergoedt verloskundige zorg. U krijgt een volledige vergoeding voor een bevalling inclusief voor- en nazorg als u thuis bevalt, of voor een bevalling in het ziekenhuis met medische noodzaak. 

Wilt u in het ziekenhuis bevallen zonder dat dit medisch noodzakelijk is, dan vergoedt VGZ maximaal € 215,- per dag. Heeft u een aanvullende verzekering Aanvullend Goed, Aanvullend Beter, Aanvullend Best of Gezin Uitgebreid Pakket, dan kunt u ook een vergoeding krijgen voor een bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak.

Meld uw zoon of dochter aan bij uw zorgverzekering

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de zorgverzekering van een van de ouders. Schrijf uw zoon of dochter gratis bij op uw polis. 

Kraamzorg

In de basisverzekering is een vergoeding voor kraamzorg opgenomen. De vergoeding is afhankelijk van waar u wilt bevallen. Thuis, in een gecontracteerd geboortecentrum of in het ziekenhuis? Voor kraamzorg thuis of in een geboortecentrum geldt een eigen bijdrage van € 4,40 per uur. Bent u aanvullend verzekerd met Aanvullend Beter, Aanvullend Best of met VGZ Gezin Uitgebreid? Dan krijgt u de eigen bijdrage gedeeltelijk of volledig vergoed.

Kraampakket aanvragen

In het kraampakket van VGZ zit alles wat u nodig heeft in de eerste dagen na de geboorte van uw kindje. U kunt het kraampakket bestellen voor €21,71. Heeft u een aanvullende verzekering Beter, Best of Gezin pakket, dan ontvangt u het kraampakket helemaal gratis. Vraag het pakket aan via 0900 221 31 41 (50 cent per gesprek). 

Meer informatie over uw zorgverzekering

Met pensioen
Uit militaire dienst
Scheiden of uit elkaar
Studenten zorgverzekering
Verhuizen naar Nederland
Collectieve regeling vervalt
Zorgverzekering tot 18 jaar gratis
 

Zorgverzekeraar VGZ
Basis zorgverzekering
Internet zorgverzekering
Aanvullende verzekering
Collectieve zorgverzekering
Tandheelkundige verzekering
Zorgverzekeraars in Nederland

> Alles over zorgverzekeringen 

AWBZ
Mantelzorg
Eigen risico
Zorgtoeslag
Eigen bijdrage
Wet langdurige zorg
Zorgkosten declareren