Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope autoverzekering

Tot € 175,00 besparen op je autoverzekering
Wat is je kenteken?
NL

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijk de goedkoopste autoverzekeringen

Korting

Ontvang 2 maandpremies terug

Besparen

Tot € 175,00 besparen per jaar

UnitedConsumers Pluspakket

Jouw cadeau gratis Pluspakket

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering vergelijken

Wij vergelijken autoverzekeringen van de beste verzekeraars en helpen je zo bij het vinden van een uitstekende en voordelige autoverzekering. De juiste keuze voor jou staat hierbij uiteraard voorop. Jouw auto verdient de beste dekking en jij de laagste premie. Daarom krijg je altijd minimaal 5% korting op een autoverzekering via UnitedConsumers. Zo houd je meer over voor een leuker leven!

Vergelijk mijn autoverzekering

Wij vergelijken autoverzekeringen van de beste verzekeraars:

Autoverzekering vergelijken
Vind de beste deal

Vergelijk UnitedConsumers boog
Beste autoverzekeringen vergelijken

Maandelijks vergelijken wij de beste autoverzekeringen van verschillende autoverzekeraars voor je op basis van prijs en inhoud.

Kies UnitedConsumers boog
Kies autoverzekering

Kies de dekking die aansluit bij je auto en jouw wensen. Je ontvangt direct de beste en goedkoopste autoverzekeringen in één overzicht.

Bespaar UnitedConsumers boog
Besparen op autoverzekering

Bij ons krijg je maandelijks minimaal 5% korting op je autoverzekering en ben je nog beter verzekerd met het gratis Pluspakket. Profiteer nu!

Onze klanten beoordelen ons met een

9,2
9

Al heel veel jaren een vertrouw adres voor [...]

Al heel lang loopt mijn autoverzekering bij UnitedConsumers en nog steeds tot volle tevredenheid. Ik heb af en toe wel eens een offerte [...]

Gert, Epe

Autoverzekering vergelijken
en direct besparen

Bij ons vind je altijd een uitstekende én goedkope autoverzekering. Vergelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar, kies het beste aanbod en bespaar direct op je autoverzekering!

Autoverzekering vergelijken

Kenteken:
NL

Goedkope autoverzekering afsluiten

Je autoverzekering vergelijken op inhoud en prijs

Goedkoopste autoverzekering Uitgebreide autoverzekering Complete autoverzekering
WA
verzekering
WA beperkt casco WA casco
(all risk)
Schade aan anderen
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
Diefstal, joyriding
Ruitschade
Botsing met loslopende dieren of vogels
Natuurrampen (storm e.d.)
Aanrijding, slippen en te water raken
Overige van buiten komende onheilen
Een goede én goedkope autoverzekering
vanaf € 12,-
per maand
vanaf € 14,-
per maand
vanaf € 16,-
per maand

Aanvullende autoverzekering
Voor extra zekerheid

Schadeverzekering inzittenden

Schadeverzekering inzittenden Met een aanvullende verzekering kun je de dekking van je autoverzekering uitbreiden. Een inzittendenverzekering vergoedt schade van de bestuurder en inzittenden, zoals letsel- en zaakschade. Het uitgekeerde bedrag staat gelijk aan de geleden schade tot max. € 1.000.000,-.

Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Je kunt je autoverzekering uitbreiden met een rechtsbijstandsverzekering. Deze autoverzekering komt van pas wanneer je buiten jouw schuld betrokken raakt bij een ongeval. Je krijgt juridische hulp bij materiële schade of letselschade door een verkeersfout van de andere partij.

Cadeau bij autoverzekering

Cadeau bij je autoverzekering Je krijgt een gratis Pluspakket bij je goedkope autoverzekering, zodat je zorgeloos de weg op gaat. Met de gratis verhaalservice helpen wij je bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Bovendien ontvang je jaarlijks een gratis premie-check + een gratis tankkaart, zodat je kunt tanken met korting. Dat is nog eens een voordelige autoverzekering!

Autoverzekering vergelijken

Gratis verhaalservice Gratis verhaalservice
Jaarlijkse premie-check Jaarlijks gratis premie-check
Gratis tankkaart Gratis tankkaart

Mijn UnitedConsumers
jouw persoonlijke omgeving

Een goedkope autoverzekering afsluiten via UnitedConsumers betekent meer overhouden voor een leuker leven. Je bespaart op de premie van jouw autoverzekering en regelt alles omtrent je autoverzekering eenvoudig online. Dat is het voordeel van een autoverzekering via UnitedConsumers!

Bespaartegoed

Bespaartegoed De korting op je autoverzekering storten wij maandelijks in jouw bespaartegoed. Je kunt je bespaartegoed laten uitbetalen of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

Jaarlijkse premie-check

Jaarlijkse premie-check Wij vergelijken jaarlijks je autoverzekering en stellen je op de hoogte als jouw autoverzekering goedkoper kan. Zo weet je zeker dat je altijd de beste en goedkoopste autoverzekering hebt!

Goedkope autoverzekering mét extra voordeel

Een goedkope autoverzekering afsluiten is binnen een paar minuten geregeld. Wil je ook meer overhouden voor een leuker leven? Vul je kenteken in, vergelijk je autoverzekering en bespaar direct!

Goedkope autoverzekering afsluiten

Kenteken:
NL

Top 7 goedkoopste autoverzekeringen
van juli 2024

Elke maand vergelijken wij de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor je. Bekijk in de tabel hieronder de 7 meest voordelige autoverzekeringen van juli 2024.

Autoverzekering vergelijken Dekking Premie
1 ZERO WA autoverzekering € 15,08/mnd
2 Bovemij WA autoverzekering € 15,40/mnd
3 Avéro Achmea WA autoverzekering € 16,38/mnd
4 Avéro Achmea WA autoverzekering € 16,61/mnd
5 Avéro Achmea WA autoverzekering € 21,00/mnd
6 Rhion WA autoverzekering € 21,26/mnd
7 Nationale Nederlanden WA autoverzekering € 21,51/mnd
Deze prijzen zijn gebaseerd op een autoverzekering voor een Toyota Aygo uit 2017 voor een bestuurder van 43 jaar en woonachtig in Groningen. Deze bestuurder rijdt 5.000 km per jaar en heeft 20 opgebouwde schadevrije jaren.

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Je schadevrije jaren vind je terug op de polis van je huidige autoverzekering. Je kunt ook altijd contact opnemen met je huidige autoverzekeraar om je schadevrije jaren op te vragen.

Heb je nog nooit een auto verzekerd op je eigen naam? Dan heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Je begint met het opbouwen van schadevrije jaren op het moment dat je een autoverzekering op je naam hebt staan en geen schade hebt geclaimd.

Je dient zelf je huidige autoverzekering op te zeggen bij je huidige autoverzekeraar. Wij kunnen dit niet voor je doen.

Maak gebruik van de opzeghulp Met onze opzeghulp kun je snel en gemakkelijk je huidige autoverzekering opzeggen. Mogelijk hanteert je huidige verzekeraar hiervoor een opzegtermijn. In dat geval vind je dit terug in de polisvoorwaarden van je autoverzekering. In de meeste gevallen heb je een opzegtermijn van een maand. Het opzeggen van je autoverzekering doe je eenvoudig en gratis met behulp van de opzeghulp. UnitedConsumers maakt gebruik van de service van Opzeggen.nl.

Mijn autoverzekering opzeggen

De meldcode vind je in het kentekenbewijs van je auto. Deze meldcode bestaat uit vier unieke cijfers die overeenkomen met de laatste vier cijfers van het chassisnummer in het frame van je auto. Je kunt de meldcode eventueel ook opvragen bij de RDW. Dit doe je online via de website van de RDW.

De meldcode is belangrijk en heb je nodig bij het afsluiten van je nieuwe autoverzekering.

Het eigen risico van je autoverzekering geldt alleen bij schade die je niet op een ander kunt verhalen. Heb je een WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering? Dan is het eigen risico van toepassing op schade aan je eigen auto die vergoed wordt. Je vindt de hoogte van het eigen risico in de polisvoorwaarden van je autoverzekering. Bij de standaard WA autoverzekering is door jezelf veroorzaakte schade aan de eigen auto niet verzekerd en is het eigen risico dus niet van toepassing.

Wanneer je auto door de schuld van een andere weggebruiker schade oploopt, kan het voorkomen dat je bij een reparatie het eigen risico zelf moet voorschieten. Je kunt dit bedrag dan later verhalen op de tegenpartij.

Eigen risico geldt voor iedere nieuwe schade Als je in één jaar drie keer schade rijdt, kan het dus zo zijn dat je drie keer het maximale eigen risico (volgens je polis) moet betalen.

Nieuwe autoverzekering afsluiten De ingangsdatum van je autoverzekering is de dag dat het kenteken op jouw naam komt te staan. Vanaf dat moment ben je verplicht om de auto te verzekeren.

Overstappen van autoverzekering Loopt je huidige autoverzekering langer dan 1 jaar bij dezelfde verzekeraar? In dat geval kun je de autoverzekering op ieder gewenst moment opzeggen. Houd hierbij wel rekening met een eventuele opzegtermijn van 30 dagen. Zorg ervoor dat de ingangsdatum aansluit op de einddatum van je huidige autoverzekering.

Als je huidige autoverzekering korter dan 1 jaar bij dezelfde verzekeraar loopt, kun je deze beëindigen per einddatum die op je polis staat genoemd. Deze datum dient dan ook de ingangsdatum van de nieuwe autoverzekering te zijn. In beide gevallen kun je jouw huidige autoverzekering zelf opzeggen of gebruikmaken van onze opzeghulp.

Wij storten de korting op je goedkope autoverzekering maandelijks in jouw bespaartegoed in Mijn UnitedConsumers. Je kunt jouw bespaartegoed vervolgens uit laten betalen op je bankrekening of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

A car insurance is required for every resident in the Netherlands who owns a car with a Dutch license plate. We compare different car insurances from different insurers and give you a minimum discount of 5%.

Car insurance Netherlands

Liever persoonlijk contact?

Onze WFT-gecertificeerde medewerkers staan voor je klaar!

Contact
Chat met Puck
Start chat
Antwoord binnen 1 min
WhatsApp
App ons
Start gesprek
Telefoon
Bel ons
040 235 05 60 (lokaal tarief)
Direct een medewerker aan de lijn
Goedkope autoverzekering berekenen

Autoverzekering

Goedkope autoverzekering

  • Vergelijk je autoverzekering
  • Kies de beste en goedkoopste autoverzekering
  • Bespaar tot € 175,00 per jaar!

Zo'n voordelige autoverzekering wil jij toch ook?

Autoverzekering afsluiten

Meer over autoverzekeringen

Besparen op mijn goedkope autoverzekering

Met een goede autoverzekering kom je niet voor verrassingen te staan bij schade of een ongeval. Je wilt uiteraard een uitstekende én goedkope autoverzekering. Hoeveel je voor jouw autoverzekering betaalt, hangt van meerdere factoren af. Wat kun je doen om te besparen op je autoverzekering? Wij geven je handige tips, zodat jouw autoverzekering goedkoop blijft!


Tip 1: Betaal je premie jaarlijks Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt vaak gekozen voor een maandelijkse betaling. Hoewel je op deze manier niet in één keer veel geld kwijt bent aan je autoverzekering, is het vaak voordeliger om voor een jaarbetaling te kiezen. Veel verzekeraars geven namelijk korting op de premie wanneer je kiest voor een jaarbetaling.


Tip 2: Betaal kleine schades zelf Wanneer je een schadeclaim indient bij je autoverzekeraar, heeft dit een effect op je schadevrije jaren. Dit betekent dat de premie van je autoverzekering kan stijgen.  Bij grote schades is het verstandig om een schadeclaim in te dienen, maar voor kleine schades ligt dit anders. Heb je een kleine schade aan je auto en kun je deze zelf betalen? Dan is dit in de meeste gevallen voordeliger. Als je verzekerd bent voor schade aan jouw eigen auto, dan bepaal je uiteraard zelf of je de schade wel of niet claimt bij je autoverzekeraar.

Meer over schade

Tip 3: Kies een passende dekking voor je autoverzekering De juiste dekking voor je auto is belangrijk. Zo weet je namelijk zeker dat je voor de juiste schades verzekerd bent én niet teveel betaalt voor je autoverzekering. Als vuistregel kun je het volgende aanhouden:

  • Auto's tot 5 jaar: WA casco (all risk)
  • Auto's tussen de 5 en 10 jaar: WA beperkt casco
  • Auto's van 10 jaar en ouder: WA autoverzekering

Meer over dekkingen


Tip 4: Verhoog je eigen risico Het eigen risico is een deel van het schadebedrag dat je zelf betaalt. Het eigen risico is geldig bij schades aan je eigen auto, zoals schades die onder de WA beperkt casco en WA casco (all risk) autoverzekeringen vallen. Tijdens het autoverzekering vergelijken raden wij je aan om goed op het eigen risico te letten. Je kunt de polisvoorwaarden naast elkaar leggen en in één oogopslag zien wat je eigen risico is bij verschillende autoverzekeraars.

Meer over eigen risico


Tip 5: Voorkom een dubbele verzekering Controleer altijd of je niet dubbel verzekerd bent. Een dubbele dekking betekent namelijk dubbele kosten. Bij je autoverzekering kun je bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering afsluiten, maar heb je al een losse rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking? Dan hoef je niet voor een aanvullende rechtsbijstandverzekering te kiezen.


Tip 6: Tweede auto verzekeren Heb je een tweede auto gekocht of al een tweede auto in je bezit?  Dan kan het slim zijn om je tweede auto bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Door beide auto's bij dezelfde autoverzekeraar te verzekeren, geniet je van een nog scherpere premie en bespaar je op jouw autoverzekering.


Tip 7: Besparen op brandstof Naast de kosten voor je autoverzekering, zul je ook regelmatig moeten tanken. Het is dus wel zo fijn als je hier op kunt besparen. Bij ons ontvang je altijd een gratis tankkaart bij je goedkope autoverzekering. Met deze tankkaart kun je tanken met korting bij ruim 600 aangesloten tankstations in Nederland. Wel zo fijn!

Goedkope autoverzekering + tankkaart


Tip 8: Autoverzekering vergelijken Of je nu al jaren dezelfde autoverzekering hebt of voor het eerst een autoverzekering afsluit: je autoverzekering vergelijken is altijd verstandig. Jouw premie is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, denk aan: je woonplaats, het automerk, je leeftijd, de dagwaarde van de auto en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Je situatie kan door de jaren heen wijzigen, dus is het slim om jaarlijks je autoverzekering te vergelijken om te kijken of deze nog passend is.

Autoverzekering vergelijken


Vergelijk, kies en bespaar Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor je en zetten het aanbod voor je in één overzicht. Een autoverzekering vergelijken en afsluiten is dus zo geregeld. Bovendien krijg je via ons altijd een extraatje. Wij geven je namelijk een mooie korting op je autoverzekering en je ontvangt gratis het Pluspakket cadeau. Met een goedkope autoverzekering via UnitedConsumers houd je meer over voor een leuker leven!

Vergelijk mijn autoverzekering

Autoverzekering vergelijken

Je kunt altijd gratis jouw autoverzekering vergelijken. Het is bovendien verstandig om te doen. Door je autoverzekering jaarlijks te vergelijken kom je er namelijk direct achter of je huidige premie goedkoper kan en de dekking nog bij je auto past. Of je nu voor het eerst een autoverzekering afsluit of over wilt stappen van autoverzekering: een vergelijking geeft je een goed beeld van de beste en goedkoopste autoverzekering voor jou.


Waar op letten tijdens autoverzekeringen vergelijken? Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden tijdens het vergelijken van je autoverzekering, zoals:

  • Welke dekking past het beste bij je auto?
  • Hoeveel eigen risico vind je acceptabel in het geval van schade?
  • Passen de polisvoorwaarden van de autoverzekeraar bij jouw wensen?
  • Wil je jouw autoverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering?

Jaarlijks een gratis premie-check Als je een autoverzekering afsluit via UnitedConsumers, controleren wij jaarlijks of je autoverzekering goedkoper kan. Deze service noemen we een premie-check. Doordat wij jaarlijks je premie checken, heb jij meer tijd over voor andere leuke dingen in je leven én blijft je autoverzekering goedkoop.

Autoverzekering afsluiten


Goedkope autoverzekering vergelijken Of je nu op zoek bent naar de goedkoopste WA verzekering of de goedkoopste all risk verzekering: wij vinden het voor je. Vul je persoonlijke gegevens in, vergelijk het aanbod en kies de beste deal!

Goedkope autoverzekering vergelijken


Beste autoverzekering vergelijken De duurste autoverzekering is niet altijd de beste autoverzekering. Andersom geldt ook dat de goedkoopste autoverzekering niet de beste autoverzekering hoeft te zijn. Wat voor jou de beste autoverzekering is, hangt af van diverse factoren. Denk aan: je leeftijd, schadevrije jaren, de dagwaarde en de leeftijd van de auto en je financiële situatie.

Beste autoverzekering vergelijken

Dekkingen en aanvullende autoverzekeringen

Bij het afsluiten van je nieuwe autoverzekering kom je voor bepaalde keuzes te staan. We kennen drie soorten dekkingen voor je autoverzekering: WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk). Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je dekking uit te breiden met een aanvullende autoverzekering voor extra zekerheid. Wij lichten de mogelijkheden hieronder aan je toe.


Dekking kiezen Het kiezen van de dekking van je autoverzekering is een persoonlijke keuze. Het is echter wel verstandig om te kijken naar de leeftijd en de dagwaarde van de auto. Hoe ouder de auto en hoe lager de dagwaarde, hoe minder het loont om een uitgebreide (en vaak dure) autoverzekering af te sluiten.

Daarnaast is het verstandig om bij de keuze van je dekking te kijken naar je financiële situatie. Kun je eventuele schades bijvoorbeeld zelf opvangen met je spaargeld of heb je hier geen ruimte voor? Indien je onvoldoende financiële middelen hebt om eventuele schades zelf te betalen, kan een minder uitgebreide autoverzekering een oplossing zijn.

Bij het kiezen van een autoverzekering geldt: hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Het is daarom altijd verstandig om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo zie je in één oogopslag de verschillen in premie.

Vergelijk mijn autoverzekering


WA autoverzekering  De WA autoverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) is de goedkoopste autoverzekering. Bovendien is het verplicht dat je auto minimaal WA verzekerd is. De WA autoverzekering vergoedt alleen schade die je bij anderen veroorzaakt. Het is de goedkoopste autoverzekering die er is en wordt in de meeste gevallen afgesloten voor auto's die ouder zijn dan 10 jaar.

WA autoverzekering kiezen


WA beperkt casco autoverzekering De WA beperkt casco autoverzekering heeft een ruimere dekking dan de WA autoverzekering. Deze autoverzekering biedt niet alleen dekking voor de schade aan anderen. Ook schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld diefstal, ruitschade of door een aanrijding met loslopende dieren wordt vergoed. Schade die je zelf hebt veroorzaakt aan je auto wordt niet vergoed met deze autoverzekering. Een WA beperkt casco autoverzekering is een interessante keuze voor auto's tussen de 5 en 10 jaar oud.

WA beperkt casco kiezen


WA casco (all risk) autoverzekering  Met een WA casco (all risk) autoverzekering ben je zeer uitgebreid verzekerd. Deze autoverzekering heeft de meest ruime dekking en is ook de duurste autoverzekering die je kunt kiezen. Binnen de all risk autoverzekering wordt niet alleen schade aan anderen vergoed, maar ook vrijwel alle schades aan je eigen auto. Een WA casco (all risk) verzekering is vaak een interessante optie voor auto's tot 5 jaar.

WA casco (all risk) kiezen


Dekking autoverzekering vergelijken Je kunt het beste uitgaan van de leeftijd van je auto bij de keuze voor een autoverzekering. De leeftijd van de auto geeft een goede indicatie van de dekking die het beste past bij je auto. Over het algemeen geldt: hoe ouder de auto, hoe lager de dekking van de autoverzekering. Bij ons kun je de beste en meest voordelige autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kies je altijd een goedkope autoverzekering die bij jou past!

Autoverzekering vergelijken


Aanvullende autoverzekeringen Je kunt je autoverzekering uitbreiden met een aanvullende autoverzekering. Hoe meer aanvullende verzekeringen je kiest, hoe hoger de premie van je autoverzekering. In ruil daarvoor ben je wel completer verzekerd. Je kunt je autoverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering of een schadeverzekering inzittenden.

Schadeverzekering inzittenden Een inzittendenverzekering vergoedt schade van de bestuurder en inzittenden, zoals letsel- en zaakschade. Er wordt een bedrag uitgekeerd dat gelijk staat aan de geleden schade tot maximaal € 1.000.000,-.

Rechtsbijstandverzekering Deze aanvullende autoverzekering komt van pas wanneer je buiten jouw schuld betrokken raakt bij een ongeval. Je krijgt juridische hulp bij materiële schade of letselschade door een verkeersfout van de andere partij.

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten

Misschien wil je voor het eerst een autoverzekering afsluiten of wil je overstappen van autoverzekering. In beide gevallen is het wel zo fijn om te weten hoe dit werkt. Wordt je huidige autoverzekering bijvoorbeeld opgezegd en word je automatisch geaccepteerd bij je nieuwe verzekeraar? Wij lichten het hieronder aan je toe.


Overstappen autoverzekering Is je autoverzekering goedkoper bij een andere verzekeraar? Of ben je niet meer te spreken over je huidige autoverzekeraar? Dan kan overstappen een goed idee zijn. Het is daarbij belangrijk dat je rekening houdt met de opzegtermijn van je huidige autoverzekering en jouw autoverzekering opzegt zodra je geaccepteerd bent door de nieuwe verzekeraar.

Opzegtermijn autoverzekering Wil je jouw autoverzekering opzeggen? Dat kan bij de meeste verzekeraars na het eerste jaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je jouw autoverzekering vóór de einddatum beëindigen? Dan kan de verzekeraar kosten in rekening brengen. Als de verzekeraar beëindigingskosten rekent, moeten ze dit in de polisvoorwaarden vermelden. De hoogte van het bedrag hoeft niet vermeld te worden.

Autoverzekering opzeggen Het is belangrijk dat je zelf je huidige autoverzekering opzegt. Met onze opzeghulp kun je snel en gemakkelijk je huidige verzekering opzeggen. Het opzeggen van je autoverzekering doe je eenvoudig en gratis met behulp van onze opzeghulp

Goed om te weten: de einddatum van je huidige autoverzekering is tevens de startdatum van je nieuwe autoverzekering.

Mijn autoverzekering opzeggen


Acceptatie van de autoverzekeraar Je nieuwe autoverzekeraar is niet verplicht om je te accepteren. Dit betekent dat de aanvraag voor een nieuwe autoverzekering niet automatisch goedgekeurd hoeft te worden. Redenen voor de verzekeraar om je af te wijzen zijn bijvoorbeeld: een schadeverleden, fraude of als je premie in het verleden niet (op tijd) betaald is. Houd hier dus rekening mee bij het overstappen naar een nieuwe verzekeraar en zeg je huidige autoverzekering pas op als je geaccepteerd bent door de nieuwe verzekeraar.


Goedkope autoverzekering afsluiten Het afsluiten van een nieuwe, goedkope autoverzekering is simpel. Nadat je je gegevens ingevuld hebt, krijg je direct de beste en goedkoopste autoverzekeringen in één overzicht te zien. Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je naast het kenteken en je persoonlijke gegevens ook de meldcode van de auto nodig. Een nieuwe autoverzekering sluit je al in 6 eenvoudige stappen af:

Stap 1: Gegevens invullen Voor het berekenen van de premie van je autoverzekering, is het belangrijk dat je jouw persoonlijke gegevens invult. Denk aan je geboortedatum en je adresgegevens. Daarnaast is het essentieel dat je het kenteken, aantal schadevrije jaren en aantal gemiddelde kilometers per jaar invult.

Stap 2: Kies de gewenste dekking De volgende stap bij het afsluiten van een autoverzekering is het kiezen voor de juiste dekking: WA autoverzekering, WA beperkt casco of WA casco (all risk).

Stap 3: Autoverzekering vergelijken Je ontvangt de beste en goedkoopste autoverzekeringen in één overzicht. Zo kun je direct jouw autoverzekering vergelijken en het aanbod selecteren dat bij jou past.

Stap 4: Aanvullende autoverzekering kiezen Nadat je de beste en goedkoopste autoverzekering hebt gekozen, kun je de dekking nog uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering en/of schadeverzekering inzittenden voor extra zekerheid.

Stap 5: Gegevens bestuurder en meldcode Bij het afsluiten van een autoverzekering, geef je zelf aan wie de hoofdbestuurder is van het voertuig. Dit wil de verzekeraar graag weten. Bovendien heeft de autoverzekeraar ook de meldcode nodig om je auto te kunnen verzekeren. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer en vind je ook op het tenaamstellingsverslag dat je hebt gekregen toen je het voertuig kocht.

Stap 6: Acceptatievragen en autoverzekering afsluiten Tot slot vul je nog een aantal acceptatievragen in en verstuur je jouw aanvraag. Na het versturen van je aanvraag ben je nog niet direct verzekerd. De verzekeraar moet je namelijk eerst nog accepteren. Je ontvangt vanzelf bericht of je wel of niet geaccepteerd wordt door de autoverzekeraar. Na acceptatie kun je zorgeloos de weg op met je (nieuwe) auto!

Voordelige autoverzekering kiezen


Wegenbelasting wordt automatisch geregeld Zodra een auto op jouw naam staat, ben je verplicht om wegenbelasting te betalen. Je ontvangt hier vanzelf bericht over van de Belastingdienst. Of je nu voor het eerst een auto koopt, je auto verkoopt of een andere auto gekocht hebt: de wijziging wordt automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. Je hoeft hier dus niets voor te doen. De enige actie die je hoeft te ondernemen zodra de auto op jouw naam staat, is het afsluiten van een autoverzekering.

Laatste nieuws, tips en interessante weetjes
over autoverzekeringen

Verhoogd risico op autoschade door extreem weer

Verhoogd risico op autoschade door extreem weer Extreem weer leidt tot een toename van autoschade. Dit blijkt uit de Klimaatschademonitor van het Verbond van Verzekeraars. Wat betekent dit voor jou?

Kosten auto per maand: dit zijn de maandelijkse kosten van je auto

Kosten auto per maand: dit zijn de maandelijkse kosten van je auto De gemiddelde kosten van een auto per maand liggen tussen de € 317,- en € 676,50. Dit betaal je voor o.a. je autoverzekering en wegenbelasting. Lees meer!

Voorlopige dekking auto

Voorlopige dekking auto Met een voorlopige dekking voor jouw auto ben je tijdelijk verzekerd, totdat de verzekeraar je aanvraag definitief accepteert. Lees hier hoe dit werkt!