Goedkope autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringen vandaag 20% goedkoper!
Kenteken
NL

Autoverzekering via UnitedConsumers

Tot € 175,00 besparing per jaar!

Jaarlijks een gratis premie-check

Vergelijk de beste autoverzekeringen

Uw cadeau: een UC Pluspakket

Autoverzekering vergelijken

Wij vergelijken autoverzekeringen en helpen u zo bij het vinden van de beste autoverzekering op inhoud en prijs. De juiste keuze voor u staat hierbij uiteraard voorop. Uw auto verdient de beste dekking en u de laagste premie. Daarom krijgt u altijd minimaal 5% korting op een autoverzekering via UnitedConsumers. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Start vergelijking

Wij vergelijken autoverzekeringen van de volgende verzekeraars:

Autoverzekering vergelijken
Vind de beste deal

Vergelijk

Maandelijks vergelijken wij de beste autoverzekeringen van verschillende autoverzekeraars voor u op basis van prijs en inhoud.

Kies

Kies de dekking die aansluit bij uw auto en uw wensen. U ontvangt direct de beste en goedkoopste autoverzekeringen in één overzicht.

Bespaar

Bij ons krijgt u maandelijks minimaal 5% korting op uw autoverzekering en bent u nog beter verzekerd met het gratis UC Pluspakket. U verdient het!

Onze klanten beoordelen ons met een

9.1
10

goede verzekering lage peijs geen gezijk

ik heb vele jaren een auto verzekering, nooit problemen gehad vele jeren allrisk verzekering gehad mijn auto is nu 8 jaar oud heb nu een [...]

Bertus Vinde, Spijkenisse

Uw autoverzekering
vrijblijvend vergelijken

Benieuwd of uw autoverzekering goedkoper kan? U komt erachter door uw autoverzekering te vergelijken via UnitedConsumers. Vul uw kenteken in, ontvang uw persoonlijke aanbod en start met besparen!

Autoverzekering vergelijken

Kenteken:
NL

Autoverzekering afsluiten

Vergelijk de beste autoverzekeringen op inhoud en prijs

Goedkoopste autoverzekering Uitgebreide autoverzekering Complete autoverzekering
WA
verzekering
WA beperkt casco WA casco
(all risk)
Schade aan anderen
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
Diefstal, joyriding
Ruitschade
Botsing met loslopende dieren of vogels
Natuurrampen (storm e.d.)
Aanrijding, slippen en te water raken
Overige van buiten komende onheilen
Een goede én goedkope autoverzekering
vanaf € 12,-
per maand
vanaf € 14,-
per maand
vanaf € 16,-
per maand

Aanvullende autoverzekering
Voor extra zekerheid

Schadeverzekering inzittenden Met een aanvullende verzekering kunt u uw autoverzekering uitbreiden. Een inzittendenverzekering vergoedt schade van de bestuurder en inzittenden, zoals letsel- en zaakschade. Het uitgekeerde bedrag staat gelijk aan de geleden schade tot max. € 1.000.000,-.

Rechtsbijstandverzekering U kunt uw autoverzekering uitbreiden met een rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering komt van pas wanneer u buiten uw schuld betrokken raakt bij een ongeval. U krijgt juridische hulp bij materiële schade of letselschade door een verkeersfout van de andere partij.

Cadeau bij uw autoverzekering U krijgt een gratis UC Pluspakket bij uw autoverzekering, zodat u zorgeloos de weg op gaat. Met de gratis verhaalservice helpen wij u bij het verhalen van schade op de tegenpartij.  Bovendien ontvangt u jaarlijks een gratis premie-check + een gratis tankkaart, zodat u kunt tanken met korting.

Autoverzekering afsluiten

Gratis verhaalservice
Jaarlijks gratis premie-check
Gratis tankkaart

Mijn UnitedConsumers
uw persoonlijke omgeving

Een autoverzekering afsluiten via UnitedConsumers betekent meer overhouden voor een leuker leven. U bespaart op de premie van uw autoverzekering en regelt alles omtrent uw autoverzekering eenvoudig online. Dat is het voordeel van een autoverzekering via UnitedConsumers!

Persoonlijk bespaartegoed De korting op uw autoverzekering storten wij maandelijks in uw persoonlijke bespaartegoed. U kunt uw korting laten uitbetalen of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

Jaarlijkse premie-check Wij vergelijken jaarlijks uw autoverzekering en stellen u op de hoogte als uw autoverzekering goedkoper kan. Zo weet u zeker dat u altijd de beste en goedkoopste autoverzekering heeft!

Vergelijk & bespaar op uw autoverzekering

Binnen 2 minuten weet u hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering. Vul uw kenteken in, vergelijk verschillende autoverzekeringen en bespaar direct!

Autoverzekering vergelijken

Kenteken:
NL

Goedkoopste autoverzekering
van deze maand

Elke maand vergelijken wij de beste autoverzekeringen voor u. Bekijk in de tabel hieronder de goedkoopste autoverzekeringen van dit moment.

Autoverzekering Dekking Premie
ASR Voordeelpakket WA € 13,54/mnd
ZERO WA € 13,74/mnd
Avero Achmea WA € 14,68/mnd
ASR voordeelpakket WA beperkt casco € 14,72/mnd
Avero Achmea WA beperkt casco € 17,23/mnd
ZERO WA beperkt casco € 17,68/mnd
ASR Voordeelpakket WA casco (all risk) € 22,17/mnd
Avero Achmea WA casco (all risk) € 27,01/mnd
Rhion WA casco (all risk) € 28,00/mnd
Deze prijzen zijn gebaseerd op een autoverzekering voor een Toyota Aygo uit 2015 voor een bestuurder van 41 jaar en woonachtig in Groningen. Deze bestuurder rijdt 5.000 km per jaar en heeft 20 opgebouwde schadevrije jaren.

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Uw schadevrije jaren vindt u terug op de polis van uw huidige autoverzekering. U kunt ook altijd contact opnemen met uw huidige autoverzekeraar om uw schadevrije jaren op te vragen.

Heeft u nog nooit een auto verzekerd op uw eigen naam? Dan heeft u nog geen schadevrije jaren opgebouwd. U begint met het opbouwen van schadevrije jaren op het moment dat u een autoverzekering op uw naam heeft staan en geen schade heeft geclaimd.

U dient zelf uw huidige autoverzekering op te zeggen bij uw huidige autoverzekeraar. Wij kunnen dit niet voor u doen.

Maak gebruik van de opzegservice Met onze opzegservice kunt u snel en gemakkelijk uw huidige autoverzekering opzeggen. Mogelijk hanteert uw huidige verzekeraar hiervoor een opzegtermijn. In dat geval vindt u dit terug in de polisvoorwaarden van uw autoverzekering. In de meeste gevallen heeft u een opzegtermijn van een maand. Het opzeggen van uw autoverzekering doet u eenvoudig en gratis met behulp van de opzegservice. UnitedConsumers maakt gebruik van de service van Opzeggen.nl.

Mijn autoverzekering opzeggen

De meldcode vindt u in het kentekenbewijs van uw auto. Deze meldcode bestaat uit vier unieke cijfers die overeenkomen met de laatste vier cijfers van het chassisnummer in het frame van uw auto. U kunt de meldcode eventueel ook opvragen bij de RDW. Dit doet u online via de website van de RDW.

Het eigen risico van uw autoverzekering geldt alleen bij schade die u niet op een ander kunt verhalen. Heeft u een WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering? Dan is het eigen risico van toepassing op schade aan uw eigen auto die vergoed wordt. U vindt de hoogte van het eigen risico in uw polisvoorwaarden. Bij de standaard WA autoverzekering is door uzelf veroorzaakte schade aan de eigen auto niet verzekerd en is het eigen risico dus niet van toepassing.

Wanneer uw auto door de schuld van een andere weggebruiker schade oploopt, kan het voorkomen dat u bij een reparatie het eigen risico zelf moet voorschieten. U kunt dit bedrag dan later verhalen op de tegenpartij.

Eigen risico geldt voor iedere nieuwe schade Als u in één jaar drie keer schade rijdt, kan het dus zo zijn dat u drie keer het maximale eigen risico (volgens uw polis) moet betalen.

Ik wil een nieuwe auto verzekeren De ingangsdatum van uw autoverzekering is de dag dat het kenteken op uw naam komt te staan. Vanaf dat moment bent u verplicht om de auto te verzekeren.

Ik heb mijn auto al verzekerd Loopt uw huidige autoverzekering langer dan 1 jaar bij dezelfde verzekeraar? In dat geval kunt u de autoverzekering op ieder gewenst moment opzeggen. Houd hierbij wel rekening met een eventuele opzegtermijn van 30 dagen. Zorg ervoor dat de ingangsdatum aansluit op de einddatum van uw huidige verzekering.

Als uw huidige autoverzekering korter dan 1 jaar bij dezelfde verzekeraar loopt, kunt u deze beëindigen per einddatum die op uw polis staat genoemd. Deze datum dient dan ook de ingangsdatum van de nieuwe autoverzekering te zijn. In beide gevallen kunt u uw huidige verzekering zelf opzeggen of gebruikmaken van onze opzegservice.

Wij storten uw korting maandelijks in uw persoonlijke bespaartegoed in Mijn UnitedConsumers. U kunt uw korting vervolgens uit laten betalen op uw bankrekening of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

A car insurance is required for every resident in the Netherlands who owns a car with a Dutch license plate. We compare different car insurances from different insurers and give you a minimum discount of 5%.

Car insurance Netherlands

Liever persoonlijk contact?

Onze WFT-gecertificeerde medewerkers staan voor u klaar!

Bel ons
040 235 05 60 (lokaal tarief)
Direct een medewerker aan de lijn
Mail ons
auto@unitedconsumers.com
Antwoord binnen 1 dag
Ons adres
Luchthavenweg 20
5657EB Eindhoven

Goedkope autoverzekering, maandelijks korting én de beste service!

Dat wilt u toch ook?

Autoverzekering afsluiten

Meer over autoverzekeringen

Besparen op mijn autoverzekering

Met een goede autoverzekering komt u niet voor verrassingen te staan bij schade of een ongeval. U wilt uiteraard de beste autoverzekering voor de laagste prijs. Hoeveel u voor uw autoverzekering betaalt, hangt van meerdere factoren af. Wij lichten de belangrijkste aan u toe en geven u handige tips hoe u kunt besparen op uw autoverzekering.


Leeftijd U kunt er weinig aan doen, maar uw leeftijd heeft invloed op de kosten van uw autoverzekering. Een goedkope autoverzekering afsluiten voor iemand van 18 jaar, is een uitdaging. Door de beperkte ervaring in het autorijden en het bijbehorende risico op schade, is de premie van een autoverzekering voor jongeren hoger.

Vanaf 25 jaar bent u geen beginnend bestuurder meer en wordt het afsluiten van een goedkope autoverzekering makkelijker. Een geruststelling: als u een auto op uw eigen naam heeft staan en geen schade rijdt, bouwt u jaarlijks schadevrije jaren op. Dit zorgt op termijn automatisch voor een goedkopere autoverzekering.


Aantal kilometers Het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt met uw auto heeft invloed op hoe goedkoop u uw auto kunt verzekeren. Minder kilometers per jaar betekent minder kans op schade. En dat loont. Als u jaarlijks minder kilometers rijdt, wordt uw autoverzekering dus goedkoper. Vul het aantal kilometers wel eerlijk in bij het afsluiten van uw autoverzekering. Doet u dit niet, dan kan uw autoverzekeraar dit zien als verzekeringsfraude.

Bereken mijn kilometers

Kenmerken van de auto Het gewicht, het automerk en de dagwaarde van uw auto spelen een grote rol in het bepalen van de kosten van de autoverzekering. Denkt u eraan om een (nieuwe) auto te kopen? U kunt besparen op uw autoverzekering door op de kenmerken van de auto te letten voorafgaand aan de aankoop.

Dagwaarde van de auto De dagwaarde is de waarde van uw auto op dit moment, dus op de dag van vandaag. De dagwaarde van uw auto speelt een rol bij de bepaling van het bedrag dat u uitgekeerd krijgt wanneer de auto total loss is verklaard. De dagwaarde geeft een indicatie wat het ongeveer kost om een vergelijkbare auto te kopen. Hoe lager de dagwaarde, hoe lager de premie. Hoe minder uw autoverzekeraar namelijk hoeft uit te keren.

Dagwaarde berekenen

Kenteken:
NL

Automerk Voor het bepalen van uw premie wordt er gekeken naar de risico's rondom uw automerk. Denk hierbij aan het totaal aantal schadeclaims, (dodelijke) ongelukken en diefstalgevoeligheid van voertuigen van hetzelfde automerk. Duurdere merken om te verzekeren zijn bijvoorbeeld: Volkswagen, Audi en BMW. Goedkopere merken om te verzekeren zijn onder andere: Honda, Suzuki en Hyundai. 

Naast het automerk, is ook de kleur van uw auto bepalend voor uw autopremie. Voor auto's met een donkere kleur wordt vaak een hogere premie gehanteerd.  Dit komt doordat donker gekleurde auto's tijdens de sombere winterdagen slechter zichtbaar zijn dan licht gekleurde auto's. De slechtere zichtbaarheid vergroot de kans op schade en dat resulteert in een duurdere autoverzekering.

Gewicht van de auto Het gewicht van de auto speelt ook mee in de bepaling van de kosten van uw autoverzekering. Op het moment dat u met een lichte auto schade rijdt, zijn de reparatiekosten vaak minder hoog dan schade die gereden wordt met een zwaardere auto. Verzekeraars willen het risico op hoge kosten natuurlijk zo veel mogelijk beperken. Daarom is een autoverzekering voor een lichte auto vaak goedkoper. 


Schadevrije jaren Dit betekent niets anders dan het aantal jaren dat u geen schade heeft gereden. Bij elk jaar dat u geen schade rijdt (of claimt), bouwt u een schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer no-claim korting u krijgt en hoe goedkoper uw autoverzekering dus wordt. Tijdens het vergelijken van autoverzekeringen zijn uw schadevrije jaren dus belangrijk.

Uw schadevrije jaren zijn te vinden in uw meest recente polis. Geef altijd het correcte aantal schadevrije jaren op. Uw verzekeraar controleert, na het ingaan van de verzekering, in Roy-Data of het door u opgegeven aantal schadevrije jaren correct is. Is dit niet het geval? Dan mag de verzekeraar het aantal schadevrije jaren aanpassen. Dit heeft in de meeste gevallen invloed op de kosten van uw autoverzekering.

Bereken mijn schadevrije jaren


Autoverzekering bespaartips Besparen op uw autoverzekering betekent dat u meer overhoudt voor andere leuke dingen in uw leven. Wij geven u enkele bespaartips zodat uw autoverzekering nog goedkoper kan.

Vergelijk uw autoverzekering regelmatig Of u nu al jaren dezelfde autoverzekering heeft of voor het eerst een autoverzekering afsluit: het is altijd verstandig om het aanbod te vergelijken. Uw premie is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, denk aan: uw woonplaats, het automerk, uw leeftijd, de dagwaarde van de auto en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Uw situatie kan door de jaren heen wijzigen, dus is het slim om jaarlijks uw autoverzekering onder de loep te nemen om te kijken of uw dekking nog passend is.

Autoverzekering vergelijken

Uw premie jaarlijks betalen Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt vaak gekozen voor een maandelijkse betaling. Hoewel u op deze manier niet in één keer veel geld kwijt bent aan uw autoverzekering, is het vaak voordeliger om voor een jaarbetaling te kiezen. Veel verzekeraars geven namelijk korting op de premie wanneer u kiest voor een jaarbetaling. Doe er uw voordeel mee!

Betaal kleine schades zelf Wanneer u een schadeclaim indient bij uw verzekeraar, heeft dit een effect op uw schadevrije jaren. Dit betekent dat uw premie kan stijgen. Bij grote schades is het verstandig om een schadeclaim in te dienen, maar voor kleine schades ligt dit anders. Heeft u een kleine schade aan uw auto en kunt u deze zelf betalen? Dan is dit in de meeste gevallen voordeliger. Als u verzekerd bent voor schade aan uw eigen auto, dan bepaalt u uiteraard zelf of u de schade wel of niet claimt bij uw autoverzekeraar.

Meer over schade

Kies een passende dekking De juiste dekking kiezen is belangrijk, want zo komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. U kunt zelfs besparen op uw autoverzekering door de juiste dekking te kiezen. De beste dekking betekent namelijk niet dat het altijd om de hoogste of de duurste dekking gaat. De leeftijd van uw auto en de waarde van uw auto spelen een rol in het bepalen van de dekking die het beste bij uw auto past. Zo weet u zeker dat u niet onder- of oververzekerd bent.

Voorkom een dubbele verzekering Controleer altijd of u niet dubbel verzekerd bent. Een dubbele dekking betekent namelijk dubbele kosten. Bij uw autoverzekering kunt u bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering afsluiten, maar heeft u al een losse rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking? Dan hoeft u niet voor een aanvullende rechtsbijstandverzekering te kiezen.

Tweede auto verzekeren Heeft u een tweede auto gekocht of al een tweede auto in uw bezit?  Dan kan het slim zijn om uw tweede auto bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Door beide auto's bij dezelfde autoverzekeraar te verzekeren, geniet u van een nog scherpere premie en bespaart u op uw autoverzekering.

Besparen op brandstof Naast de autoverzekering bent u ook geld kwijt voor brandstof. Het is dus wel zo fijn als u hier op kunt besparen. Bij ons ontvangt u altijd een gratis tankkaart bij uw nieuwe autoverzekering. Met deze tankkaart kunt u tanken met korting bij ruim 600 aangesloten tankstations in Nederland. Wel zo fijn!

Autoverzekering + gratis tankkaart


Vergelijk, kies en bespaar Wij vergelijken maandelijks de beste autoverzekeringen voor u en zetten het goedkoopste en beste aanbod voor u in een overzicht. Het vergelijken en kiezen van een nieuwe autoverzekering is dus zo geregeld. Door een autoverzekering af te sluiten via ons, krijgt u bovendien altijd een extraatje. Wij geven u namelijk een mooie korting op uw premie en u ontvangt gratis het UC Pluspakket cadeau. Een autoverzekering afsluiten via UnitedConsumers kan u al een besparing opleveren van € 175,00 per jaar. Doe er iets leuks mee!

Vergelijk mijn autoverzekering


Waar op letten tijdens autoverzekeringen vergelijken Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden tijdens het vergelijken van uw autoverzekering, zoals:

  • Welke dekking past het beste bij uw auto?
  • Passen de polisvoorwaarden van de verzekeraar bij uw wensen?
  • Hoeveel eigen risico vindt u acceptabel in het geval van schade?
  • Wilt u uw autoverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering?

Autoverzekering vergelijken

U kunt altijd gratis uw autoverzekering vergelijken. Het is bovendien verstandig om te doen. Door uw autoverzekering jaarlijks te vergelijken komt u er namelijk direct achter of uw huidige premie goedkoper kan en de dekking nog bij uw auto past. Of u nu voor het eerst een autoverzekering afsluit of over wilt stappen van autoverzekering: een vergelijking geeft u een goed beeld van de beste en goedkoopste autoverzekering voor u.


Jaarlijks een gratis premie-check Als u een autoverzekering afsluit via UnitedConsumers, controleren wij jaarlijks of uw autoverzekering goedkoper kan. Deze service noemen we een premie-check. Doordat wij jaarlijks uw premie checken, heeft u meer tijd over voor andere leuke dingen in uw leven én blijft u besparen op uw autoverzekering. U verdient het!

Autoverzekering afsluiten


Goedkope autoverzekering De goedkoopste autoverzekering is de WA verzekering. Deze autoverzekering heeft de minst uitgebreide dekking en dat betekent automatisch dat u minder premie betaalt voor uw autoverzekering. U kunt in onze vergelijker eenvoudig uw persoonlijke aanbod bekijken door uw kenteken, leeftijd, aantal kilometers en uw schadevrije jaren in te vullen.

Goedkope autoverzekering vergelijken


Beste autoverzekering De duurste autoverzekering is niet altijd de beste autoverzekering. Andersom geldt ook dat de goedkoopste autoverzekering ook niet de beste autoverzekering hoeft te zijn. Wat voor u de beste autoverzekering is, hangt af van diverse factoren. Denk aan: uw leeftijd, schadevrije jaren, de dagwaarde en de leeftijd van de auto en uw financiële situatie.

U kunt het beste uitgaan van de leeftijd van uw auto bij de keuze voor een autoverzekering. De leeftijd van de auto geeft een goede indicatie van de dekking die het beste past bij uw auto. Over het algemeen geldt: hoe ouder de auto, hoe lager de dekking van de autoverzekering. Wij helpen u graag bij het kiezen van de beste autoverzekering. Bij ons kunt u namelijk de beste autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kiest u altijd een autoverzekering die bij u past!

Beste autoverzekering vergelijken

Dekkingen en aanvullende autoverzekeringen

Bij het afsluiten van uw nieuwe autoverzekering komt u voor bepaalde keuzes te staan. We kennen drie soorten dekkingen voor uw autoverzekering: WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk). Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om uw dekking uit te breiden met een aanvullende autoverzekering voor extra zekerheid. Wij lichten de mogelijkheden hieronder aan u toe.


WA autoverzekering De WA autoverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) is verplicht in Nederland. Dit betekent dat uw auto minimaal WA verzekerd moet zijn. Uiteraard mag u wel kiezen voor een hogere dekking, zoals WA beperkt casco of WA casco (all risk).

De WA autoverzekering vergoedt alleen schade die u bij anderen veroorzaakt. Het is de goedkoopste autoverzekering die er is en wordt in de meeste gevallen afgesloten voor auto's die ouder zijn dan 10 jaar. Een auto van 10 jaar of ouder heeft over het algemeen een lage dagwaarde, waardoor een WA autoverzekering een goede keuze is. Het is niet rendabel om een auto tegen een hogere dekking te verzekeren bij een lage dagwaarde.

WA autoverzekering kiezen


WA beperkt casco autoverzekering De WA beperkt casco autoverzekering heeft een ruimere dekking dan de WA verzekering. Deze autoverzekering biedt niet alleen dekking voor de schade aan anderen. Ook schade aan uw eigen auto door bijvoorbeeld diefstal, ruitschade of door een aanrijding met loslopende dieren wordt vergoed. Schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw auto wordt niet vergoed met deze autoverzekering. Een WA beperkt casco autoverzekering is een interessante keuze voor auto's tussen de 5 en 10 jaar oud.

WA beperkt casco kiezen


WA casco (all risk) autoverzekering De naam zegt het al: met een WA casco (all risk) autoverzekering bent u zeer uitgebreid verzekerd. Deze autoverzekering heeft de meest ruime dekking, maar is ook de duurste autoverzekering die u kunt kiezen. Binnen de all risk autoverzekering wordt niet alleen schade aan anderen vergoed, maar ook vrijwel alle schades aan uw eigen auto. Een WA casco (all risk) verzekering is vaak een interessante optie voor auto's tot 5 jaar of oudere auto's met een zeer hoge dagwaarde.

WA casco (all risk) kiezen


Dekking kiezen Het kiezen van de dekking van uw autoverzekering is een persoonlijke keuze. Het is echter wel verstandig om te kijken naar de leeftijd en de dagwaarde van de auto. Hoe ouder de auto en hoe lager de dagwaarde, hoe minder het loont om een uitgebreide (en vaak dure) autoverzekering af te sluiten.

Daarnaast is het verstandig om bij de keuze van uw dekking te kijken naar uw financiële situatie. Kunt u eventuele schades bijvoorbeeld zelf opvangen met uw spaargeld of heeft u hier geen ruimte voor? Indien u onvoldoende financiële middelen heeft om eventuele schades zelf te betalen, kan een minder uitgebreide autoverzekering een oplossing zijn.

Bij het kiezen van een autoverzekering geldt: hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Het is daarom altijd verstandig om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo ziet u in één oogopslag de verschillen in premie.

Vergelijk mijn autoverzekering


Aanvullende autoverzekeringen U kunt uw autoverzekering uitbreiden met een aanvullende autoverzekering. Hoe meer aanvullende verzekeringen u kiest, hoe hoger de premie is die u betaalt aan de verzekeraar. In ruil daarvoor bent u wel completer verzekerd.  U kunt uw autoverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering of een schadeverzekering inzittenden.

Schadeverzekering inzittenden Een inzittendenverzekering vergoedt schade van de bestuurder en inzittenden, zoals letsel- en zaakschade. Er wordt een bedrag uitgekeerd dat gelijk staat aan de geleden schade tot maximaal € 1.000.000,-.

Rechtsbijstandverzekering Deze verzekering komt van pas wanneer u buiten uw schuld betrokken raakt bij een ongeval. U krijgt juridische hulp bij materiële schade of letselschade door een verkeersfout van de andere partij.

Autoverzekering afsluiten

Overstappen autoverzekering

Als u overstapt van autoverzekering, dan is het wel zo fijn om te weten hoe dit precies in zijn werk gaat. Wordt uw huidige autoverzekering bijvoorbeeld opgezegd en wordt u automatisch geaccepteerd bij uw nieuwe verzekeraar? Wij geven u meer informatie over het overstappen van autoverzekering.


Opzegtermijn Wanneer u een autoverzekering gaat afsluiten, verzekert u uw auto voor een periode van één jaar. Na dat jaar kunt u de autoverzekering verlengen of opzeggen. Als u tevreden bent over uw autoverzekering, hoeft u niets te doen. De verzekering wordt dan automatisch verlengd. Wilt u uw autoverzekering opzeggen, dan kan dat bij de meeste verzekeraars na het eerste jaar met een opzegtermijn van 30 dagen.


Opzegkosten autoverzekering Als uw huidige autoverzekering korter dan 1 jaar bij dezelfde verzekeraar loopt, kunt u deze beëindigen per einddatum die op uw polis staat genoemd. Wilt u uw autoverzekering vóór de einddatum beëindigen? Dan kan de verzekeraar kosten in rekening brengen. Als de verzekeraar beëindigingskosten rekent, moeten ze dit in de polisvoorwaarden vermelden. De hoogte van het bedrag hoeft niet vermeld te worden.


Autoverzekering opzeggen Heeft u een nieuwe autoverzekering gevonden en wilt u overstappen? Dan moet u zelf uw huidige autoverzekering opzeggen. Wij kunnen dit niet voor u doen. Het is belangrijk dat u uw huidige autoverzekering tijdig opzegt, om dubbele kosten te voorkomen. Let wel op dat u uw huidige autoverzekering pas opzegt als u voor uw nieuwe autoverzekering geaccepteerd bent.

Maak gebruik van de opzegservice Met onze opzegservice kunt u snel en gemakkelijk uw huidige verzekering opzeggen. Mogelijk hanteert uw huidige verzekeraar hiervoor een opzegtermijn. U vindt dit dan terug in de polisvoorwaarden. In de meeste gevallen heeft u een opzegtermijn van 30 dagen. Het opzeggen van uw autoverzekering doet u eenvoudig en gratis met behulp van onze opzegservice. 

Goed om te weten: de einddatum van uw huidige autoverzekering is tevens de startdatum van uw nieuwe autoverzekering.

Mijn autoverzekering opzeggen


Geen acceptatieplicht Uw nieuwe autoverzekeraar is niet verplicht om u te accepteren. Dit betekent dat de aanvraag voor een nieuwe autoverzekering niet automatisch goedgekeurd hoeft te worden. Redenen voor de verzekeraar om u af te wijzen zijn bijvoorbeeld: een schadeverleden, fraude of als uw premie in het verleden niet (op tijd) betaald is. Houd hier dus rekening mee bij het overstappen naar een nieuwe autoverzekering en zeg uw huidige autoverzekering pas op als u geaccepteerd bent door de nieuwe verzekeraar.


Autoverzekering afsluiten In 6 stappen sluit u al een nieuwe autoverzekering af. Wij leggen uit hoe het werkt:

Stap 1: Gegevens invullen Voor het berekenen van uw premie, is het belangrijk dat u uw persoonlijke gegevens invult, zoals uw geboortedatum en uw adresgegevens. Daarnaast is essentieel dat u de juiste hoeveelheid schadevrije jaren en het gemiddelde aantal gereden kilometers per jaar invult.

Stap 2: Kies de gewenste dekking De volgende stap bij het afsluiten van een autoverzekering is het kiezen voor de juiste dekking: WA, WA beperkt casco of WA casco (all risk).

Stap 3: Aanvullende autoverzekering kiezen U kunt uw dekking uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering en/of schadeverzekering inzittenden voor extra zekerheid en dekking.

Stap 4: Afsluiten en acceptatie Om de nieuwe autoverzekering af te sluiten, vult u de acceptatievragen in en verzendt u uw aanmelding.  Na uw aanmelding ontvangt u bericht van de nieuwe verzekeraar of u wel of niet geaccepteerd wordt voor de autoverzekering.

Stap 5: Opzeggen Zeg uw huidige autoverzekering op bij de verzekeraar nadat u geaccepteerd bent door de nieuwe verzekeraar. U kunt hiervoor gebruikmaken van onze opzegservice.

Stap 6: Besparen Uw nieuwe autoverzekering gaat in op de door u gewenste startdatum. Vanaf nu bespaart u op uw autoverzekering en houdt u meer over voor een leuker leven!

Mijn auto verzekeren

Laatste nieuws, tips en interessante weetjes
over autoverzekeringen

Autoverzekering goedkoop houden: zo doet u dat!

Autoverzekering goedkoop houden: zo doet u dat! Een auto rijden is duur. Telkens komen de kosten voor brandstof en de autoverzekering terug. Uw autoverzekering goedkoop houden? [...]

Besparen op uw autoverzekering? Dit zijn onze 5 bespaartips

Besparen op uw autoverzekering? Dit zijn onze 5 bespaartips U kunt flink besparen op uw autoverzekering. Mooi, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Hoe u dit doet? Wij [...]

Autoverzekering afsluiten in 6 stappen

Autoverzekering afsluiten in 6 stappen Wist u dat u heel gemakkelijk zelf een autoverzekering online kunt afsluiten? Deze 6 stappen helpen u op weg!

Terug naar boven