Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Auto wassen en poetsen: in 4 stappen naar een schone auto

De auto poetsen is een klusje waar u misschien weinig zin in heeft. Toch is de auto reinigen onderdeel van goed onderhoud. Met ons stappenplan heeft u binnen no-time weer een blinkende bolide!

 

Auto reinigen: benodigdheden

Even de auto door de wasstraat rijden - het is een snelle en makkelijke oplossing voor een schone auto. U kunt bij talloze pompstations in Nederland de auto wassen. Het kost wel wat, maar dan hoeft u het tenminste niet zelf te doen. Toch is het zonde, want de auto reinigen is hartstikke makkelijk én u bespaart er geld mee. U heeft de volgende autopoetsmiddelen nodig:

  • Thee- of droogdoek.
  • Tuinslang of hogedrukspuit.
  • Autoshampoo: geen afwasmiddel, want dit is slecht voor de lak.
  • Twee emmers: een emmer met spoelwater en een emmer met sop.
  • Microfiber washandschoen: geen spons, want hier hoopt het vuil in op.

 

Auto wassen: vuil verwijderen

Allereerst moet u het vuil met de hogedrukspuit of tuinslang van de auto afspuiten. Vervolgens kunt u de auto reinigen met een speciale shampoo. Gebruik één emmer sop en één emmer met spoelwater - dat is het makkelijkste en zo houdt u het sop schoon. Spuit de auto af en droog na met een thee- of droogdoek.

De auto wassen zonder water? Dat kan! Niet alleen is het milieuvriendelijk, maar ook erg makkelijk. Het grote voordeel is dat u de auto overal kunt wassen. Hoe werkt dit dan? Behandel de auto met een speciale spray in een sproeiflacon. Wrijf het vuil met een microvezeldoek van de auto af en uw auto blinkt weer.

Tip: boomhars en/of vogelpoep verwijderen? Leg een nat stuk wc-papier op de vlek en laat een paar minuten inweken op de auto. Haal het wc-papier er na een paar minuten af en de vlek weekt los. Wrijf niet met het wc-papier over de vogelpoep. Dit zorgt voor krassen.


 

Auto poetsen: de ruiten en velgen reinigen

De romp van uw auto poetsen is maar een deel van de totale was- en poetsbeurt. Op de velgen en ruiten zit meestal (hardnekkig) vuil en het is belangrijk dat u deze niet vergeet tijdens het schoonmaken van de auto.

Velgen

Velgen van de auto reinigen is vaak lastig, omdat er vaak resten remstof op de velgen zit. Spoel de velgen eerst af met een hogedrukspuit. Behandel de velgen daarna met velgenreiniger en schrob hardnekkig vuil weg met een velgenborstel. Spoel goed na met water, droog de velgen af met een thee- of droogdoek en behandel met velgenwax. 

Ruiten

Autoruiten schoonmaken doet u met sopje van afwasmiddel en water. Gebruik een microfiber washandschoen tijdens het reinigen van de ramen. Was de ruiten na met een zeem en droog de ramen met een thee- of droogdoek. Wilt u ook de binnenkant van de autoruiten schoonmaken? U kunt bij diverse winkels of tankstations speciale glasdoekjes kopen. Makkelijk en effectief. 


 

Auto schoonmaken: de afwerking

Gebruik autopoets of autowas als finishing-touch! Dit beschermt de lak van de auto tegen vocht, UV-straling en vuil. Een auto waxen is vrij simpel: insmeren, laten inwerken en uitpoetsen. Gebruik niet teveel autowas, want dit kan zorgen voor vlekken op de lak.


Aanbevolen voor u


Onderhoud homepage

Terug naar boven