Auto wassen en schoonmaken in 3 simpele stappen!

Goed voor uw auto zorgen is belangrijk, en daar hoort het wassen van uw auto bij. Toch blijft uw auto poetsen een klusje waar u tegenop ziet. Wees gerust, want dankzij onze 3 simpele stappen heeft u binnen no-time een blinkende bolide - en is uw auto weer blij!

 

 

Auto wassen: zo kunt u uw auto schoonmaken

Even de auto poetsen door lekker door de wasstraat te rijden - het is een snelle en makkelijke oplossing voor een schone auto. U kunt bij talloze pompstations in Nederland de auto wassen. Het kost wel wat, maar dan hoeft u het tenminste niet zelf te doen.

Maar waarom zou u geld uitgeven aan wasstraten, terwijl u uw auto binnen een handomdraai kunt schoonmaken? Uw eigen auto reinigen is hartstikke makkelijk, en door het zelf te doen bespaart u geld waardoor u meer overhoudt voor een leuker leven!

Checklist auto wassen benodigdheden

Om uw auto te wassen heeft u de volgende autopoetsmiddelen nodig:

  • Een thee- of droogdoek
     
  • Tuinslang of hogedrukspuit
     
  • Autoshampoo en twee emmers
     
  • Microfiber washandschoen - geen spons

 

Stap 1: Auto wassen en vuil verwijderen

Uw auto reinigen begint bij het vuil met de hogedrukspuit of tuinslang van de auto af te spuiten. Vervolgens kunt u de auto reinigen met een speciale shampoo. Gebruik één emmer sop en één emmer met spoelwater - dat is het makkelijkste en zo houdt u het sop schoon. Spuit de auto af en droog na met een thee- of droogdoek.

De auto wassen zonder water? Dat kan! Niet alleen is het milieuvriendelijk, maar ook erg makkelijk. Het grote voordeel is dat u de auto overal kunt wassen. Hoe werkt dit dan? Behandel de auto met een speciale spray in een sproeiflacon. Wrijf het vuil met een microvezeldoek van de auto af en uw auto blinkt weer.

Tip: boomhars en/of vogelpoep verwijderen? Leg een nat stuk wc-papier op de vlek en laat een paar minuten inweken op de auto. Haal het wc-papier er na een paar minuten af en de vlek weekt los. Wrijf niet met het wc-papier over de vogelpoep. Dit zorgt voor vervelenede krassen, waardoor u de auto moet laten polijsten.


 

Stap 2: Auto poetsen, de ruiten en velgen reinigen

De romp van uw auto poetsen is maar een deel van de totale was- en poetsbeurt. Op de velgen en ruiten zit meestal (hardnekkig) vuil en het is belangrijk dat u deze niet vergeet tijdens het schoonmaken van de auto.

Velgen reinigen

De velgen reinigen van de auto is vaak lastig, omdat er vaak resten remstof op de velgen zit. Spoel de velgen eerst af met een hogedrukspuit. Behandel de velgen daarna met velgenreiniger en schrob hardnekkig vuil weg met een velgenborstel. Spoel goed na met water, droog de velgen af met een thee- of droogdoek en behandel met velgenwax. 

Ruiten

Autoruiten schoonmaken doet u met sopje van afwasmiddel en water. Gebruik een microfiber washandschoen tijdens het reinigen van de ramen. Was de ruiten na met een zeem en droog de ramen met een thee- of droogdoek. Wilt u ook de binnenkant van de autoruiten schoonmaken? U kunt bij diverse winkels of tankstations speciale glasdoekjes kopen. Makkelijk en effectief. 


 

Stap 3: Auto schoonmaken en de afwerking

Gebruik autopoets of auto was als finishing-touch! Dit beschermt de lak van de auto tegen vocht, UV-straling en vuil. Een auto waxen is vrij simpel: insmeren, laten inwerken en uitpoetsen. Gebruik niet teveel auto was, want dit kan zorgen voor vlekken op de lak.

Auto was: welke kiest u?

Heeft u nog geen auto was in huis? Dan staat u waarschijnlijk binnenkort voor een schap vol met opties - alsof u voor uzelf in de supermarkt een shampoo uit moet kiezen. Er zijn allerlei soorten auto was verkrijgbaar, in verschillende soorten, maten, kleuren en geuren. Maar welke kunt u het beste kiezen?

Topgear.nl heeft voor u getest welke wax het beste is. Kiest u voor een auto was, dan kunt u volgens hen beter geen goedkope rommel kopen. Volgens hen komt het merk Turtle verrassend goed uit de test. Maar u kunt zich uiteraard ook laten adviseren door de expert waar u de wax koopt! 


 

Autostoelen reinigen: het interieur van de auto schoonmaken

Een schone auto stopt natuurlijk niet bij prachtige, blinkende laklaag. Wilt u echt goed uw auto poetsen? Dan is een schoon interieur net zo belangrijk! Wilt u graag tips om uw autostoelen te reinigen? Wij helpen u!

Autostoelen reinigen


Aanbevolen voor u


Onderhoud homepage

Terug naar boven