Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Auto onderhoud: de beste tips

Een goed onderhouden auto hoeft minder vaak te worden gerepareerd. Dat scheelt geld en het is beter voor het milieu. Wist u dat u veel onderhoud zelf kunt verrichten? Om u een handje te helpen, hebben we de beste tips voor auto onderhoud op een rijtje gezet.

Naast een goed onderhouden auto wilt u natuurlijk verzekerd zijn van een goede autoverzekering. Bij UnitedConsumers vindt u een goede èn goedkope autoverzekering met 5% extra korting op uw premie.

Ja, ik wil een goedkope autoverzekering

Uw auto onderhouden kunt u zelf

Met onze handige tips wordt het onderhoud aan uw auto een makkie.

Lees naast ondertaande tips ook onze tips om uw auto winterklaar te maken.

Auto wassen

Een abonnement op de carwash is niet nodig. Met onze tips kunt u eenvoudig zelf uw auto wassen.

Ruitenwissers vervangen

Versleten ruitenwissers trekken strepen over de ruit en verminderen zo het zicht. Werken uw ruitenwissers niet goed meer, dan moeten de ruitenwissers vervangen worden.

Distributieriem laten vervangen

De distributieriem zorgt ervoor dat de motor goed loopt. Van een versleten distributieriem merkt u meestal niets. Toch moet de distributieriem op tijd vervangen worden.

Koelvloeistof bijvullen

Koelvloeistof houdt de motor op temperatuur. Bij te weinig koelvloeistof kan de motor oververhit raken. U controleert het koelvloeistofniveau eens per maand.

Oliepeil controleren

Olie smeert de motor. Bij een te laag oliepeil kan de motor vastlopen. Daarom is het belangrijk dat u minstens één keer per maand het oliepeil controleert. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste motorolie gebruikt, anders kan dit schadelijk zijn voor de auto.

Autolampen vervangen

Werkt uw autoverlichting niet meer? Een defecte autolamp moet zo snel mogelijk vervangen worden.

Bandenspanning controleren

Wist u dat de druk in uw autobanden in een maand met 0.2 bar afneemt? Een goede bandenspanning is belangrijk voor de levensduur van de band en voor uw eigen veiligheid.