Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Aangifte na autoschade

Soms moet u na autoschade aangifte doen bij de politie. Aangifte autoschade komt voor als de veroorzaker van autoschade onbekend is of geen verzekering heeft. U gaat dan eerst naar de politie om aangifte te doen. Vervolgens kunt u aanspraak maken op een vergoeding voor de geleden autoschade.

Wanneer aangifte van autoschade?

Heeft u schade door een onverzekerde of onbekende bestuurder? Dan moet u aangifte doen bij de politie. Zowel doorrijden na het veroorzaken van schade als onverzekerd rondrijden is strafbaar. In sommige gevallen kunt u vervolgens een claim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Lees hieronder de voorwaarden waar u aan moet voldoen voor het indienen van een claim.

Hoe aangifte doen van autoschade bij de politie

Voordat u een claim kunt indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer is het belangrijk dat u aangifte doet van de aanrijding en/of schade bij de politie. Pas dan kan het Waarborgfonds Motorverkeer de claim in behandeling nemen. Aangifte kunt u op verschillende manieren doen:

Wat heeft u nodig voor aangifte autoschade

Het is belangrijk om bij aangifte van een aanrijding of autoschade zo goed mogelijk te herinneren wat er is gebeurd. Denk daar dus goed over na en vertel altijd het eerlijke verhaal. Breng van tevoren de schade goed in kaart. Het is ook belangrijk uw paspoort/identiteitskaart, rijbewijs en autodocumenten bij de hand te hebben.

Voorwaarden claim Waarborgfonds Motorverkeer

Het Waarborgfonds Motorverkeer is speciaal bedoeld voor gedupeerde van autoschade door een onbekende of onverzekerde tegenpartij. Om aanspraak te maken moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. We zetten ze hieronder voor u op een rij:

  • De dader is doorgereden en niet bekend
  • De verzekeraar van de tegenpartij is failliet
  • Het motorvoertuig van de tegenpartij is gestolen
  • Het motorvoertuig van de tegenpartij is onverzekerd
  • De tegenpartij is onverzekerd door gewetensbezwaren

Doe de Schade Zonder Dader Check

Belangrijke zaken om op te letten

U kunt na de aangifte van autoschade alleen een claim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer als het gaat om een motorvoertuig. Dat is bijvoorbeeld een auto, motor, scooter, brommer, segway of elektrische fiets. Een winkelwagentje of gewone fiets is bijvoorbeeld geen motorvoertuig.