Materiele schade

Schade aan uw auto noemen we materiële schade. Deze schade kan zijn ontstaan door een aanrijding, of door onvoorziene zaken zoals een storm of een hagelbui. Maak hier meteen een schademelding van.

Schade door een aanrijding

Als er schade is ontstaan door een aanrijding, moet u altijd het schadeformulier invullen. Als er een andere auto bij betrokken is, vult de andere partij het schadeformulier ook in. Stuur dit formulier zo snel mogelijk op. Wij helpen u weer op weg.

Neem altijd contact op met UnitedConsumers als u schade heeft opgelopen. Wij zorgen ervoor dat uw autoverzekering snel op de hoogte is zodat u zo snel mogelijk weer op weg kunt. Voor alle soorten schade kunt u bij ons terecht.

Oppervlakkige schade: blikschade

Tijdens een aanrijding ontstaat er meestal blikschade. De auto is dan beschadigd, maar kan nog wel rijden. In dit geval blijft u niet op de plek van het ongeval staan, maar rijdt u naar een parkeerplaats. Bij blikschade hoeft de politie het ongeval niet te beoordelen, een volledig ingevuld schadeformulier is dan voldoende. Let wel op de volgende zaken:

  • Er is geen sprake van letselschade.
  • Het mogelijk en veilig om verder te rijden.
  • Bent u onzeker of de veiligheid? Bel dan de hulpdiensten.

U kunt uw auto laten repareren bij een van de aangesloten herstelbedrijven. Neem contact met ons op als u snel wilt weten welke herstelbedrijven dit in uw geval zijn.

Total loss

Na een aanrijding kan uw auto total loss verklaard worden. Dat betekent dat de kosten voor herstel hoger zijn dan de waarde van de auto. Een schade-expert beoordeelt de dagwaarde en de verzekerde waarde van de auto en de kosten van het herstel. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk informatie over onderhoud en reparaties aan uw auto bij zich heeft.

Uw auto kan op twee manieren total loss verklaard worden:

  • Economisch total loss
  • Technisch total loss

Economisch total loss

De auto kan wel nog rijden, maar het is financieel niet rendabel om de schade te herstellen.

Technisch total loss

Het is niet meer mogelijk de schade te herstellen. De auto heeft te veel schade opgelopen door bijvoorbeeld brand of water.

Autoverzekering afsluiten

Doe de Premie-Check om autoverzekeringen te vergelijken en sluit een goedkope autoverzekering af. U krijgt 5% extra groepskorting op uw premie.

Lees meer over

Stappenplan bij een aanrijding
Veilig autorijden in de herfst
Auto wegslepen na schade
Diefstal en inbraak
Waarborgfonds
Ruitschade

> Alles over autoverzekeringen