Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Blikschade

Blikschade aan uw auto noemen we ook wel materiële schade. Deze schade kan ontstaan door een- of tweezijdige ongelukken of door onverwachte situaties als een storm of een hagelbui. Maak van blikschade meteen een schademelding.

Blikschade door een aanrijding

Als blikschade ontstaat door een aanrijding, moet u altijd het schadeformulier invullen. Als er een andere auto bij betrokken is, vult de andere partij het schadeformulier ook in. Stuur dit formulier zo snel mogelijk naar ons op, dan helpen wij u weer op weg.

Tegenwoordig kunt u het schadeformulier ook online invullen. Via de website Mobielschademelden.nl kunt u gemakkelijk het formulier invullen en direct doorzetten naar uw verzekeraar. Let goed op: neem altijd contact op met UnitedConsumers als u blikschade heeft opgelopen. Wij zorgen ervoor dat uw autoverzekeraar direct op de hoogte is.

Oppervlakkige schade: blikschade

Tijdens een aanrijding ontstaat er vaak blikschade. De auto is dan beschadigd, maar kan nog wel rijden. In dit geval blijft u niet op de plek van het ongeval staan, maar zoekt u eerst naar een parkeerplaats. Bij blikschade hoeft de politie het ongeval niet te beoordelen. Een volledig ingevuld schadeformulier is dan voldoende. Let wel op de volgende zaken:

  • Er is geen sprake van letselschade.
  • Het mogelijk en veilig om verder te rijden.
  • Bent u onzeker over de veiligheid? Bel dan de hulpdiensten.

Kunt u niet verder rijden met uw auto? Dan kan het nodig zijn om uw auto te laten wegslepen.

Auto repareren

U kunt uw auto laten repareren bij een van de aangesloten herstelbedrijven. Neem contact met ons op als u snel wilt weten welke herstelbedrijven bij u in de buurt zitten. Ook op de Verzekeraarshulpkaart, onderdeel van uw groene kaart, staan ook twee mogelijke herstelbedrijven in uw regio.

VIP Schadeherstel

U kunt ook gebruikmaken van onze VIP service. Met deze service wordt u al het werk uit handen genomen. U krijgt hier de volgende voordelen ten opzichte van een reparatie bij een regulier schadeherstelbedrijf:

  • Digitaal inzicht in de status van uw schadeherstel
  • Gratis vervangend vervoer tijdens de reparatie
  • Intake op een locatie en tijdstip die u uitkomt
  • Uw auto wordt opgehaald en teruggebracht
  • 7 jaar garantie op de reparatie

Wilt u gebruikmaken van onze VIP service? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kunnen u verder helpen en uw schadeclaim indienen.

Kosten blikschade vergoeding

Ontstaat er blikschade aan uw auto? Dan is de kans groot dat u kosten moet maken om de schade te repareren. Een reparatie van een auto kost al snel een hoop geld, dus een goede verzekering is heel belangrijk. Of u de reparatiekosten voor de blikschade vergoed krijgt, hangt af van uw dekking. Hieronder ziet u met welke dekking u een vergoeding krijgt als uzelf blikschade veroorzaakt.

vergoeding materiële blikschade
Soort dekking WA-verzekering  Beperkt casco   All Risk verzekering
Vergoeding blikschade
 
 
 

Blikschade en schadevrije jaren

Als de blikschade wordt vergoed vanuit uw Beperkt casco- of All Risk verzekering dan heeft dit gevolgen voor uw schadevrije jaren. Voor iedere schade die u claimt valt u terug in schadevrije jaren, ongeacht de hoogte van het schadebedrag. Dus ook voor blikschade geldt dat u een trede zakt op de bonus-malusladder

Blikschade en toestemming verzekeraar

De kosten voor blikschade kunnen erg uiteenlopen. Gaat het om een kleine kras, deuk of scheur in de bumper? Of is uw hele zijkant in elkaar gedrukt tijdens een ongeluk? In alle gevallen is het belangrijk dat u de schade direct doorgeeft aan de verzekeraar.

Als de verzekeraar het bedrag te hoog vindt, wordt een schade-expert ingeschakeld. Zorg dat u akkoord gaat met het vastgestelde schadebedrag voordat u de auto laat repareren. Zo voorkomt u verrassingen.

Expertise bij autoschade

In Nederland is bij wet geregeld dat het schadebedrag objectief wordt vastgesteld. Brengt u de auto naar de garage voor een reparatie van blikschade? Dan geeft de monteur een indicatie van het schadebedrag. De verzekeraar heeft daarbij altijd het recht om een expert in te schakelen, omdat de hoogte van het schadebedrag per situatie verschilt.

Uw auto total loss door blikschade

In sommige gevallen is de materiële schade zo groot dat de auto niet meer te repareren is. In dat geval wordt de auto total loss verklaard. Dat betekent dat de kosten voor herstel hoger zijn dan de waarde van de auto. Een schade-expert beoordeelt de dagwaarde en de verzekerde waarde van de auto en de kosten van het herstel. Alles weten over total loss en de gevolgen? Lees hier meer.