Contact
Mijn UnitedConsumers

Kosten autoverzekering: wat is de prijs van een autoverzekering?

Wat kost een autoverzekering? Dat is een goede vraag! De kosten van een autoverzekering verschillen namelijk per persoon. Zo kunnen de kosten van een autoverzekering voor u lager zijn dan voor een ander.

Bent u benieuwd naar de kosten van uw autoverzekering?

Bereken mijn voordeel

Nú met 20% korting!

 
wat kost een autoverzekering

 

Kosten autoverzekering

Gemiddeld kost een autoverzekering € 75,- per maand. U moet minstens op € 30,- á € 40,- per maand rekenen, maar dit bedrag kan oplopen tot meer dan € 100,- per maand. De kosten van een autoverzekering verschillen per verzekeraar en per persoon. Dit is onder andere afhankelijk van de de dekking, het aantal schadevrije jaren en de waarde van de auto. 


Kosten autoverzekering berekenen

De kosten van uw autoverzekering berekenen binnen 2 minuten? Bij ons kan dat! Wij vergelijken maandelijks de kosten van autoverzekeringen bij verschillende autoverzekeraars. Zo kiest u altijd voor de beste deal.

Wat kost een autoverzekering?


NL

Binnen 2 minuten berekend!


 

Kosten autoverzekering bepalen

De prijs van een autoverzekering wordt berekend op basis van verschillende factoren. Autoverzekeraars bepalen namelijk de hoogte van uw autopremie op basis van hoe groot het risico is op autoschade. De kosten van uw autoverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren.


leeftijd kosten autoverzekering  Uw leeftijd

Uw leeftijd heeft invloed op de kosten van uw autoverzekering. Verzekeraars gaan er namelijk van uit dat een jonge bestuurder meer kans op schade loopt dan een ervaren bestuurder. Daarom zijn de kosten van een autoverzekering voor jonge bestuurders (tot 24 jaar) vaak hoger. 


woonplaats kosten autoverzekering  Uw woonplaats

Verzekeraars kijken ook naar uw woonplaats om de kosten van uw autoverzekering te bepalen. Zij kijken namelijk naar de gemiddelde verkeersdrukte van een bepaalde regio en naar het aantal geclaimde schades in een bepaald gebied.


auto kosten autoverzekering  Uw auto

Het type auto speelt ook een grote rol in het bepalen van de premie van uw autoverzekering. Verzekeraars kijken bijvoorbeeld naar het gewicht, het merk en de dag- en nieuwwaarde van uw auto. Hoe zwaarder uw auto en hoe hoger de dag- en nieuwwaarde, hoe hoger de kosten van uw autoverzekering. Een zwaardere auto of een duurdere auto zorgt immers voor een hoger risico op (dure) autoschade. Goed om te weten: in sommige gevallen kunt u een nieuwwaarderegeling afsluiten voor uw auto voor extra zekerheid.


schadevrije jaren kosten autoverzekering  Uw schadevrije jaren

Ieder jaar dat u een autoverzekering heeft en geen schade maakt, telt als een schadevrij jaar. En dat is fijn, want zo stijgt u op de bonus malus ladder. Dat wil zeggen dat elk schadevrij jaar zorgt voor lagere kosten van uw autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer no-claim korting u ontvangt op uw autoverzekering en des te minder uw autoverzekering kost.


kilometers kosten autoverzekering  Kilometers per jaar

Rijdt u veel kilometers? Dan is de kans op schade groter. Daarom vraagt een verzekeraar u altijd om een inschatting te maken van het aantal kilometers dat u in een jaar rijdt. Minder kilometers per jaar betekent minder kans op schade. En dat loont. Bij minder kilometers zijn de kosten van uw autoverzekering lager.


gewenste dekking kosten autoverzekering  De gewenste dekking

Wist u dat de kosten van uw autoverzekering ook afhangen van de dekking die u kiest? De kosten van een WA autoverzekering zijn doorgaans een stuk lager dan de kosten van een WA beperkt casco of  WA casco (all risk) verzekering. Dit komt doordat de dekking van de WA beperkt casco en de WA casco veel uitgebreider zijn. En hierdoor loopt de verzekeraar meer risico. Bekijk hieronder alle dekkingen:

Dekking WA WA beperkt casco WA casco (all risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal en joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
c
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
 
 
 
Kosten autoverzekering vanaf € 12,- per maand vanaf € 14,- per maand vanaf € 16,- per maand

Kosten autoverzekering berekenen

 

Hoe is de autoverzekering prijs opgebouwd?

Hoewel de hoogte van de kosten van een autoverzekering kunnen verschillen per persoon, is de autoverzekering prijs altijd opgebouwd uit een vijftal onderdelen:

  • Poliskosten: Kosten voor het opmaken van de polis en het aanmelden van uw auto bij de RDW.
  • Prolongatiekosten: Administratiekosten voor het incasseren van uw polis.
  • Assurantiebelasting: In Nederland wordt 21% assurantiebelasting berekend en in rekening gebracht. Wij berekenen uw autoverzekering inclusief deze belasting. Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan.
  • Premie voor de dekking: Keuze uit WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk).
  • Premie voor de aanvullende verzekeringen: Kiest u voor een aanvullende verzekering? Hier zijn extra kosten aan verbonden. Deze worden toegevoegd aan de premie van uw autoverzekering.


Kosten autoverzekering berekenen via UnitedConsumers

De kosten van uw autoverzekering berekenen via UnitedConsumers? Dat kan! Bij ons kunt u de beste én goedkoopste autoverzekeringen vergelijken. Iedere maand hebben wij een mooie autoverzekering aanbieding, waarbij u deze maand 20% korting op uw maandelijkse premie krijgt. Zo houdt u meer over voor een leuker leven. Maak een vergelijking en bespaar direct!

Bereken mijn besparing


Veelgestelde vragen over de kosten van een autoverzekering

De kosten van een autoverzekering zijn voor iedereen verschillend. Wij geven u drie tips om op de kosten van uw autoverzekering te besparen:

Tip 1. Verhoog het eigen risico

Bij de meeste autoverzekeraars kunt u de hoogte van het eigen risico zelf bepalen. Dit heeft wel gevolgen voor de premie. Kiest u voor een hoger eigen risico? Dan zijn de kosten voor uw autoverzekering lager. Kiest u voor een lager eigen risico? Dan zijn de kosten hoger. Let op: Kies nooit een eigen risico dat hoger is dan u kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is.

Tip 2. Betaal uw premie jaarlijks

Vaak zijn de kosten van uw autoverzekering lager wanneer u voor een jaarbetaling kiest. Veel verzekeraars geven dan namelijk korting op de premie van uw autoverzekering. Wilt u op de kosten van uw autoverzekering besparen? Dan is het kiezen voor een jaarlijkse betaling een interessante keuze.

Tip 3. Check regelmatig uw premie

Jaarlijks veranderen autoverzekeraars hun premies. Daarom loont het om regelmatig uw autopremie te checken en opnieuw te vergelijken. Sluit u een autoverzekering met korting af via ons? Dan vergelijken wij ieder jaar de beste autoverzekeringen voor u. Zo kijken wij of uw verzekering nóg goedkoper kan. Kleine moeite voor ons, groot voordeel voor u. Want zo weet u zeker dat u de beste autoverzekering heeft met de beste prijs.

De kosten van uw autoverzekering zijn afhankelijk van welke aanvullende verzekering u kiest. Bij ons heeft u een keuze uit onder andere een schadeverzekering inzittenden en/of een rechtsbijstandverzekering. De kosten voor een rechtsbijstandverzekering bedragen € 1,85 per maand en de kosten voor een inzittendenverzekering zijn € 3,75 per maand. Een aanvullende verzekering kunt u eenvoudig toevoegen tijdens het berekenen van uw autoverzekering.

Heeft u een tweede auto gekocht? De kosten van een tweede autoverzekering zijn vaak lager wanneer u beide auto's bij dezelfde autoverzekeraar onderbrengt. Wilt u graag kijken wat een tweede auto verzekeren zou kosten? Dan kunt u hiervoor het beste contact opnemen met onze klantenservice.

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Jorg van Rijn

De informatie over de kosten van uw autoverzekering is gecontroleerd door Jorg van Rijn, specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jorg is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 14-6-2023 |

jorg expert autoverzekeringen


 

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!