Contact
Mijn UnitedConsumers

Wat kost een autoverzekering per maand?

De kosten van een autoverzekering hangen van verschillende dingen af. Het kan dus voorkomen dat jouw buren precies dezelfde autoverzekering hebben, maar een totaal andere maandelijkse premie betalen.

Wil je weten wat jouw nieuwe autoverzekering kost?

Bereken mijn voordeel

Krijg nú 20% korting!

 
wat kost een autoverzekering


 

Kosten autoverzekering per maand

Een autoverzekering kost minimaal € 30,- tot € 40,- per maand, maar dit bedrag kan ook oplopen tot meer dan € 100,- per maand. De kosten van een autoverzekering verschillen namelijk per verzekeraar en per persoon. Deze hangen onder andere af van de dekking, auto, schadevrije jaren en de woonplaats. Gemiddeld zijn de kosten voor een autoverzekering ongeveer € 75,- per maand. 


Kosten autoverzekering berekenen

Binnen 2 minuten berekenen wat jouw autoverzekering kost? Bij ons kan dat! Wij vergelijken maandelijks de kosten van autoverzekeringen bij verschillende autoverzekeraars. Zo kies je altijd voor de beste deal.

Wat kost mijn autoverzekering?

 

NL

Binnen 2 minuten berekend!


 

Wat bepaalt de kosten van mijn autoverzekering?

De prijs van een autoverzekering wordt berekend op basis van verschillende factoren. Autoverzekeraars bepalen namelijk de hoogte van jouw autopremie op basis van hoe groot het risico is op autoschade. De kosten van jouw autoverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren.


leeftijd kosten autoverzekering  Je leeftijd

Je leeftijd heeft invloed op de kosten van je autoverzekering. Verzekeraars gaan er namelijk van uit dat een jonge bestuurder meer kans op schade loopt dan een ervaren bestuurder. Daarom zijn de kosten van een autoverzekering voor jonge bestuurders (tot 24 jaar) vaak hoger. 


woonplaats kosten autoverzekering  Je woonplaats

Verzekeraars kijken ook naar jouw woonplaats om de kosten van je autoverzekering te bepalen. Zij kijken namelijk naar de gemiddelde verkeersdrukte van een bepaalde regio en naar het aantal geclaimde schades in een bepaald gebied.


auto kosten autoverzekering  Je auto

Het type auto speelt ook een grote rol in het bepalen van de premie van jouw autoverzekering. Verzekeraars kijken bijvoorbeeld naar het gewicht, het merk en de dag- en nieuwwaarde van je auto. Hoe zwaarder jouw auto en hoe hoger de dag- en nieuwwaarde, hoe hoger de kosten van je autoverzekering. Een zwaardere auto of een duurdere auto zorgt immers voor een hoger risico op (dure) autoschade. Goed om te weten: in sommige gevallen kun je een nieuwwaarderegeling afsluiten voor jouw auto voor extra zekerheid.


schadevrije jaren kosten autoverzekering  Je schadevrije jaren

Ieder jaar dat je een autoverzekering hebt en geen schade maakt, telt als een schadevrij jaar. En dat is fijn, want zo stijg je op de bonus malus ladder. Dat wil zeggen dat elk schadevrij jaar zorgt voor lagere kosten van je autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer no-claim korting je ontvangt op jouw autoverzekering en des te minder je autoverzekering kost.


kilometers kosten autoverzekering  Kilometers per jaar

Rijd je veel kilometers? Dan is de kans op schade groter. Daarom vraagt een verzekeraar jou altijd om een inschatting te maken van het aantal kilometers dat je in een jaar rijdt. Minder kilometers per jaar betekent minder kans op schade. En dat loont. Bij minder kilometers zijn de kosten van jouw autoverzekering lager.


gewenste dekking kosten autoverzekering  De gewenste dekking

Wist je dat de kosten van je autoverzekering ook afhangen van de dekking die je kiest? De kosten van een WA autoverzekering zijn doorgaans een stuk lager dan de kosten van een WA beperkt casco of  WA casco (all risk) verzekering. Dit komt doordat de dekking van de WA beperkt casco en de WA casco veel uitgebreider zijn. En hierdoor loopt de verzekeraar meer risico. Bekijk hieronder alle dekkingen:

Dekking WA WA beperkt casco WA casco (all risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal en joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
c
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
 
 
 
Kosten autoverzekering vanaf € 12,- per maand vanaf € 14,- per maand vanaf € 16,- per maand

Kosten autoverzekering berekenen

 

Hoe is de autoverzekering prijs opgebouwd?

Hoewel de hoogte van de kosten van een autoverzekering kunnen verschillen per persoon, is de autoverzekering prijs altijd opgebouwd uit een vijftal onderdelen:

  • Poliskosten: Kosten voor het opmaken van de polis en het aanmelden van jouw auto bij de RDW.
  • Prolongatiekosten: Administratiekosten voor het incasseren van je polis.
  • Assurantiebelasting: In Nederland wordt 21% assurantiebelasting berekend en in rekening gebracht. Wij berekenen jouw autoverzekering inclusief deze belasting. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan.
  • Premie voor de dekking: Keuze uit WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk).
  • Premie voor de aanvullende verzekeringen: Kies je voor een aanvullende verzekering? Hier zijn extra kosten aan verbonden. Deze worden toegevoegd aan de premie van jof autoverzekering.


tip van onze expert Tip van onze expert

"Het is slim om regelmatig de kosten van autoverzekeringen te berekenen en te vergelijken. Zo profiteer je altijd van de beste deal en de hoogste korting!"

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


Kosten autoverzekering berekenen via UnitedConsumers

De kosten van je autoverzekering berekenen via UnitedConsumers? Dat kan! Bij ons kun je de beste én goedkoopste autoverzekeringen vergelijken. Iedere maand hebben wij een mooie autoverzekering aanbieding, waarbij je deze maand 20% korting krijgt. Zo houd je meer over voor een leuker leven. Maak een vergelijking en bespaar direct!

Bereken mijn besparing


Veelgestelde vragen over de kosten van een autoverzekering

De kosten van een autoverzekering zijn voor iedereen verschillend. Wij geven je drie tips om op de kosten van je autoverzekering te besparen:

Tip 1. Verhoog het eigen risico

Bij de meeste autoverzekeraars kun je de hoogte van het eigen risico zelf bepalen. Dit heeft wel gevolgen voor de premie. Kies je voor een hoger eigen risico? Dan zijn de kosten voor jouw autoverzekering lager. Kies je voor een lager eigen risico? Dan zijn de kosten hoger. Let op: kies nooit een eigen risico dat hoger is dan je kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is.

Tip 2. Betaal je premie jaarlijks

Vaak zijn de kosten van je autoverzekering lager wanneer je voor een jaarbetaling kiest. Veel verzekeraars geven dan namelijk korting op de premie van jouw autoverzekering. Wil je op de kosten van jouw autoverzekering besparen? Dan is het kiezen voor een jaarlijkse betaling een interessante keuze.

Tip 3. Check regelmatig je premie

Jaarlijks veranderen autoverzekeraars hun premies. Daarom loont het om regelmatig je autopremie te checken en opnieuw te vergelijken. Sluit je een autoverzekering met korting af via ons? Dan vergelijken wij ieder jaar de beste autoverzekeringen voor je. Zo kijken wij of jouw verzekering nóg goedkoper kan. Kleine moeite voor ons, groot voordeel voor jou. Want zo weet je zeker dat jij de beste autoverzekering hebt met de beste prijs.

De kosten van je autoverzekering zijn afhankelijk van welke aanvullende verzekering je kiest. Bij ons heb je een keuze uit onder andere een schadeverzekering inzittenden en/of een rechtsbijstandverzekering. De kosten voor een rechtsbijstandverzekering bedragen € 1,85 per maand en de kosten voor een inzittendenverzekering zijn € 3,75 per maand. Een aanvullende verzekering kun je eenvoudig toevoegen tijdens het berekenen van je autoverzekering.

Heb jij een tweede auto gekocht? De kosten van een tweede autoverzekering zijn vaak lager wanneer je beide auto's bij dezelfde autoverzekeraar onderbrengt. Wil je graag kijken wat een tweede auto verzekeren zou kosten? Dan kun je hiervoor het beste contact opnemen met onze klantenservice.


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!