Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Wat kost een autoverzekering?

De kosten van een autoverzekering kunnen variëren. Waarschijnlijk bent u op zoek naar een goedkope autoverzekering. Maar wat is goedkoop voor een autoverzekering? Gemiddeld gezien kost een autoverzekering zo’n 75 euro per maand, maar bedragen van 30 euro of 90 euro komen ook voor. Wat een autoverzekering precies kost, is afhankelijk van verschillende factoren. Wij vertellen u daar graag meer over.

Wat kost een autoverzekering per maand?

U betaalt voor een autoverzekering meestal een maandelijkse premie. U kunt er ook voor kiezen om deze premie per kwartaal, half jaar of jaar te betalen. Vaak krijgt u dan een korting op uw totale jaarpremie.

Hoe hoog deze totale premie is, verschilt per verzekeraar en per situatie. Daarom doet u er altijd goed aan om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. U kunt dan eenvoudig en snel berekenen wat u voor uw autoverzekering kwijt bent.

Autoverzekering vergelijken

 
NL

Kosten autoverzekering

Wat een autoverzekering kost, wordt beïnvloed door verschillende factoren. Ook spelen de keuzes die u maakt een rol bij het berekenen van de premie van een autoverzekering. Zo dient u rekening te houden met:

  • Het aantal gereden kilometers per jaar
  • Hoe lang u uw rijbewijs heeft
  • Uw schadevrije jaren
  • Uw woonplaats
  • Het type auto
  • De dekking
  • Uw leeftijd

Dekking

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco (All Risk). Hierbij zit er verschil in de dekking. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie van de autoverzekering en hoe meer schadeoorzaken gedekt zijn.

Kosten en dekking WA Verzekering

Dit is de eenvoudigste en goedkoopste autoverzekering met de laagste dekking. Met een WA verzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u toebrengt aan andere weggebruikers. De WA verzekering is verplicht voor iedereen in Nederland die een auto heeft.

Kosten en dekking WA Beperkt Casco

Voor een WA Beperkt Casco autoverzekering betaalt u iets meer premie dan voor de WA verzekering. Hiermee wordt ook de schade aan de eigen auto deels vergoed bij een aantal oorzaken buien uw macht, zoals natuurschade.

Kosten en dekking WA Casco

Een WA Casco of All Risk autoverzekering heeft de meest uitgebreide dekking en is ook de duurste autoverzekering. Ook schade aan uw eigen auto door invloeden van buitenaf en schade die u zelf veroorzaakt, wordt vergoed door een WA Casco verzekering.

Wat kost een autoverzekering in mijn woonplaats?

Uw woonplaats is van invloed op de hoogte van de kosten van uw autoverzekering. Woont u bijvoorbeeld in de Randstad, dan vallen de kosten voor een autoverzekering iets hoger uit dan wanneer u op het Drentse platteland woont. Dit komt doordat u een groter risico op schade heeft in de Randstad dan op het Drentse platteland.

Aantal gereden kilometers

Als u meer kilometers rijdt, is de kans op schade groter. Daarom vraagt een verzekeraar u altijd om een schatting te maken van het aantal kilometers dat u in een jaar rijdt. Meer kilometers betekent in de meeste gevallen hogere kosten. Bent u hier niet eerlijk over en komt uw verzekeraar daar achter, dan kan dit gevolgen hebben voor uw vergoeding bij een autoschade.

Schadevrije jaren en no-claim korting

Ieder jaar dat u een autoverzekering heeft en geen schade maakt, telt als een schadevrij jaar. De verzekeraar telt het aantal schadevrije jaren mee bij het berekenen van de premie. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer no-claim korting u ontvangt op uw autoverzekering en des te minder uw autoverzekering kost.

Type auto

Het type auto speelt ook een rol in het bepalen van de verzekeringspremie. Een zwaardere auto veroorzaakt immers vaak meer schade. Andere factoren die een rol spelen, zijn het vermogen en de dag- of nieuwwaarde van de auto. 

Rijbewijs gehaald

Verzekeraars gaan ervan uit dat een beginnende (jonge) bestuurder meer kans op schade loopt dan een ervaren bestuurders. Hoe lang u uw rijbewijs heeft, telt dan ook mee bij het vaststellen van de premie en dus de uteindelijke kosten van uw autoverzekering.

Wat kost een autoverzekering voor jongeren?

Uw eigen leeftijd is ook bepalend voor het berekenen van de kosten van een autoverzekering. Vooral jonge bestuurders (tot 24 jaar) betalen vaak meer voor een autoverzekering. Doordat zij minder rij-ervaring hebben, is de kans op schade groter. Daardoor liggen de kosten voor de autoverzekering hoger.

Offerte kosten autoverzekering

Wilt u graag weten wat een autoverzekering u per maand kan kosten? Vraag dan een offerte op bij UnitedConsumers. Bereken zelf de kosten voor een autoverzekering en met één druk op de knop vraagt u vervolgens een vrijblijvende offerte bij ons aan. Overstappen is heel makkelijk. Wij nemen u de meeste moeite uit handen.

Kosten autoverzekering berekenen