Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Wat kost een autoverzekering?

De autoverzekering prijs is gemiddeld zo'n € 75,- per maand, maar bedragen van € 30,- of € 90,- komen ook voor. Wat een autoverzekering precies kost, is afhankelijk van verschillende factoren. Voor de één zijn de kosten van een autoverzekering lager dan voor de ander, maar waar ligt dat aan? Wij vertellen u op basis van welke factoren de prijs van een autoverzekering wordt berekend. 

 • Tot € 125,00 besparing per jaar
   
 • Prijswinnende klantenservice
   
 • Betrouwbare tussenpersoon
   
 • Onafhankelijk vergelijken

Autoverzekering prijs berekenen


 
NL

Looking for a car insurance?


Wat kost een autoverzekering?

De premie van uw autoverzekering betaalt u meestal per maand, of per jaar. Het kan voorkomen dat een jaarpremie goedkoper is dan een maandpremie. Wat een autoverzekering kost, verschilt per verzekeraar en per situatie.

U doet er altijd goed aan om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Want door te vergelijken, kunt u mogelijk besparen op de prijs van uw autoverzekering. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! 

afbeelding

Autoverzekering vergelijken 


Kosten autoverzekering

De kosten van een autoverzekering worden berekend op basis van verschillende factoren. Zo is de premie van de autoverzekering onder andere afhankelijk van:

 • Het aantal gereden kilometers per jaar en uw schadevrije jaren.
 • Uw leeftijd en hoe lang u uw rijbewijs heeft.
 • Uw woonplaats.
 • Het type auto.
 • De dekking.

tand

Kosten berekenen


Bespaar op de premie van uw autoverzekering bij UnitedConsumers

Wanneer u via UnitedConsumers een autoverzekering afsluit, bespaart u op de kosten. En dat is fijn, want door te besparen op uw vaste lasten, houdt u meer over voor een leuker leven!

Sluit u via ons uw autoverzekering af? Dan wordt al uw korting bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. De korting van UnitedConsumers kunt u vervolgens uit laten betalen wanneer u dat wilt!  

UC Zorg App-sfeer

Zo werkt de korting! 


 

Kosten autoverzekering voorbeeld

De kosten van een autoverzekering bestaan, naast de premie van dekking en aanvullende verzekeringen, ook uit assurantiebelasting en kosten. Bekijk onderstaand voorbeeldje om een zo goed mogelijk beeld te krijgen:  

 

 

Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!


10 stersterstersterster

"Ik ben al jaren klant bij united consumers en ben 100% tevreden."
 

G. Verlinden

 

stersterstersterdriekwart

"Vlot geregeld. Meedenkende mensen. Betrouwbaar. En je spaart welhaast onzichtbaar een zakcentje."

Arjan

 

10 stersterstersterster

"Ik heb mijn verzekering nog nooit nodig gehad maar het spaarsysteem is geweldig."
 

Marijke

 

Lees meer reviews


Hulp nodig bij het berekenen van de kosten van uw autoverzekering?

Vindt u het lastig om uw autoverzekering te berekenen? En kunt u bovendien wel advies gebruiken? Dan staan onze adviseurs klaar om u te helpen van het berekenen van uw autoverzekering.

service

Neem contact met ons op


Veelgestelde vragen over aanvullende autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco (All Risk). Hierbij zit er verschil in de dekking. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie van de autoverzekering en hoe meer schadeoorzaken gedekt zijn.

Kosten en dekking WA Verzekering

Dit is de eenvoudigste en goedkoopste autoverzekering met de laagste dekking. De WA verzekering dekt de schade die u met uw auto toebrengt aan andere weggebruikers. Met de WA dekking kunt u in aanmerking komen voor de regeling Directe Schadeafhandeling. De WA verzekering is verplicht voor iedereen in Nederland die een auto heeft.

Kosten en dekking WA Beperkt Casco

Voor een WA Beperkt Casco autoverzekering betaalt u iets meer premie dan voor de WA verzekering. Hiermee wordt ook de schade aan de eigen auto deels vergoed bij een aantal oorzaken buien uw macht, zoals natuurschade. Ook met de WA Beperkt Casco dekking kunt u in aanmerking komen voor de regeling Directe Schadeafhandeling.

Kosten en dekking WA Casco

Een WA Casco of All Risk autoverzekering heeft de meest uitgebreide dekking en is ook de duurste autoverzekering. Ook schade aan uw eigen auto door invloeden van buitenaf en schade die u zelf veroorzaakt, wordt vergoed door een WA Casco verzekering.

Over een autoverzekering wordt 21% assurantiebelasting berekend en in rekening gebracht. Dit komt dus bovenop de premie van de autoverzekering. Assurantiebelasting wordt in Nederland over vrijwel iedere schadeverzekering berekend. De hoogte van de assurantiebelasting wordt door de overheid bepaald, en is dus voor iedereen gelijk. Daarnaast kan een autoverzekeraar servicekosten in rekening brengen. Dit kunt u zien als administratiekosten.

De kosten van uw autoverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw woonplaats, hoeveel kilometers u gemiddeld per jaar rijdt, hoeveel schadevrije jaren u heeft, het type auto dat u rijdt en hoe lang u al uw rijbewijs heeft. Wij lichten iedere factor kort aan u toe:

Wat kost een autoverzekering in mijn woonplaats?

Uw woonplaats is van invloed op de hoogte van de kosten van uw autoverzekering. Woont u bijvoorbeeld in de Randstad, dan vallen de kosten voor een autoverzekering iets hoger uit dan wanneer u op het Drentse platteland woont. Dit komt doordat u een groter risico op schade heeft in de Randstad dan op het Drentse platteland.

Aantal gereden kilometers

Als u meer kilometers rijdt, is de kans op schade groter. Daarom vraagt een verzekeraar u altijd om een schatting te maken van het aantal kilometers dat u in een jaar rijdt. Meer kilometers betekent in de meeste gevallen hogere kosten. Bent u hier niet eerlijk over en komt uw verzekeraar daar achter, dan kan dit gevolgen hebben voor uw vergoeding bij een autoschade.

Schadevrije jaren en no-claim korting

Ieder jaar dat u een autoverzekering heeft en geen schade maakt, telt als een schadevrij jaar. De verzekeraar telt het aantal schadevrije jaren mee bij het berekenen van de premie. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer no-claim korting u ontvangt op uw autoverzekering en des te minder uw autoverzekering kost.

Het type auto

Het type auto speelt ook een rol in het bepalen van de verzekeringspremie. Een zwaardere auto veroorzaakt immers vaak meer schade. Andere factoren die een rol spelen, zijn het vermogen en de dag- of nieuwwaarde van de auto. 

Wanneer u uw rijbewijs heeft gehaald

Verzekeraars gaan ervan uit dat een beginnende (jonge) bestuurder meer kans op schade loopt dan een ervaren bestuurders. Hoe lang u uw rijbewijs heeft, telt dan ook mee bij het vaststellen van de premie en dus de uteindelijke kosten van uw autoverzekering.

Uw eigen leeftijd is ook bepalend voor het bepalen van de kosten van een autoverzekering. Vooral jonge bestuurders (tot 24 jaar) betalen vaak meer voor een autoverzekering. Doordat zij minder rij-ervaring hebben, is de kans op schade groter. Daardoor liggen de kosten voor de autoverzekering hoger. Meer weten?

UC Zorg App-sfeer

Jongeren autoverzekering 

Heeft u een tweede auto gekocht? De kosten van de autoverzekering zijn vaak lager wanneer u de tweede auto bij dezelfde autoverzekeraar onderbrengt. Wilt u graag kijken wat een tweede auto verzekeren zou kosten? Dan kunt u hiervoor het beste contact opnemen met onze klantenservice. Of laat uw gegevens achter, zodat wij u kunnen terugbellen. 

Bel me terug

Voorwaarden tweede auto verzekeren

Voor een tweede autoverzekering gelden enkele voorwaarden, zoals:

 • De hoofdbestuurder is tenminste 24 jaar oud.
 • U bent regelmatige bestuurder van de auto (of uw partner).
 • Bij het verzekeren van uw eigen auto en die van uw partner, dient uw partner woonachtig te zijn op hetzelfde adres als u.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven