Vergelijk hier uw autoverzekering

Autoverzekering vergelijken

Uw autoverzekering vergelijken helpt u besparen op uw autoverzekering. Een autoverzekering is maatwerk en de premie is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan uw woonplaats, leeftijd, het aantal opgebouwde schadevrije jaren en de auto die u heeft. UC helpt u bij het vinden van de goedkoopste autoverzekering die bij u past.

Autoverzekering vergelijken

Verplichte WA verzekering

Een autoverzekering is in Nederland verplicht, zodat schade aan een ander altijd vergoed wordt. De WA dekking is de goedkoopste autoverzekering en dit is de minimale dekking die u in Nederland moet hebben. Wilt u beter beschermd zijn voor (hoge) kosten, dan kunt u altijd kiezen voor een uitgebreidere autoverzekering.

Waarom uw autoverzekering vergelijken?

De premies van verschillende verzekeraars kunnen door de jaren heen verschillen. Heeft u uw autoverzekering al een aantal jaar bij dezelfde maatschappij lopen? Dan kan het goed zijn dat eenzelfde autoverzekering ergens ander goedkoper is. Het kan ook zijn dat u niet tevreden bent met de service en er alternatieven zijn waar u niet alleen goedkoper uit bent, maar ook beter geholpen wordt.

Waar moet u op letten bij het vergelijken van een autoverzekering?

Een goedkope autoverzekering is alleen voordelig als deze ook een uitgebreide dekking heeft. Daarom is het belangrijk om bij het vergelijken van uw autoverzekering naar meer dan alleen de prijs te kijken. Zijn er bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen mogelijk voor rechtsbijstand, ongelukken en inzittenden? En hoe zit het met de no-claim korting en hoe hoog is het eigen risico?

Dekking kiezen

Bepaal voor uzelf waar u graag voor verzekerd wilt zijn. Zo is bijvoorbeeld voor een gloednieuwe auto niet aan te raden om alleen een WA-verzekering af te sluiten en voor een oude auto juist wel. U wilt uw auto op de juiste manier verzekerd hebben. Een voordelige autoverzekering met de juiste dekking dus. Waarvoor wilt u verzekerd zijn en hoeveel kosten kunt u dragen? U kunt kiezen uit een WA verzekering, WA Beperkt Casco of All Risk (Casco) verzekering.

Prijzen autoverzekering vergelijken

Om voordelige autoverzekeringen te vergelijken, wordt er altijd extra informatie gevraagd. Verschillende factoren spelen namelijk een rol bij het berekenen van uw autoverzekering. Voor het afsluiten van een autoverzekering heeft u de volgende gegevens nodig:

  • Het kenteken: Weet u het kenteken nog niet? Geen probleem. Kies in onze vergelijker voor ‘kenteken onbekend’ en selecteer handmatig het type auto, het model en het bouwjaar. Vul dit zo nauwkeurig mogelijk in, dan krijgt u de beste berekening.
  • De dagwaarde: De dagwaarde is de prijs die u, zonder rijklaarmaakkosten, voor de auto betaald heeft.
  • Uw postcode
  • Uw schadevrije jaren: Weet u niet hoeveel schadevrije jaren u heeft? Dan kunt u dit in onze vergelijker eenvoudig berekenen.
  • Het aantal kilometers: Een inschatting van het aantal kilometers dat u in een jaar rijdt.
  • De meldcode: Dit staat op uw kentekenbewijs of kentekenkaart.
  • De datum waarop u de verzekering wilt afsluiten: Uw verzekering dient in te gaan vanaf het moment dat de auto op uw naam staat.

Heeft u de beste autoverzekering gevonden? Dan wilt u waarschijnlijk overstappen, zodat u voortaan minder hoeft te betalen. Let op dat uw huidige autoverzekering waarschijnlijk een opzegtermijn heeft. Gaat u overstappen, dan dient u zelf uw oude autoverzekering op te zeggen.

Kosten autoverzekering

De kosten van uw autoverzekering worden gebaseerd op verschillende elementen. Onder andere wordt er gekeken naar de leeftijd van de auto, het risico op diefstal, hoe lang u uw rijbewijs heeft en de omgeving waar u woont. Wilt u hier meer over weten? Wij leggen u graag uit hoe de kosten van uw autoverzekering worden opgebouwd.

Ieder jaar de goedkoopste autoverzekering

UnitedConsumers helpt u graag met autoverzekeringen vergelijken. Daarom vergelijken wij elk jaar uw autoverzekering. Is er een goedkoper alternatief? Dan hoort u dat van ons. U kunt dan direct overstappen naar een goedkopere autoverzekering. Zo bespaart u altijd op uw autoverzekering.

Wilt u graag wat extra hulp bij het kiezen van de beste autoverzekering voor u? Wij hebben de belangrijkste factoren voor u op een rijtje gezet.

Beste autoverzekering kiezen