Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering vergelijken: autopremie vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken, helpt u besparen op uw autoverzekering. Bij autoverzekeringen vergelijken is het belangrijk dat u al uw gegevens bij de hand heeft. De premie is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw woonplaats, leeftijd, het aantal opgebouwde schadevrije jaren en de auto die u heeft. UC helpt u bij het vinden van de beste en goedkoopste autoverzekering voor uw situatie.

 

Autoverzekeringen vergelijken met UC!

UnitedConsumers helpt u graag met uw autoverzekering vergelijken. Vul uw kenteken en uw overige benodigde gegevens in, en de premievergelijker controleert direct wat de goedkoopste autoverzekering voor u is!

Wanneer u bij ons een autoverzekering afsluit, vergelijken wij elk jaar uw autoverzekering opnieuw voor u, zonder dat u hier iets voor hoeft te doen! Is er een goedkoper alternatief? Dan hoort u dat van ons. Zo bespaart u altijd op uw autoverzekering - én dat is wel zo fijn!

Extra hulp bij autoverzekeringen vergelijken

Bent u op zoek naar hulp bij het kiezen van de beste autoverzekering? Wij hebben de belangrijkste factoren voor u op een rijtje gezet.

Beste autoverzekering kiezen


Autoverzekeringen vergelijken van onder andere:

allianz
asr
avero
nationale nederlanden
bovemij
reaal

Autoverzekering vergelijken

 
NL

 

Waarom is autoverzekering vergelijken slim?

De premies van autoverzekeraars kunnen door de jaren heen wijzigen. Heeft u uw autoverzekering al een aantal jaar bij dezelfde autoverzekeraar lopen? Dan kan het goed zijn dat eenzelfde autoverzekering ergens anders goedkoper is. Bent u niet tevreden met de service van uw verzekeraar? Dan kan autoverzekeringen vergelijken er niet alleen voor zorgen dat u goedkoper uit bent, maar dat u ook meteen voorzien bent van een betere service!


 

Autoverzekering vergelijken: Wat heeft u nodig?

Bij het vergelijken van uw autoverzekering wordt er altijd om extra informatie gevraagd. Verschillende factoren spelen namelijk een belangrijke rol bij het berekenen van uw autoverzekering, zoals de leeftijd van de auto, het risico op diefstal, hoe lang u uw rijbewijs al heeft, het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd en de omgeving waar u woont. 

Voor het vergelijken van autoverzekeringen heeft u de volgende gegevens nodig:

 
Het kenteken van uw auto
 
Uw postcode en huisnummer
 
Geboortedatum van de bestuurder
 
Aantal opgebouwde schadevrije jaren
 
Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt
 

Autoverzekering vergelijken: Waar moet u op letten?

Bij het autoverzekering vergelijken is het onder andere belangrijk dat u kiest voor de juiste dekking. Heeft u een voorkeur voor een aanvullende verzekering, zoals voor de inzittenden van uw auto? Vergeet deze dan niet aan te vinken bij het afsluiten van uw autoverzekering. Graag geven wij u meer uitleg waar u bij het vergelijken van autoverzekeringen goed op moet letten:

Bij autoverzekeringen vergelijken is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat u de juiste dekking kiest. Er zijn drie soorten dekkingen voor uw autoverzekering, namelijk: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco (allrisk). Heeft u momenteel een WA dekking, en kiest u tijdens het vergelijken voor een WA Casco (allrisk) dekking, dan is er een grote kans dat u schrikt van de prijs. Een WA Casco (allrisk) dekking is namelijk een stuk duurder dan de basisdekking WA.

De juiste dekking is tevens afhankelijk van uw voorkeur, maar ook van uw auto. Heeft u een wat oudere auto? Dan is vaak enkel een WA verzekering voldoende. Met een gloednieuwe auto is het misschien beter om voor een all risk autoverzekering te gaan. Meer weten over de dekking van uw autoverzekering?

Bij het autoverzekering vergelijken is het goed om te kijken hoeveel eigen risico de potentiele, nieuwe autoverzekeraar hanteert. Sommige verzekeraars hebben een eigen risico van € 0,- en anderen van € 150 of € 250,-. Rijdt u schade aan uw auto? Dan betaalt u in de meeste gevallen eerst uw eigen risico.

De hoogte van het eigen risico heeft natuurlijk ook te maken met uw persoonlijke voorkeur. Theoretisch gezien is de premie lager wanneer het eigen risico hoger is. Vindt u het niet erg om een hoger eigen risico te betalen? Of heeft u de voorkeur voor € 0,- eigen risico? Dan kunt u kiezen voor een ander of lager eigen risico. Meer informatie over het eigen risico?

Rijdt u elke dag naar uw werk? Dan rijdt u waarschijnlijk op jaarbasis veel kilometers. Hoeveel kilometers u gemiddeld rijdt per jaar, is uw kilometrage. Het is belangrijk dat u de het juiste aantal kilometers invult dat u per jaar rijdt, zodat de autoverzekeraar het risico in kaart kunnen brengen.

Schadevrije jaren bouwt u op vanaf het moment dat u een autoverzekering op uw naam heeft afgesloten. Ieder jaar dat u geen schades rijdt, krijgt u er een schadevrij jaar bij van uw autoverzekeraar. Bij het vergelijken van autoverzekeringen is het belangrijk dat u het juiste aantal schadevrije jaren invult. Uw nieuwe verzekeraar neemt namelijk de schadevrije jaren over van uw vorige autoverzekering.

De premie van uw autoverzekering is sterk afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Verzekeraars werken meestal met een bonus-malus ladder. Het aantal opgebouwde schadevrije jaren bepaalt in welke trede op de ladder u wordt gezet. Aan de hand van de bonus-malus ladder wordt de no-claimkorting over de kosten van uw autoverzekering berekend. Meer weten over schadevrije jaren?.

Naast de WA, WA Beperkt Casco en WA Casco (allrisk) dekking kunt u uiteraard nog aanvullende verzekeringen kiezen. Wilt u bijvoorbeeld de inzittenden in de auto verzekeren? Kies dan voor een aanvullende inzittenden verzekering. Andere aanvullende verzekeringen zijn bijvoorbeeld rechtsbijstand of een no-claim beschermer. Lees meer over onze aanvullende verzekeringen.

Autoverzekering vergelijken: welke dekkingen zijn er?

Een autoverzekering komt in drie verschillende dekkingen. Welke autoverzekering past het beste bij u?

WA autoverzekering vraagteken

auto


vink Uw auto is ouder dan 10 jaar
vink U wilt de goedkoopste autoverzekering
vink Uw auto heeft geen hoge dagwaarde
vink Ontvang altijd 5% korting


 

WA verzekering

 

WA Beperkt Casco autoverzekering vraagteken

auto


vink Geschikt voor auto's tussen de 5 en 10 jaar oud
vink Uw auto is diefstal en/of inbraakgevoelig
vink Uw auto is minstens € 1.250,00 waard
vink U wilt verzekerd zijn tegen ruitschade
vink Ontvang altijd 5% korting

WA Beperkt Casco

 

WA Casco (All Risk) autoverzekering vraagteken

auto


vink U wilt verzekerd zijn tegen alle schades aan uw auto
vink Uw auto is gefinancierd met een lening
vink Uw auto heeft een hoge waarde
vink Uw (nieuwe) auto is jonger dan 5 jaar
vink Ontvang altijd 5% korting

WA Casco (All Risk)


 

Klaar met autoverzekeringen vergelijken? Stap over!

Bent u klaar met autoverzekeringen vergelijken en ziet u dat u bij ons flink kunt besparen? Dan wilt u natuurlijk de nieuwe autoverzekering afsluiten! Dit is gelukkig heel erg eenvoudig!

aanmelden

Stap 1:

Meld u aan via onze online aanmeldmodule. Houd als ingangsdatum de einddatum van uw huidige autoverzekering aan.

klok

Stap 2:

U ontvangt in de meeste gevallen vrij direct, of binnen maximaal 24 uur een definitief bericht omtrent uw acceptatie.

mail

Stap 3:

U ontvangt uw polis per e-mail of per post. Vanaf de ingangsdatum van de autoverzekering heeft u 14 dagen bedenktijd en kunt u kosteloos annuleren.

spaarvarken

Stap 4:

U start direct met besparen. Wilt u uw besparing inzien? Dan kan dat via Mijn UnitedConsumers.

svj

Stap 5:

Uw schadevrije jaren worden na enkele weken gecontroleerd in Roy-Data. Zijn ze niet vindbaar? Dan zullen wij contact met u opnemen. 

Ik wil overstappen!


 

Veelgestelde vragen over autoverzekering vergelijken

De ingangsdatum van uw autoverzekering kunt u zelf opgeven - onder andere bij stap 2 en 3 - tijdens het online afsluiten van de autoverzekering.

Heeft u momenteel al een autoverzekering ergens lopen? Houd u dan wel rekening met de einddatum van uw lopende/huidige verzekering? Indien u in het eerste verzekeringsjaar zit, kunt u vaak pas na een jaar dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen in de toekomst.

Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, wordt uw huidige verzekering niet automatisch opgezegd. Wanneer u via ons een autoverzekering heeft afgesloten, ontvangt u een bevestigingsmail. In dit bericht vindt u een link naar onze opzegservice in samenwerking met opzeggen.nl. Via deze pagina kunt u gemakkelijk de opzegging van uw huidige verzekering regelen. Ook kunt u gebruik maken van ons opzegformulier, die u vervolgens zelf kunt versturen.

Kijk in uw polisvoorwaarden voor de opzegtermijn van uw autoverzekering. Loopt uw verzekering langer dan een jaar? Dan is de autoverzekering in de meeste gevallen maandelijks opzegbaar.

Ook als u al een verzekering heeft bij één van de maatschappijen waar wij mee samenwerken, kunt u een autoverzekering afsluiten met korting. Het betreft echter wel een overstap betreft. Dit betekent dat uw autoverzekering niet wordt overgenomen, maar u echt een verzekering aanvraagt en opzegt. Let daarom altijd extra op een eventueel opzegtermijn waar u aan vastzit, vóór u een autoverzekering bij ons afsluit. U wilt natuurlijk niet dubbel- of onverzekerd raken!

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven