Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering vergelijken: top 6 autopremies vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken helpt u besparen op uw autoverzekering. Bij autoverzekeringen vergelijken is het belangrijk dat u al uw gegevens bij de hand heeft. De premie is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw woonplaats, leeftijd, het aantal opgebouwde schadevrije jaren en de auto die u heeft. UC helpt u bij het vinden van de beste en goedkoopste autoverzekering voor uw situatie.


Autoverzekeringen vergelijken van onder andere:

allianz
asr
avero
nationale nederlanden
bovemij
reaal

Autoverzekering vergelijken

 
NL

Autoverzekering vergelijken: Waarom is dit slim? 

De premies van verzekeraars kunnen door de jaren heen wijzigen. Heeft u uw autoverzekering al een aantal jaar bij dezelfde autoverzekeraar lopen? Dan kan het goed zijn dat eenzelfde autoverzekering ergens anders goedkoper is. Bent u niet tevreden met de service van uw verzekeraar? Dan kan autoverzekeringen vergelijken er niet alleen voor zorgen dat u goedkoper uit bent, maar dat u ook meteen voorzien bent van een betere service!

checklist auto

Autoverzekering vergelijken: Wat heeft u nodig?

Bij het vergelijken van uw autoverzekering wordt er altijd om extra informatie gevraagd. Verschillende factoren spelen namelijk een belangrijke rol bij het berekenen van uw autoverzekering, zoals de leeftijd van de auto, het risico op diefstal, hoe lang u uw rijbewijs al heeft, het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd en de omgeving waar u woont. 

Voor het vergelijken van autoverzekeringen heeft u de volgende gegevens nodig:

 
Het kenteken van uw auto
 
Uw postcode en woonplaats
 
Geboortedatum van de bestuurder
 
Aantal opgebouwde schadevrije jaren
 
Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt

Autoverzekering vergelijken: Waar moet u op letten?

Bij het autoverzekering vergelijken is het onder andere belangrijk dat u kiest voor de juiste dekking. Heeft u een voorkeur voor een aanvullende verzekering, zoals voor de inzittenden van uw auto? Vergeet deze dan niet aan te vinken bij het afsluiten van uw autoverzekering. Graag geven wij u meer uitleg waar u bij het vergelijken van autoverzekeringen goed op moet letten:

Bij autoverzekeringen vergelijken is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat u de juiste dekking kiest. Er zijn drie soorten dekkingen voor uw autoverzekering, namelijk: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco (allrisk). Heeft u momenteel een WA dekking, en kiest u tijdens het vergelijken voor een WA Casco (allrisk) dekking, dan is er een grote kans dat u schrikt van de prijs. Een WA Casco (allrisk) dekking is namelijk een stuk duurder dan de basisdekking WA.

De juiste dekking is tevens afhankelijk van uw voorkeur, maar ook van uw auto. Heeft u een wat oudere auto? Dan is vaak enkel een WA verzekering voldoende. Met een gloednieuwe auto is het misschien beter om voor een all risk autoverzekering te gaan. Meer weten over de dekking van uw autoverzekering?

Bij het autoverzekering vergelijken is het goed om te kijken hoeveel eigen risico de potentiele, nieuwe autoverzekeraar hanteert. Sommige verzekeraars hebben een eigen risico van € 0,- en anderen van € 150 of € 250,-. Rijdt u schade aan uw auto? Dan betaalt u in de meeste gevallen eerst uw eigen risico.

De hoogte van het eigen risico heeft natuurlijk ook te maken met uw persoonlijke voorkeur. Theoretisch gezien is de premie lager wanneer het eigen risico hoger is. Vindt u het niet erg om een hoger eigen risico te betalen? Of heeft u de voorkeur voor € 0,- eigen risico? Dan kunt u kiezen voor een ander of lager eigen risico. Meer informatie over het eigen risico?

Rijdt u elke dag naar uw werk? Dan rijdt u waarschijnlijk op jaarbasis veel kilometers. Hoeveel kilometers u gemiddeld rijdt per jaar, is uw kilometrage. Het is belangrijk dat u de het juiste aantal kilometers invult dat u per jaar rijdt, zodat de autoverzekeraar het risico in kaart kunnen brengen.

Schadevrije jaren bouwt u op vanaf het moment dat u een autoverzekering op uw naam heeft afgesloten. Ieder jaar dat u geen schades rijdt, krijgt u er een schadevrij jaar bij van uw autoverzekeraar. Bij het vergelijken van autoverzekeringen is het belangrijk dat u het juiste aantal schadevrije jaren invult. Uw nieuwe verzekeraar neemt namelijk de schadevrije jaren over van uw vorige autoverzekering.

De premie van uw autoverzekering is sterk afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Verzekeraars werken meestal met een bonus-malus ladder. Het aantal opgebouwde schadevrije jaren bepaalt in welke trede op de ladder u wordt gezet. Aan de hand van de bonus-malus ladder wordt de no-claimkorting over de kosten van uw autoverzekering berekend. Meer weten over schadevrije jaren?.

Naast de WA, WA Beperkt Casco en WA Casco (allrisk) dekking kunt u uiteraard nog aanvullende verzekeringen kiezen. Wilt u bijvoorbeeld de inzittenden in de auto verzekeren? Kies dan voor een aanvullende inzittenden verzekering. Andere aanvullende verzekeringen zijn bijvoorbeeld rechtsbijstand of een no-claim beschermer. Lees meer over onze aanvullende verzekeringen.

Autoverzekeringen vergelijken met UC!

UnitedConsumers helpt u graag met uw autoverzekering vergelijken. Wanneer u bij ons een autoverzekering afsluit, vergelijken wij elk jaar uw autoverzekering voor u, zonder dat u hier iets voor hoeft te doen! Is er een goedkoper alternatief? Dan hoort u dat van ons. Zo bespaart u altijd op uw autoverzekering.

Heeft u hulp nodig bij het vergelijken van uw autoverzekering of het afsluiten van een autoverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Extra hulp bij autoverzekeringen vergelijken

Bent u op zoek naar hulp bij het kiezen van de beste autoverzekering? Wij hebben de belangrijkste factoren voor u op een rijtje gezet.

Beste autoverzekering kiezen