Contact
Mijn UnitedConsumers

Gratis kentekencheck van UnitedConsumers

Met onze gratis kentekencheck ziet u in één overzicht alle informatie die u nodig heeft over uw auto. Denk aan de belangrijkste basisgegevens, zoals: APK, bouwjaar, en de datum van de tenaamstelling.

Daarnaast vindt u in onze gratis kentekencheck ook uitgebreide technische informatie en de waarde van de auto. Daarnaast kunt u via de kentekencheck gratis berekenen of uw autoverzekering goedkoper kan.  

 

Gratis kentekencheck


Kenteken:
NL

 

Kentekencheck

Auto kopen
Voordeel bij het 
kopen of verkopen

Autogeschiedenis
Ontdek snel
 alles over de auto

APK check
Check heel eenvoudig 
de APK datum

Goedkope
Vind direct een 
voordelige autoverzekering


Kentekencheck UnitedConsumers

U koopt natuurlijk niet iedere dag een nieuwe auto! En omdat het vaak een flinke investering is, wilt u zeker weten dat u een goede aankoop doet. Wist u dat u aan de hand van het kenteken al veel informatie kunt opzoeken over de auto? Een auto kan namelijk van eigenaar veranderen, maar het kenteken blijft altijd hetzelfde. Dankzij onze nummerbord check ziet u daarom in één oogopslag alle basisgegevens en niet-privacygevoelige gegevens van de auto.


Onze gratis kentekencheck werkt altijd in uw voordeel

De kentekencheck biedt u hartstikke veel voordelen. Zo staat u onder andere veel sterker bij het maken van een deal met een verkoper. Met de kentekencheck ziet u namelijk direct of u niet te veel betaalt voor de auto. U kunt ook het kenteken natrekken om te bepalen of de kilometerstand wel bij de leeftijd van de auto past.

APK vervaldatum en energielabel achterhalen

De kentekencheck is ook handig als u bijvoorbeeld de APK vervaldatum wilt opzoeken. Want soms wordt de auto verkocht met de gedachte dat deze niet meer door de APK komt. Met de kentekencheck kunt u opzoeken wanneer de auto weer APK gekeurd moet worden. En wilt u weten hoe zuinig de auto rijdt? Dan vindt u gemakkelijk en snel een overzicht van het verbruik én het energielabel van de auto.

Goedkope autoverzekering berekenen

Bent u bovendien op zoek naar een goede en voordelige autoverzekering voor uw nieuwe auto? Doe dan direct onze kentekencheck en zie hoeveel u kunt besparen. U krijgt van ons namelijk altijd minimaal 5% korting op uw autoverzekering en dat is wel zo fijn!

> Ik wil graag mijn kenteken checken


Kentekencheck: dit komt u te weten

Onze gratis kentekencheck is een ontzettend handige tool. Maar u bent nu natuurlijk wel benieuwd welke informatie u exact kunt achterhalen. Met onze online nummerbord check vindt u binnen enkele seconden de volgende gegevens:

APK en autohistorie

 • APK tot: datum
 • Bouwmaand- en jaar
 • Datum tenaamstelling
 • Eerste afgifte Nederland
 • Eerste afgifte internationaal
 • Geïmporteerd?

Motor en milieu

 • Verbruik stad
 • Verbruik buitenwegen
 • Verbruik gecombineerd
 • Vermogen en energielabel
 • Cilinderinhoud en aantal cilinders

Afmetingen en gewicht

 • (Maximaal) gewicht
 • Laadvermogen

Prijs

 • Cataloguswaarde en dagwaarde

Waar komen de gegevens van de kentekencheck eigenlijk vandaan?

Aan het kenteken van de auto zijn allerlei gegevens gekoppeld. Daarom kunt u aan de hand van het kenteken veel informatie over de auto opvragen. Een partij die deze vervoersinformatie beheert, is onder andere de Rijksdienst voor het Wegverkeer, oftewel de RDW. De gegevens die u vindt in onze nummerbord check zijn niet privacygevoelig. Dit betekent dat namen van vorige eigenaren bijvoorbeeld niet te zien zijn. 


Waarom een kentekencheck doen?

Er zijn verschillende redenen om een online kentekencheck te doen. Wij sommen er een aantal voor u op:

 • Is de verkoper wel eerlijk? Met een kentekencheck achterhaalt u of de partij waar u de auto koopt wel zo eerlijk is. Is de kilometerstand bijvoorbeeld wel realistisch voor de leeftijd van de auto? En is de prijs niet te hoog?
 • Type brandstof achterhalen. Bent u benieuwd of de auto die u op het oog heeft op diesel of benzine rijdt? Controleer het eenvoudig met onze kentekencheck.
 • Is de auto recent APK gekeurd? Soms verkoopt iemand een auto omdat het al duidelijk is dat deze niet meer door de APK komt. U weet als koper dat er dan iets niet helemaal in orde is. Als verkoper is het overigens ook handig om te weten dat u een auto die net APK gekeurd is voor een betere prijs kunt verkopen. 
 • Verbruik, de uitstoot en milieuvriendelijkheid. Wilt u graag een auto aanschaffen die niet te veel verbruikt en niet te belastend is voor het milieu? Met onze kentekencheck komt u achter de prestaties, het verbruik en het energielabel van de auto.
 • Doe onze kentekencheck en bespaar op uw autoverzekering! De allerbeste reden om onze gratis kentekencheck te doen, is om te zien of uw autoverzekering goedkoper kan. Want u betaalt toch liever niet te veel voor uw autoverzekering? Doe onze kentekencheck en start met besparen! 

Gratis kentekencheck


Kenteken:
NL

Hoe werkt de kentekencheck?

Het is heel simpel! U vult uw kenteken in en u drukt op de knop 'Kenteken opzoeken'.

Vervolgens ziet u in één overzicht alle niet-privacygevoelige gegevens van de auto. Ook kunt u met slechts één extra druk op de knop meteen zien hoeveel u bij ons bespaart op uw autoverzekering.  


Wanneer is het handig om de gratis kentekencheck te doen?

Er zijn verschillende situaties waarin het handig is om een kentekencheck te doen. Met onze gratis kentekencheck heeft u namelijk direct toegang tot de juiste informatie voor iedere situatie, bijvoorbeeld wanneer u:

Een nieuwe auto wil kopen

Heeft u een leuke auto gezien? Met onze nummerbord check vindt u gemakkelijk belangrijke informatie over de potentiële nieuwe auto, zoals: het bouwjaar, de dagwaarde en cataloguswaarde, wanneer de auto voor het laatst is tenaamgesteld en of de auto is geïmporteerd. 

Zich afvraagt hoe zuinig de auto is

Bent u benieuwd hoeveel de auto aan brandstof verbruikt, of hoe het zit met het energielabel en de CO2-uitstoot? Dat komt goed uit, want ook daar komt u achter dankzij de kentekencheck. Het is altijd goed om te weten of u een milieubewuste keuze maakt.

Benieuwd bent tot wanneer de APK geldig is

Wilt u graag weten wanneer de auto voor het laatst APK is gekeurd? Dan kunt u het kenteken opzoeken en ziet u direct tot wanneer de APK geldig is. Dat is wel zo fijn. U kunt hierdoor ruim van tevoren een nieuwe APK inplannen, en hoeft dus nooit ongekeurd de weg op.   


Uw auto goed én voordelig verzekeren?

Zodra een auto op uw naam staat, bent u verplicht om deze te verzekeren. Zoekt u een goede én voordelige autoverzekering? Dan bent u bij UnitedConsumers aan het juiste adres. Want naast voordelige premies, hebben wij ook regelmatig mooie aanbiedingen. Door het checken van het kenteken kunt u tot wel € 150,00 per jaar besparen en houdt u meer over voor een leuker leven!

Besparing berekenen


Veelgestelde vragen over kenteken opzoeken

Met onze kentekencheck kunt u de basisgegevens van de auto achterhalen, zoals transmissie, brandstof, vermogen, verbruik en nog veel meer. Extra opties of bijvoorbeeld accessoires die de vorige eigenaar heeft toegevoegd, kunt u niet achterhalen. Met onze kentekencheck ontdekt u de volgende opties van de auto:

 • Merk, model en bouwjaar
 • Uitvoering, voertuigsoort en kleur
 • Kleur, aantal deuren en zitplaatsen
 • Afmetingen, gewicht, laadvermogen
 • Brandstof, transmissie, prestaties, motor en milieu

Met onze nummerbordcheck kunt u niet achterhalen wie de eigenaar van de auto is. U kunt alleen gegevens achterhalen die niet privacygevoelig zijn.

Met onze kentekencheck vindt u gegevens die niet privacygevoelig zijn. U kunt dus niet zien wie de eigenaar is en wat het adres van de eigenaar is.

Met onze kentekencheck kunt u niet achterhalen of de auto gestolen is. Op de website van de RDW kunt u wel zien of de auto gestolen is. Vul uw kenteken in en onder het tabje 'status van het voertuig' vindt u direct antwoord.