Vergelijk hier uw autoverzekering

Tips voor tweedehands auto kopen

Wilt u een tweedehands auto kopen? Bereid u dan goed voor zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wij geven een aantal tips voor het kopen van een tweedehands auto.

Bepaal uw budget

Om te beginnen is het verstandig om uw budget vast te stellen en een eisenlijst te maken. Zo kunt u gericht gaan zoeken naar een auto die past bij uw voorkeuren en uw budget. Maak voordat u de auto koopt een proefrit. Zo weet u wat u koopt. Vooraf kunt u door het checken van het kenteken via de RDW nagaan wanneer de APK is geweest en wat de exacte gegevens van de auto zijn.

9 tips voordat u de auto koopt

1. Banden: let er op dat alle banden van de auto van hetzelfde merk zijn en voldoende profiel hebben.

2. De lak: de lak van de auto moet overal hetzelfde zijn. Afwijkende kleuren kunnen aantonen dat er een vervanging is geweest. Veel krassen en roestplekken wijzen op onzorgvuldig gebruik.

3. Originele onderdelen: een auto met afwijkende onderdelen kan wijzen op geleden schade.

4. Onder de motorkap: ziet alles er netjes uit? Kijk vooral naar de distributieriem, deze moet tussen de 60.000 en 120.000 kilometer vervangen worden. Ziet deze er versleten uit, houd dan rekening met toekomstige kosten.

Tijdens de proefrit:

5. Remmen: test de remmen goed op een rustig en veilig stuk waar geen of weinig verkeer is. Als u een noodstop maakt mag de auto niet zwenken, of andere afwijkende bewegingen maken.

6. Schakelen: schakelen moet soepel gaan. Onderhoud aan de versnellingsbak kan u veel geld kosten.

7. Luister naar de motor: start de auto gemakkelijk? Klinkt de motor zuiver of hoort u iets ratelen?

8. Schakelaars en knoppen: werkt alles? Controleer alle schakelaars; ruitenwisser, richtingaanwijzer, knoppen van de verwarming, achterruitverwarming, elektrische ramen, etc.

Bij de aanschaf:

9. Overschrijvingsbewijs: zorg ervoor dat het overschrijven op de juiste manier gaat, zodat u in het bezit bent van alle papieren en officieel de nieuwe kentekenhouder van de auto bent. De verkoper van de auto ontvangt het vrijwaringsbewijs.

Ga niet onverzekerd op weg

Let op dat u eerst een autoverzekering afsluit voordat u gebruik maakt van de weg met uw nieuwe auto. Dat kan natuurlijk ook bij UnitedConsumers. Doe de Premie-Check. U kunt gratis uw autoverzekering vergelijken om te zien welke goedkope autoverzekering het beste bij uw persoonlijke situatie past.