Vergelijk hier uw autoverzekering

Bellen in de auto: regels en boetes

Het is belangrijk dat uw volledige aandacht naar de weg en het verkeer gaat als u autorijdt. Daarom zijn er een aantal verkeersregels opgesteld waar u zich aan moet houden als automobilist. Zo is het verboden om met uw telefoon in de hand te bellen in de auto. 

Bellen achter het stuur

De bestuurder van een auto mag alleen handsfree bellen in de auto. U mag uw mobiele telefoon dus niet vasthouden, ook niet om een bericht te lezen of een telefoonnummer op te zoeken. U kunt voor niet handsfree bellen in de auto een boete krijgen van 240 euro.

Waarom mag ik niet bellen achter het stuur?

Als u een auto bestuurt, moet uw aandacht volledig op de weg gericht zijn. Heeft u een mobiele telefoon in uw hand tijdens het rijden, dan bent u afgeleid en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. 

Staat uw auto stil, dan mag u bellen

Als u uw auto ergens parkeert, dan mag u gewoon bellen met uw telefoon in de hand. Ook als u stilstaat voor het verkeerslicht of in de file, mag u handheld bellen.

Goedkope autoverzekering

Bent u op zoek naar een goedkope autoverzekering? Doe onze gratis Premie-Check en vergelijk gratis autoverzekeringen! U kunt tot € 100 per jaar besparen op uw autoverzekering via UnitedConsumers. 

Voorkom verkeersboetes en lees ook de verkeersregels over:

Aanduidingen op het wegdek
Geen voorrang verlenen
Door rood rijden
Bumperkleven
Parkeren
Snelheid
Snelweg
Inhalen 

> Alles over autoverzekeringen
> Verkeersregels en verkeersboetes