Vergelijk hier uw autoverzekering

Zomerbanden en winterbanden

Behalve goedkope autoverzekeringen bieden we u ook graag tips om zo veilig mogelijk op weg te gaan. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om ieder seizoen uw autobanden te wisselen. In de zomer mogen de zomerbanden onder de auto, in de winter vervangt u ze door de winterbanden.

Zomerbanden

Zomerbanden zorgen voor een maximaal contact met de weg, ze hebben meestal een laag profiel met smalle en ondiepe groeven. Dit type band is speciaal gemaakt voor rijden op warm en vochtig asfalt.

Winterbanden

Winterbanden hebben een speciaal profiel waardoor water en sneeuw gemakkelijk afgevoerd wordt. Winterbanden bieden een stuk meer stabiliteit op het moment dat het glad wordt buiten. De remweg is korter en de kans op slippen wordt kleiner.

Wanneer wisselen van zomerbanden naar winterbanden?

Als de temperatuur in het najaar onder de 7°C komt is het tijd om de zomerbanden te vervangen door de winterbanden. Met het veranderende klimaat is het moeilijk daar een datum aan vast te hangen. Zorg voor de juiste bandenspanning op het moment dat u gaat rijden.

Waarom niet altijd winterbanden?

Met winterbanden heeft u aanzienlijk meer grip dan met zomerbanden. Dit heeft u echter alleen in de winter nodig om gevaarlijke situaties op gladde wegen te voorkomen. Vaak zijn winterbanden in het buitenland zelfs verplicht. Winterbanden hebben een grover profiel en bieden daarom meer weerstand. In verhouding zult u hierdoor meer brandstof verbruiken dan bij zomerbanden. Daarom is het verstandig om de banden per seizoen te wisselen;

  • In de winter winterbanden voor de veiligheid
  • In de zomer zomerbanden voor de portemonnee

Autoverzekering afsluiten

Loopt u ondanks uw goede voorbereidingen schade op? Dan bent u natuurlijk goed verzekerd. Een goedkope autoverzekering afsluiten kan bij UnitedConsumers. Doe de Premie-Check en start met autoverzekeringen vergelijken. Binnen enkele seconden ziet u hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering.

Boven op de lage premie van UnitedConsumers krijgt u ook nog eens 5% extra groepskorting dankzij het consumentencollectief. Spaar deze korting het hele jaar en uw bespaartegoed kan oplopen tot meer dan € 150,00! Dit bedrag storten wij gewoon op uw bankrekening, wanneer u dat wilt. Geen gedoe, wel de korting.

Alles over autoverzekeringen >>