Contact
Mijn UnitedConsumers

Wat is de goedkoopste auto om te rijden?

Ben je op zoek naar de goedkoopste auto om te rijden? Begrijpelijk, want hoe lager je autokosten, hoe meer je overhoudt voor andere leuke dingen in je leven. Wij hebben de top 10 goedkoopste auto's om te rijden uitgezocht, en geven je tips om autorijden zo goedkoop mogelijk te houden!

goedkoopste auto om te rijden


 

Goedkoopste auto om te rijden in 2024: top 10

Ga je binnenkort een nieuwe auto kopen en zoek je een kleine, goedkope auto om te rijden? Goed nieuws! Wij hebben de top 10 goedkoopste auto's om te rijden voor je op een rij gezet.

Dit zijn de goedkoopste auto's om te rijden van 2024:

1. Toyota Aygo
2. Peugeot 108
3. Hyundai i10
4. Suzuki Celerio
5. Mitsubishi Space Star
6. Citroën C1
7. Volkswagen Up!
8. Opel Karl
9. Renault Twingo
10. Skoda Citigo


 

Zo kies je de goedkoopste auto om te rijden

De kenmerken van de auto bepalen voor een groot deel hoe goedkoop je auto is. Een zwaardere auto betekent dat je meer wegenbelasting moet betalen. Daarnaast geldt hoe uitgebreider je verzekerd wilt zijn, hoe duurder je premie is.

Ook speelt het soort brandstof een rol in de bepaling hoe goedkoop jouw auto is. Bovendien heeft het merk van je auto ook invloed op de prijs van onderdelen bij een eventuele reparatie. Wij bespreken de volgende onderdelen met je:

Benzine, diesel of LPG?

LPG is van de drie de meest goedkoopste brandstof, maar hiervoor moet er wel een LPG-installatie in de auto aanwezig zijn. Bovendien betaal je ook meer wegenbelasting voor LPG dan voor diesel of benzine. Bij weinig kilometers is het voordeliger om voor een auto te kiezen die op benzine rijdt. De wegenbelasting ligt lager en LPG of diesel is pas rendabel wanneer je veel kilometers rijdt.

De wegenbelasting

Als autobezitter ben je verplicht om wegenbelasting te betalen. De hoogte van de wegenbelasting is afhankelijk van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan het gewicht van de auto, je woonplaats, het soort brandstof, het soort voertuig, het brandstofverbruik van je auto en de hoeveelheid CO2 dat jouw auto uitstoot.

Onderhoud en reparatie

Een auto heeft regelmatig onderhoud nodig; de olie verversen, de banden oppompen, de koelvloeistof bijvullen en noem zo maar op. Er kan altijd iets kapotgaan. Maar door je auto goed te onderhouden, verklein je wel de kans op grote en dure reparaties.

Het is daarom ook verstandig om bij de aankoop van een nieuwe auto te kijken naar de kosten voor onderdelen in het geval van een reparatie. Het ene merk heeft namelijk duurdere onderdelen dan het andere merk.

De autoverzekering

Indien je een auto op jouw naam hebt staan, dan ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je mag zelf kiezen welke autoverzekering je afsluit: WA, WA beperkt casco of WA casco (all risk). Je bent verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten voor je auto. Dit is de goedkoopste autoverzekering, maar biedt ook de minst uitgebreide dekking.

Wil je profiteren van korting op jouw autoverzekering? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je ontvangt altijd minimaal 5% korting op je maandelijkse premie. Ben je benieuwd hoeveel jij kunt besparen?

Bereken mijn voordeel


 

Tips voor goedkoop rijden

Naast de kenmerken van de auto, helpt zuinig rijden ook bij het zo goedkoop mogelijk houden van je auto. Door zuinig te rijden, blijft jouw auto goed onderhouden én bespaar je kosten! 

Tip 1: Rem zo min mogelijk. Door zo min mogelijk te remmen en de auto uit te laten rollen, rijd je zuiniger en bespaar je op jouw brandstofkosten.
Tip 2: Houd een constante snelheid aan en matig je snelheid. Door een constante snelheid aan te houden, verbruik je minder brandstof. Daarnaast is het verstandig om minder hard te rijden. Hiermee bespaar je namelijk ook brandstof.
Tip 3: Schakel op tijd door. Door sneller door te schakelen naar een hogere versnelling, maakt de motor minder toeren. Een stuk zuiniger, dus!
Tip 4: Hoe zwaarder de auto beladen is, hoe meer brandstof de auto verbruikt. Heb je bagage in de auto liggen die je niet nodig hebt? Verwijder deze dan uit de auto. Zo kun je zuiniger rijden met je auto.


Ook interessant
 

kosten auto per maand

Wat kost een auto per maand? Alle auto kosten op een rij!

> Lees meer

 

wegenbelasting

Hoeveel wegenbelasting moet ik voor mijn auto betalen?

Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

De beste tips bij het kiezen voor een goedkope autoverzekering

> Lees meer

 

Blog homepage