Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoopste auto om te rijden

Bent u op zoek naar de goedkoopste auto om te rijden? Begrijpelijk, want hoe lager uw autokosten, hoe meer u overhoudt voor andere leuke dingen in uw leven. Wij hebben de top 10 goedkoopste auto's om te rijden uitgezocht, en geven u tips om autorijden zo goedkoop mogelijk te houden!

goedkoopste auto om te rijden


 

Goedkoopste auto om te rijden in 2023: top 10

Gaat u binnenkort een nieuwe auto kopen en zoekt u een klein, goedkoop model? Dit zijn de 10 goedkoopste auto's om te rijden van 2023:

1. Toyota Aygo
2. Peugeot 108
3. Hyundai i10
4. Suzuki Celerio
5. Mitsubishi Space Star
6. Citroën C1
7. Volkswagen Up!
8. Opel Karl
9. Renault Twingo
10. Skoda Citigo


 

Zo kiest u de goedkoopste auto om te rijden

De kenmerken van de auto bepalen voor een groot deel hoe goedkoop uw auto is. Een zwaardere auto betekent dat u meer wegenbelasting moet betalen. Daarnaast geldt hoe uitgebreider u verzekerd wilt zijn, hoe duurder uw premie is.

Ook speelt het soort brandstof een rol in de bepaling hoe goedkoop uw auto is. Bovendien heeft het merk van uw auto ook invloed op de prijs van onderdelen bij een eventuele reparatie. Wij bespreken de volgende onderdelen met u:

Benzine, diesel of LPG?

LPG is van de drie de meest goedkoopste brandstof, maar hiervoor moet er wel een LPG-installatie in de auto aanwezig zijn. Bovendien betaalt u ook meer wegenbelasting voor LPG dan voor diesel of benzine. Bij weinig kilometers is het voordeliger om voor een auto te kiezen die op benzine rijdt. De wegenbelasting ligt lager en LPG of diesel is pas rendabel wanneer u veel kilometers rijdt.

De wegenbelasting

Als autobezitter bent u verplicht om wegenbelasting te betalen. De hoogte van de wegenbelasting is afhankelijk van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan het gewicht van de auto, uw woonplaats, het soort brandstof, het soort voertuig, het brandstofverbruik van uw auto en de hoeveelheid CO2 dat uw auto uitstoot.

Onderhoud en reparatie

Een auto heeft regelmatig onderhoud nodig; de olie verversen, de banden oppompen, de koelvloeistof bijvullen en noem zo maar op. Er kan altijd iets kapotgaan. Maar door uw auto goed te onderhouden, verkleint u wel de kans op grote en dure reparaties.

Het is daarom ook verstandig om bij de aankoop van een nieuwe auto te kijken naar de kosten voor onderdelen in het geval van een reparatie. Het ene merk heeft namelijk duurdere onderdelen dan het andere merk.

De autoverzekering

Indien u een auto op uw naam heeft staan, dan bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. U mag zelf kiezen welke autoverzekering u afsluit: WA, WA beperkt casco of WA casco (all risk). U bent verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten voor uw auto. Dit is de goedkoopste autoverzekering, maar biedt ook de minst uitgebreide dekking.

Wilt u profiteren van korting op uw autoverzekering? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! U ontvangt altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen?

Bereken mijn voordeel


 

Tips voor goedkoop rijden

Naast de kenmerken van de auto, helpt zuinig rijden ook bij het zo goedkoop mogelijk houden van uw auto. Door zuinig te rijden, blijft uw auto goed onderhouden én bespaart u kosten! 

Tip 1: Rem zo min mogelijk. Door zo min mogelijk te remmen en de auto uit te laten rollen, rijdt u zuiniger en bespaart u op uw brandstofkosten.
Tip 2: Houd een constante snelheid aan en matig uw snelheid. Door een constante snelheid aan te houden, verbruikt u minder brandstof. Daarnaast is het verstandig om minder hard te rijden. Hiermee bespaart u namelijk ook brandstof.
Tip 3: Schakel op tijd door. Door sneller door te schakelen naar een hogere versnelling, maakt de motor minder toeren. Een stuk zuiniger, dus!
Tip 4: Hoe zwaarder de auto beladen is, hoe meer brandstof de auto verbruikt. Heeft u bagage in de auto liggen die u niet nodig heeft? Verwijder deze dan uit de auto. Zo kunt u zuiniger rijden met uw auto.


Ook interessant voor u
 

UC Autoverzekering

Een autoverzekering afsluiten in 6 stappen!

> Lees meer

 

autoverzekering 6 stappen

Hoe beveilig ik mijn auto met keyless entry?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

De beste tips bij het kiezen voor een goedkope autoverzekering

> Lees meer

 

Blog homepage