Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering goedkoop houden: zo doet u dat!

Uw autoverzekering goedkoop houden betekent dat u meer overhoudt voor andere leuke vinden in uw leven. Daarom gaat u op zoek naar een goede én goedkope autoverzekering. Maar, hoe kiest u voor een voordelige autoverzekering? Wij helpen u!

 

Autoverzekering goedkoop houden

U wilt zo weinig mogelijk kwijt zijn aan uw autoverzekering. Dit zijn namelijk kosten die, naast brandstof en wegenbelasting, telkens weer terugkomen. Met een goedkope autoverzekering houdt u meer over voor een leuker leven. Wij helpen u naar de goedkoopste autoverzekering met onze tips!


 

Goedkope autoverzekering en de kenmerken van de auto

Het gewicht, het automerk en de dag- en cataloguswaarde van uw auto bepalen de kosten van de autoverzekering voor een groot deel. Voor een lichte auto betaalt u minder premie, omdat de schade bij een ongeval vaak minder duur is dan bij een zware auto. Ook de dag- en cataloguswaarde speelt een rol. Hoe lager de dag- en cataloguswaarde, hoe lager de premie.


 

Voordelige autoverzekering en het aantal kilometers

Rijdt u overal naartoe met de auto, of pakt u vaker de fiets of het openbaar vervoer? Het aantal kilometers dat u rijdt met de auto, heeft invloed op hoe goedkoop u uw auto kunt verzekeren. Minder kilometers per jaar betekent minder kans op schade. En dat loont. Bij minder kilometers, is uw autoverzekering goedkoper.


 

Leeftijd van de auto

U kunt er weinig aan doen, maar uw leeftijd heeft invloed op de premie. Een goedkope autoverzekering afsluiten voor iemand van 18 jaar, is een uitdaging. Door de beperkte ervaring in het autorijden en het bijbehorende risico op schade, is de premie voor jongeren hoger. Vanaf 25 jaar bent u geen beginnend bestuurder meer en kunt u uw autoverzekering goedkoop houden. 

U denkt misschien: kan ik de auto niet op een andere naam verzekeren? Het antwoord is: nee. Uuw auto moet op uw naam verzekerd worden. Verzeker uw auto dus ook niet op naam van uw ouders, dit kan als fraude worden gezien.

Er geldt één uitzondering. Mocht u samen met uw partner een auto aan willen schaffen en is hij of zij geen beginnend bestuurder meer, dan is het voordeliger om de auto op naam van uw partner te verzekeren. Let op: u en uw partner moeten wel op hetzelfde adres ingeschreven staan.


 

Autoverzekering goedkoop houden met schadevrije jaren

U bouwt schadevrije jaren op wanneer de auto op uw naam verzekerd is. Na elk verzekeringsjaar zonder schadeclaim, krijgt u er een extra schadevrij jaar bij. U wordt dus beloond en stijgt op de bonus malus ladder. Elk schadevrij jaar ontvangt u extra korting op uw autoverzekering.

Heeft u in één jaar schade gereden? Dan valt u 5 schadevrije jaren terug. Belangrijk om zuinig te zijn op uw auto, want dit scheelt in de portemonnee. In sommige gevallen is het zelfs goedkoper om geen schadeclaim in te dienen, maar deze uit eigen zak te betalen. Dit is met name van toepassing op kleine schades.


 

Voordelige autoverzekering? Verzeker meerdere auto’s

Heeft u al een auto in bezit, maar heeft u een tweede auto aangeschaft? Waarschijnlijk kunt u dan een voordelige autoverzekering afsluiten bij uw huidige verzekeraar, want u krijgt vaak korting op een tweede gezinsauto. Vaak is het zo geregeld dat u met uw tweede auto kunt profiteren van de no-claimkorting en schadevrije jaren van de eerst verzekerde auto.


 

Goedkope autoverzekering en betalen

Ook het moment van betaling kan meespelen in de bepaling of u uw autoverzekering goedkoop is. Bij een maandelijkse betaling liggen de kosten over het algemeen hoger. Veel verzekeraars geven korting bij betaling per half jaar of per jaar. Dat is natuurlijk hartstikke interessant, want dit zorgt ervoor dat uw autoverzekering goedkoper wordt.


 

Autoverzekering goedkoop houden? Kies de juiste dekking

Een dekking kiezen die niet bij de auto past, is niet verstandig. U betaalt dan teveel of juist te weinig voor uw autoverzekering. Er zijn wel richtlijnen over welke dekking het beste gekozen kan worden. U kunt kiezen uit: WA, WA beperkt casco of WA casco (All Risk). U bepaalt uiteindelijk zelf welke dekking u het beste vindt passen bij uw auto. Zo houdt u uw autoverzekering goedkoop én heeft u ook nog eens de beste autoverzekering voor uw situatie.

Voor een WA verzekering geldt geen eigen risico. Eventuele schade moet u zelf vergoeden, tenzij u in aanmerking komt voor de regeling Directe Schadeafhandeling. Voor een WA Beperkt Casco of een WA Casco (All Risk) is er wel een eigen risico. Bij de meeste autoverzekeraars kunt u de hoogte van het eigen risico zelf bepalen. Dit heeft wel gevolgen voor de premie. Kiest u een hoger eigen risico, dan betaalt u maandelijks minder premie. Kiest u voor een lager eigen risico, dan gaat de premie omhoog. Kies nooit een eigen risico dat hoger is dan u kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is. 

Leeftijd Dekking
0 - 5 jaar WA casco (all risk)
6 - 10 jaar WA beperkt casco
ouder dan 10 jaar WA

 

Goedkope autoverzekering kiezen

Sluit u een goedkope autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie

   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA beperkt casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA casco (all risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


Aanbevolen voor u


UC Autoverzekering

Kiezen voor een goedkope autoverzekering met korting

> Bereken mijn korting

 

Auto polijsten

Een autoverzekering afsluiten in 6 eenvoudige stappen!

Lees meer

 

Auto polijsten

Hoe kom ik erachter of mijn auto verzekerd is?

Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven