Contact
Mijn UnitedConsumers

De beste energieverbruiksmanager app: onze top 5

Bent u benieuwd waar die hoge energierekening vandaan komt én hoe u kunt besparen? Er zijn veel apps die u kunt gebruiken om inzicht te krijgen in uw energieverbruik. Zo'n energie app werkt vaak samen met een slimme meter. Wij vertellen u waarvoor u een energieverbruiksmanager app kunt gebruiken én zetten de beste voor u op een rijtje.

beste energieverbruiksmanager app


 

Energie app met slimme meter

Zoekt u een energie app die uw slimme meter uitleest en u vertelt wat u dagelijks verbruikt? Dan heeft u veel keus. Iedere energieleverancier heeft zo'n energieverbruiksmanager app. Ook kunt u uw energieverbruik bijhouden met een onafhankelijke app die niet aan een energieleverancier gebonden is

Aanbieders van een onafhankelijke energie app zijn dus zelf geen energieleverancier. Voor het gebruik van deze apps heeft u een energiemonitor nodig. Deze monitor stuurt de gegevens over uw energieverbruik naar de betreffende app. Verder betaalt u voor het gebruik van bepaalde functies een maandelijks bedrag.


 

Energieverbruik app: weergave stroomverbruik

Het verschilt per app hoe uw energieverbruik wordt getoond. Een belangrijk verschil is die tussen een realtime weergave of een vertraagde weergave. Met een realtime weergave is op ieder moment van de dag de informatie up-to-date. U ziet dus uw verbruik op het moment zelf.

Bij een vertraagde weergave leest u de gegevens op een later moment terug. Het verschilt per app hoe vaak deze de informatie over uw energieverbruik update. Vaak toont zo'n energie app uw verbruik tot en met de vorige dag, in blokken van een maand, dag of uur.


 

Beste energieverbruiksmanager app

Wat is de beste energieverbruiksmanager app? Dit antwoord is moeilijk te geven, want het hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Daarom zetten wij de 5 best beoordeelde energie apps voor u op een rij.

Deze top 5 energie apps kunt u eenvoudig op uw telefoon downloaden zonder te hoeven overstappen van energieleverancier. Zo begint u direct met besparen, lekker snel en gemakkelijk! Onze top 5 is gebaseerd op het gemiddelde van de klantenbeoordelingen in de Google Play Store en App Store. 

Beste energieverbruiksmanager app: onze top 5

1. Homewizard Energy
2. ENGIE Energy NL
3. CEMM
4. EnergyFlip
5. EARN-E


 

1. Homewizard Energy

Met de Homewizard Energy app krijgt u gratis inzicht in uw energieverbruik per maand, dag of uur. Ook kunt u uw verbruik in realtime bekijken. Met de betaalde Energy+ app krijgt u er nog een paar functies bij, waaronder extra inzicht in uw sluipverbruik en automatische meldingen wanneer uw stroomverbruik hoog is. 

  Homewizard Energy
Beoordeling Google Play Store 4,6
Beoordeling App Store 4,7
Kosten gebruik app € 0,-*
Eenmalige kosten € 29,95 voor Wifi P1-meter

* Het gebruik van de Homewizard Energy app is gratis; voor de Energy+ app met extra functionaliteiten betaalt u € 1,- per maand of € 11,95 per jaar. 

Budgetapp downloadenVerkrijgbaar in de Google Play Store en App Store.


 

2. ENGIE Energy NL

Met de energie app van energieleverancier ENGIE krijgt u grip op uw energieverbruik. Deze is gratis voor zowel klanten als niet-klanten. Uw slimme meter wordt door de ENGIE-app eenmaal per dag uitgelezen. De app geeft inzicht in uw energieverbruik per jaar, maand, week, dag en zelfs per uur, tot en met de vorige dag. 

U kunt de app ook gebruiken als u geen slimme meter heeft. In dat geval moet u zelf regelmatig uw meterstanden in de app invullen om inzicht in uw energieverbruik te krijgen.

  ENGIE Energy NL
Beoordeling Google Play Store 4,0
Beoordeling App Store 4,5
Kosten gebruik app € 0,-
Eenmalige kosten € 0,-

Budgetapp downloadenVerkrijgbaar in de Google Play Store en App Store.


 

3. CEMM

Voor het gebruik van deze app schaft u eenmalig een CEMM basic of CEMM plus energiemonitor aan. Verder heeft u geen abonnement nodig. De monitor sluit u aan op uw slimme meter, en daarnaast heeft u de mogelijkheid om twee extra systemen of groepen apart uit te lezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw zonnepanelen of laadpaal. U kunt vervolgens uw verbruik per jaar, maand, dag, uur of in realtime bekijken.

  CEMM
Beoordeling Google Play Store 4,4
Beoordeling App Store 4,0
Kosten gebruik app € 0,-
Eenmalige kosten
  • € 179,- (CEMM basic)
  • € 239,- (CEMM plus)

Budgetapp downloadenVerkrijgbaar in de Google Play Store en App Store.


 

4. EnergyFlip

De app EnergyFlip gebruikt u in combinatie met de bijbehorende meetset. Met de app kunt u naast uw energieverbruik ook de opbrengst van uw zonnepanelen bekijken en sluipverbruikers opsporen. Deze gegevens houdt de app in realtime bij. De energie app stuurt u verder regelmatig meldingen met besparingstips

  Energyflip
Beoordeling Google Play Store 3,8
Beoordeling App Store 4,0
Kosten gebruik app € 0,-
Eenmalige kosten € 99,- voor EnergyFlip meetset

Budgetapp downloadenVerkrijgbaar in de Google Play Store en App Store.


 

5. EARN-E

Ook EARN-E werkt samen met uw slimme meter en gebruikt een energiemonitor. Daarmee krijgt u via de app in realtime in uw energieverbruik. Ook handig: u kunt bespaardoelen instellen. Als u daarnaast inzicht wilt in de opbrengst van uw zonnepanelen en in hoeveel stroom u teruglevert of zelf verbruikt, dan kiest u voor EARN-E solar. 

  EARN-E
Beoordeling Google Play Store 3,7
Beoordeling App Store 3.9
Kosten gebruik app
  • € 1,- (EARN-E pakket)
  • € 2,50 (EARN-E solar)
Eenmalige kosten € 29,95 voor energiemonitor

Budgetapp downloadenVerkrijgbaar in de Google Play Store en App Store.


 

Energieverbruiksmanager app UnitedConsumers

Profiteert u al van de voordelige tarieven voor gas en stroom van UnitedConsumers? Dan heeft u in Mijn UnitedConsumers toegang tot onze energieverbruikmanager app. Hiermee ziet u in één oogopslag uw energieverbruik per maand en per jaar én krijgt u handige tips om meer energie te besparen. Zo houdt u meer over voor de leuke dingen in het leven!

Energie van UnitedConsumers

Wilt u gebruikmaken van de energie app van UnitedConsumers en direct beginnen met besparen? Bij UnitedConsumers betaalt u nooit teveel voor gas en stroom. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen?

Bereken mijn voordeel


Ook interessant voor u
 

ean codeboek

EAN-code energie: hiervoor gebruikt u het 

> Lees meer

 

energieverbruiksmanager

Energieverbruiksmanager: tips en voordelen

> Lees meer

 

slimme thermostaat

Slimme thermostaat kopen: zo maakt u een keuze 

> Lees meer

 

Blog homepage