Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Besparen op energie? Dit zijn de beste energie bespaartips!

U kunt besparen op energie door op uw energieverbruik in huis letten en energiebesparende maatregelen te treffen. Energie besparen is namelijk goed voor het milieu én uw portemonnee. Wij helpen u graag een handje met onze 10 tips om energie te besparen.

Energie besparen tips uc

Bespaartips energie

Besparen op energie betekent besparen op gas, stroom of op beiden. Op welk soort energie u ook wilt besparen, er zijn gemakkelijke manieren om uw verbruik te verlagen en zo meer over te houden voor andere leuke dingen in uw leven! Onze energie bespaartips helpen u daarbij.


Tip 1: Energie besparen met ledverlichting

Een gemakkelijke, maar zeer efficiënte tip; overstappen op ledverlichting. Niet alleen verbruiken ledlampen minder energie, ze zijn ook nog eens beter voor het milieu. Een mooi moment om uw lampen te vervangen, dus!


Tip 2: Energiezuinige apparaten

Bij de aankoop van een nieuw apparaat is het verstandig om op het energielabel te letten. Denk hierbij aan een energiezuinige wasmachine of droger, televisie of bijvoorbeeld een zuinige koelkast of vriezer.

Deze apparaten verbruiken veel stroom en dus is het verstandig om een zo zuinig mogelijk apparaat te kiezen. Dat scheelt weer in de stroomkosten!


Tip 3: Waterverbruik verminderen

Wellicht heeft u er nog niet meteen aan gedacht, maar door uw waterverbruik te verminderen, kunt u flink op energie besparen! Wanneer u een heerlijk warme douche neemt of uw kleding wast, wordt water verwarmd.

Probeer daarom uw douchebeurt te verkorten of investeer in een waterbesparende douchekop. Ook met uw dagelijkse was kunt u energie besparen. Was bijvoorbeeld op een lagere temperatuur of draai uw was - indien mogelijk - op een eco programma. 


Tip 4: Besparen op energie? Gebruik de wasdroger minder vaak

Een wasdroger is natuurlijk hartstikke handig, want uw was is binnen een mum van tijd weer droog en heerlijk zacht. De keerzijde is dat een wasdroger veel energie verbruikt. Wanneer u op energie wilt besparen, dan is het verstandig om niet elk wasje in de wasdroger te drogen.

Gelukkig is het mogelijk dat uw was al redelijk droog uit de wasmachine komt. U kunt uw was namelijk op een hoog toerental centrifugeren. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was. Houd er wel rekening mee dat kleding sneller kan slijten met een hoog toerental.


Tip 5: Energie besparen door sluipverbruik te voorkomen

Als iets zonde is, dan is het sluipverbruik! Stekkers die onnodig in het stopcontact zitten of apparaten die op stand-by staan, verbruiken namelijk stroom - ook als ze niet gebruikt worden.

Volgens Milieu Centraal zou een huishouden gemiddeld zelfs 450 kWh per jaar verbruiken met apparaten die op stand-by staan. Zonde, toch?! Voorkom sluipverbruik van deze stroomvreters en zet apparaten volledig uit en haal stekkers uit het stopcontact om op energie te besparen. Benieuwd hoeveel sluipverbruik u in uw woning heeft? U komt erachter in onderstaande video.


Tip 6: Besparen op energie met een slimme meter

Wanneer u wilt besparen op energie, is het handig om te weten hoeveel energie u precies verbruikt. Een slimme meter helpt u daarbij! Met een slimme meter krijgt u namelijk inzicht in uw verbruik en kunt u gerichter op zoek naar manieren om uw energieverbruik te verminderen.

Wilt u nóg gedetailleerder inzicht in uw energieverbruik? Dan is een energieverbruiksmanager in combinatie met een slimme meter een uitstekende optie!


Tip 7: Isoleren om energie te besparen

Heeft uw woning een laag energielabel? Dan is het interessant om te investeren in een goede isolatie van uw woning. Een goed geïsoleerde woning houdt kou beter buiten de deur en warme lucht blijft juist langer in huis hangen.

Er zijn verschillende manieren om uw woning te isoleren en sommige isolatiemaatregelen kunt u zelf uitvoeren! Uw woning isoleren is gunstig wanneer u wilt besparen op energie, want het heeft een positief effect op uw energieverbruik en dus ook uw energierekening

Wilt u energiebesparende maatregelen treffen, maar vindt u de investering te hoog? Kijk dan of u in aanmerking komt voor een subsidie voor isolatie.


Tip 8: Zelf duurzame energie opwekken

Een goede manier om op energie te besparen is door zelf uw duurzame energie op te wekken. Denk hierbij aan zonnepanelen, een windmolen voor thuis of de installatie van een zonneboiler.

Op deze manier draagt u een steentje bij aan het milieu én bespaart u op uw energierekening. Win-win, dus!


Tip 9: Meer energie besparen door gasvrij te wonen

Gas is duurder dan stroom, dus is het interessant om te besparen op gas. Een goede manier is om uw huidige cv-ketel te vervangen voor een warmtepomp. Deze installatie is een duurzaam alternatief voor een gasketel, werkt op elektriciteit en gebruikt bestaande warmte om energie op te wekken.

Wilt u helemaal geen gas meer in huis? Dan kunt u ook overwegen om niet meer te koken op gas, maar over te stappen op inductie. Voordeliger voor uw portemonnee en beter voor het milieu!


Tip 10: Kies voor een goedkope energieleverancier

Misschien een voor de hand liggende tip, maar een goedkope energieleverancier kan u helpen om op uw energiekosten te besparen. Wanneer u een nieuw energiecontract af wilt sluiten, dan is het handig om te weten waar u precies op moet letten.

Het moment van overstappen, de tarieven voor energie en de eventuele welkomstkorting spelen allemaal een rol in de uiteindelijke prijs die u gaat betalen. 

Energie besparen met UnitedConsumers

Bij ons ontvangt u altijd scherpe energietarieven én een mooie welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Start dan direct met energie vergelijken!

 

Energie vergelijken


Postcode
Huisnr.
 

Energie besparen met energiebesparende maatregelen

Naast onze energie besparen tips, kunt u natuurlijk ook energiebesparen door energiebesparende maatregelen te treffen. Denk hierbij aan het laten plaatsen van zonnepanelen, een zonneboiler én het isoleren van uw huis. Hoeveel kunt u besparen op energie en gas met energiebesparende maatregel? Dat ziet u in onderstaande afbeeding:


Ook interessant voor u
 

Wasmachine en droger

Energie besparen met de wasmachine en droger

> Lees meer

 

gas besparen

Met deze tips kunt u eenvoudig gas besparen

> Lees meer

 

Zonneboiler of warmtepomp

Gemakkelijk stroom besparen met deze tips

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven