Energielabel apparaten

Naast het energielabel van uw huis, hebben tegenwoordig de meeste elektrische apparaten ook een energielabel. Op het energielabel kunt u onder andere aflezen hoe energiezuinig het apparaat is. Maar welke informatie vindt u nog meer op het energielabel van apparaten? Dat ontdekt u op deze pagina! 

Energielabel apparaten

Energielabel elektrische apparaten

Het energielabel van apparaten loopt over het algemeen van A tot en met G. Energielabel A is zuinig en G is dat niet. Er wordt regelmatig opnieuw bepaald aan welke eisen nieuwe, elektronische apparaten dienen te voldoen. Zo dienen bijvoorbeeld de nieuwste ovens in 2020 minimaal over energielabel A te beschikken. Oudere modellen die te koop zijn, kunnen uiteraard een lager energielabel hebben.

Dankzij het energielabel ziet u direct hoeveel het apparaat jaarlijks verbruikt in kWh. Ook ziet u op het energielabel van apparaten hoe energie-efficiënt uw apparaat is. Door het energielabel te raadplegen, weet u zeker dat u een energiezuinig apparaat in huis haalt!

Energielabel apparaten: wat kan ik erop vinden?

Op het energielabel is, naast het energieverbruik, nog veel meer informatie te vinden! Kies hieronder het huishoudelijke apparaat waarvan u graag het energielabel zou willen weten:

Afzuigkap

Afzuigkap

CV ketel

CV ketel

Koelkast en vriezer

Koelkast

Oven

Oven

 

Televisie

Televisie

Vaatwasser

Vaatwasser

Verlichting

Verlichting

Wasmachine

Wasmachine

 


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage