Contact
Mijn UnitedConsumers

Energieverbruiksmanager: weet wat u verbruikt

Een energieverbruiksmanager geeft u inzicht in uw energieverbruik. Hartstikke handig dus! Zeker wanneer u wilt besparen op stroom of besparen op gas en uw energierekening wilt verlagen. Hoe werkt een energieverbruiksmanager en wat zijn de voordelen ervan? 

energieverbruiksmanager


 

Wat is een energieverbruiksmanager?

Een energieverbruiksmanager werkt samen met de slimme meter in uw meterkast. Door een slimme meter met een energieverbruiksmanager te combineren, krijgt u een gedetailleerd inzicht in uw energieverbruik. De slimme meter en de energieverbruiksmanager werken dus samen. Een energieverbruiksmanager kan fysiek geïnstalleerd worden in huis, maar ook is het mogelijk om een energieverbruiksmanager app op uw smartphone te installeren. Zo wordt het besparen op uw energierekening gemakkelijk en ziet u direct hoeveel u verbruikt. 


 

Energieverbruiksmanager functies

Wanneer u een energieverbruiksmanager installeert in uw meterkast of via een app op uw telefoon, krijgt u uw verbruik in overzichtelijke tabellen en grafieken te zien. Afhankelijk van het soort energieverbruiksmanager dat u kiest, kunt u verschillende acties ondernemen. Wij zetten enkele voorbeelden voor u op een rij:


 

Voordelen van een energieverbruiksmanager

Een energieverbruiksmanager biedt diverse voordelen. Met een energieverbruiksmanager wordt het namelijk gemakkelijk om grip te krijgen op uw daadwerkelijke verbruik, krijgt u duidelijk resultaten te zien van uw energiebesparing, kunt u sluipverbruik opsporen en wordt u achteraf niet verrast door een hoge naheffing. 


 

Energieverbruiksmanager app: waar op letten?

Zoals eerder benoemd, kunt u kiezen uit een energieverbruiksmanager die in uw meterkast geïnstalleerd wordt, of een energieverbruiksmanager app op uw smartphone. Welke energieverbruiksmanager app het beste bij u past, is natuurlijk afhankelijk van uw voorkeuren.

Kies de beste energieverbruiksmanager

Er zijn tal van energieverbruiksmanagers en iedere energieverbruiksmanager heeft eigen, unieke functies. En natuurlijk wilt u de beste energieverbruiksmanager! Ons advies is daarom om voor een energieverbruiksmanager te kiezen met de volgende mogelijkheden:

  • Een energieverbruiksmanager waarmee u zelf periodes kunt kiezen en vergelijken.
  • Een energieverbruiksmanager die per dag, uur of zelfs op het moment zelf uw verbruik laat zien.
  • Een energieverbruiksmanager die de mogelijkheid biedt om streefdoelen in te stellen. Zo wordt besparen op energie nóg leuker!
  • Een energieverbruiksmanager die zowel uw gas- als stroomverbruik weergeeft. Zo ziet u in één opslag wat uw totale energieverbruik is.
  • Kies voor een energieverbruiksmanager die laat zien welk apparaat de meeste energie verbruikt of in welke kamer het hoge energieverbruik wordt veroorzaakt.

 

Energieverbruiksmanager app UnitedConsumers

Heeft u voordelig stroom en/of gas via UnitedConsumers? Dan heeft u in de Mijn UnitedConsumers omgeving direct toegang tot de energieverbruiksmanager app. Hier kunt u maandelijks of jaarlijks zien wat uw verbruik is. Bovendien ontvangt u elke maand tips om nóg meer energie te besparen. En hoe meer energie u bespaart, hoe meer u overhoudt voor andere leuke dingen in uw leven!

Energie van UnitedConsumers

Wilt u maandelijks besparen op uw energierekening? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij ons kiest u voor voordelige energietarieven, zodat u meer overhoudt voor een leuker leven! Wilt u weten hoeveel u kunt besparen?

Bereken mijn tarieven


Ook interessant voor u
 

slimme meter

Wat is een slimme meter en is het verplicht?

> Lees meer

 

huis elektrisch verwarmen

Energie besparen? Tips voor gas en stroom

> Lees meer

 

Auto polijsten

Welke slimme thermostaat past bij mij?

> Lees meer

 

Blog homepage