Veelgestelde vragen: zorgverzekering en COVID-19

Het coronavirus (COVID-19) roept - vanzelfsprekend - veel vragen op. Gaat uw behandeling nog door, wat krijgt u precies vergoed en wat moet u doen als u denkt het coronavirus (COVID-19) te hebben? Wij geven op deze pagina antwoord op de meestgestelde vragen over het coronavirus (COVID-19) en de zorgverzekering.

vragen coronavirus

 

Betalingen en declaraties

U wilt natuurlijk niet te lang wachten op de uitbetaling van uw declaratie. Zorgverzekeraars doen hun best om uw declaratie zo spoedig mogelijk uit te betalen. U kunt uw declaratie online indienen op een van de volgende manieren:

UC Zorgverzekeringen declareren

Heeft u voor het jaar 2020 een een aanvullende zorgverzekering, zoals UC ZorgZeker of UC TandZeker, afgesloten via UnitedConsumers? Dan kunt u uw zorgkosten declareren met de UnitedConsumers Zorg App. Log in met uw DigiD en declareer uw zorgkosten gemakkelijk via de app.

Let op: declareren via de UnitedConsumers Zorg App kan alleen wanneer u in 2020 voor een aanvullend UC ZorgZeker of UC TandZeker pakket van UnitedConsumers heeft gekozen.

VGZ declareren

Heeft u een VGZ zorgverzekering via UnitedConsumers afgesloten en wilt u uw zorgkosten declareren? Log dan in op Mijn VGZ met uw DigiD om gemakkelijk uw zorgkosten te declareren met een VGZ declaratieformulier. U kunt ook uw declaratie indienen via de VGZ Zorg app.

Bewuzt declareren

Heeft u een Bewuzt zorgverzekering via UnitedConsumers afgesloten? Zij bieden een vergelijkbare manier aan om uw zorgkosten te declareren. Log in op Mijn Bewuzt om uw declaratie in te dienen. Zorgkosten declareren bij Bewuzt kan ook met de Bewuzt Zorg app.

Heeft u minder inkomen door de gevolgen van het coronavirus? Dan kunt u de premie in termijnen betalen en een betalingsregeling bij VGZ afsluiten.

Wilt u direct een betalingsregeling treffen? Ga dan naar Mijn VGZ en dien de aanvraag online in.

 

Vergoedingen en machtigingen

De GGD geeft in de meeste gevallen de opdracht voor de test. Wanneer de GGD deze opdracht geeft, dan kost u dit niets.

In sommige gevallen geeft de huisarts de opdracht voor een test. Wanneer de huisarts de opdracht geeft, worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar. Deze kosten vallen namelijk onder de vergoedingen van de basisverzekering. Mogelijk geldt hierbij wel het eigen risico.

Let op: heeft u online en op eigen initiatief een coronatest aangekocht? Dan wordt deze niet vergoed door de zorgverzekeraar.

In de basisverzekering en aanvullende verzekering zijn geen vergoedingen opgenomen voor mondkapjes of handgel. Wij kunnen deze daarom niet voor u vergoeden.

Zorg in het buitenland wordt vanuit de basisverzekering vergoed.

Wordt u ziek in het buitenland en bestaat het vermoeden dat u het coronavirus heeft? Dan vergoeden wij een coronatest, indien deze aangevraagd wordt door de GGD of de huisarts.

In de basisverzekering en aanvullende verzekering zijn geen vergoedingen opgenomen voor hotelovernachtingen. Om die reden kunnen wij de kosten van hotelovernachtingen niet vergoeden.

Heeft u een reisverzekering? Dan worden de kosten mogelijk vergoed vanuit de reisverzekering. Neem hiervoor contact op met de betreffende verzekeraar.

Wij streven ernaar om u zo spoedig mogelijk te helpen, maar gezien de situatie kan het langer duren. Wanneer u de machtiging digitaal aanvraagt, dan zal de zorgverzekeraar deze zo snel mogelijk in behandeling nemen.

Machtiging aanvragen

In dat geval kunt u de verwijzing ook aanvragen bij de huisarts, kaakchirurg, medisch specialist of verloskundige.

Houd er rekening mee dat een behandeling bij de kaakchirurg mogelijk uitgesteld wordt, indien de behandeling geen spoed heeft.

 

Ziekenhuis en behandeling

Het ziekenhuis neemt contact op met patiënten die niet meer terecht kunnen in het ziekenhuis. Uw ziekenhuis zorgt ervoor dat u naar een ziekenhuis in de buurt kunt of verzet de afspraak naar de toekomst.

In dat geval kunt u de afspraak verzetten naar een ander moment. Neem hiervoor contact op met het betreffende ziekenhuis.

Gezien de druk op de zorg worden behandelingen, die niet noodzakelijk zijn, geannuleerd. Heeft u vragen over uw geannuleerde behandeling of afspraak? Neem dan contact op met de zorgadviseurs van VGZ. Zij zullen u zo spoedig mogelijk helpen!

Mocht uw chemokuur niet door kunnen gaan in uw eigen ziekenhuis, dan zal de zorgverlener ervoor zorgen dat u in een ander ziekenhuis terecht kunt.

De mogelijkheid bestaat dat uw chemokuur wordt uitgesteld tot een later moment. Dit heeft niets met de capaciteit te maken, maar enkel met uw gezondheid. De chemokuur verlaagt namelijk uw weerstand en dat verhoogt de kans op het krijgen van het coronavirus (COVID-19). De zorgverlener zal dit altijd met u bespreken.

Heeft u een afspraak staan in het ziekenhuis of een zelfstandig behandelcentrum? Het kan zijn dat uw afspraak, onderzoek of behandeling wordt verplaatst, of niet doorgaat. Zorgverleners kunnen er ook voor kiezen om afspraken om te zetten naar telefonische afspraken of e-consulten. De zorgverlener neemt in dit geval altijd contact met u op.

Neem bij lichamelijke klachten contact op met uw fysiotherapeut en informeer naar de mogelijkheden van een online behandeling.

Niet noodzakelijk operaties worden zo veel mogelijk uitgesteld. Ziekenhuizen doen dit, zodat ze zo veel mogelijk bedden vrij kunnen maken voor coronapatiënten.

 

Overige vragen over het coronavirus

Blijf bij verkoudheidsklachten en/of koorts thuis en ziek uit. Neem contact op met uw huisarts wanneer de klachten verergeren.

Op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) staat alle actuele informatie rondom het coronavirus (COVID-19).

Actuele informatie over het coronavirus

De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn:

Blijf zo veel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Ook thuis geldt: maximaal drie mensen op bezoek en houd ook dan afstand van elkaar.

Wat kan ik zelf doen?

vinkSchud geen handen
vinkWas uw handen regelmatig
vinkGebruik papieren zakdoekjes
vinkHoest en nies in uw ellebogen
vinkDesinfecteer uw handen met handgel
vinkHoud minimaal 1,5 meter (!) afstand van elkaar


Heeft u een andere vraag?

Onze zorgadviseurs werken met man en macht om iedereen zo goed mogelijk te woord te staan. Heeft u nog een vraag en staat deze niet op deze pagina? Stuur dan een mail naar zorg@unitedconsumers.com en u krijgt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Gezien de huidige situatie, duurt een reactie op uw vraag mogelijk langer dan u van ons gewend bent. Wij hopen op uw begrip hiervoor. 


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage